ЄС продовжить підтримку сектору виноробства, вирощування фруктів та овочів - PostEat

пошук

ЄС продовжить підтримку сектору виноробства, вирощування фруктів та овочів
11-10-2021 0 677


Європейська Комісія заявила, що збільшить підтримку та продовжить заходи, які вже діють, щодо виноробства, фруктів та овочів після того, як цього року вони постраждали від весняних заморозків, повеней та спеки. Заява опублікована на сайті Європейської Комісії. 

Уповноважений з питань сільського господарства Януш Войцеховський сказав, що проблеми галузі прийшли після важкого 2020 року, коли була криза COVID-19.

«Ці вкрай необхідні заходи підтримки виробників у ЄС у ці важкі часи, будуть додані до тих, які вже були запропоновані у 2020 році та продовжені у 2021 році», — сказав він.

Що стосується вина, внесок бюджету ЄС у страхування врожаю збільшено з 70% до 80%. Що стосується фруктів та овочів, ЄС надасть організаціям-виробникам компенсацію.

Компенсація пропонується, якщо виробництво скоротилося щонайменше на 35% у порівнянні з минулим роком через природні катаклізми, кліматичні події, хвороби рослин або зараження шкідниками.

Комісія вже запропонувала підтримку виноробному сектору, включаючи надання додаткових коштів на переробку виноградників та збирання врожаїв. 

За словами Комісії, ці «заходи гнучкості» будуть продовжені до 15 жовтня 2022 року.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi