пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
У лютому 2019 року один з найкращих шеф-кухарів світу та одна з найвідоміших винокурень Шотландії об’єдналися для того, щоб створити щось особливе та дороге. Результатом колаборації Массімо Боттури, італійського ресторатора та шеф-покровителя ресторану Osteria Francescana, який відзначений трьома зірками Мішлен, та легендарної шотланської винокурні Dalmore стала пляшка віскі The Dalmore L’Anima.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
49-річний односолодовий шотландський віскі продали за $ 140,350 на аукціоні в Сотбі (Sotheby — один з найстаріших аукціонних домів світу, — прим.ред), що тривав з 25 квітня до 9 травня. Увесь прибуток від продажу L’Anima спрямований на рахунок некомерційної благодійної організації Массімо Боттури Food for the Soul, що підтримує суспільні, приватні і некомерційні ініціативи по всьому світу в боротьбі з голодом та накопиченням харчових відходів. Переможець аукціону також матиме змогу насолодитися приватною вечерею на двох у ресторані Массімо Боттури Osteria Francescana .
«Коли я зустрівся з головним виноробом Річардом Патерсоном у Модені, наші творчі процеси злилися воєдино з нашою пристрастю та розумінням складності смаку та поєднань, щоб створити дуже особливу пляшку», — розказав Массімо.
Річард Патерсон також поділився враженнями від співпраці з зірковим шефом і сказав, що його підхід до виготовлення віскі збігається з підходом Массімо до приготування їжі і ґрунтується на деконструкції та переосмисленні.
Нагадаємо, у квітні стало відомо, що Массімо Боттура збирається відкрити у Сіднеї громадський ресторан для бездомних і інших соціально-незахищених общин міста.
Фото: Facebook і сайт The Dalmore
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi