пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
1 березня 2025 року виповнюється три роки з моменту початку гуманітарної місії міжнародної організації World Central Kitchen (WCK) в Україні. Це була перша місія організації в умовах бойових дій, яка згодом стала найбільш масштабною в історії WCK. Протягом цього часу команда організації разом із мережею понад 500 локальних партнерів надала 276 мільйонів порцій їжі для українців, що постраждали від війни. А також було реалізовано низку важливих програм, таких як:
Етапи діяльності: екстрена допомога та розширення програм
Місія WCK в Україні розпочалася з надання першої гарячої їжі 27 лютого 2022 року у польському Жешуві та на кордоні з Україною. Протягом наступних тижнів організація розгорнула польові кухні та пункти харчування в Польщі, Румунії, Молдові, Угорщині, Словаччині та безпосередньо в Україні, забезпечуючи гарячими стравами населення в транзитних пунктах та тимчасових притулках для внутрішньо переміщених осіб.
До кінця 2022 року організація надала понад 42 мільйони гарячих обідів. Оскільки гуманітарна ситуація в країні залишалася складною, WCK адаптувала свою стратегію, розширивши програму підтримки.
Основні напрямки роботи WCK в Україні:
Допомога під час кризових ситуацій
Одним із важливих етапів діяльності організації стало оперативне реагування на кризу, спричинену підривом дамби Каховської ГЕС у червні 2023 року. В результаті повені команда WCK доставила понад 1,5 мільйона порцій їжі в постраждалі регіони, включаючи гарячі страви, хліб та воду.
Поточна діяльність
Сьогодні WCK продовжує активно працювати в прифронтових районах, а також у громадах, що приймають переселенців. Організація щотижня надає більше 200 000 порцій їжі всередині країни, забезпечуючи продовольчу підтримку для тих, хто найбільше цього потребує.
Про організацію World Central Kitchen:
Заснована у 2010 році шеф-кухарем Хосе Андресом, організація World Central Kitchen (WCK) першою приходить на передову та пропонує їжу у відповідь на гуманітарні, кліматичні та суспільні кризи та працюючи над створенням стійких продовольчих систем з рішеннями, які приймаються на місцевому рівні. WCK надала понад 100 мільйонів свіжих обідів людям, які постраждали від стихійних лих та інших криз по всьому світу. Програми стійкості WCK зміцнюють продовольчу безпеку та безпеку харчування, навчають шеф-кухарів та шкільних кухарів, просувають безпечні технології приготування їжі, надають гранти фермам, рибним господарствам та малим підприємствам харчової промисловості, а також надають можливості для освіти та співпраці.
Текст та фото надані партнером.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi