Юлія-Аврора Огородник та Маріанна Душар напишуть книгу про історію борщу - PostEat

пошук

Юлія-Аврора Огородник та Маріанна Душар напишуть книгу про історію борщу
16-10-2020 0 959


Анонс книги з’явився на сторінках авторок у фейсбук та сторінці Seeds and Roots. Ukrainian Culinary Heritage Project. «Ми об’єднуємо свої знання, бачення та вміння для того, щоб написати історію борщу — як страви та як феномену», — йдеться у дописі.

Книгу напишуть гастроентузіастка та мандрівниця у пошуках смаків, авторка проєкту All About Borsch Юлія-Аврора Огородник та дослідниця галицької кухні, авторка проєктів «Пані Стефа» та Seeds and Roots, випускниця Програми Фулбрайта, PhD student Інституту Народознавства НАН Україн Маріанна Душар.

Далі пряма мова:

«Борщ. Задум цієї книги зрів давно, але ми все чекали, що хтось це зробить за нас. І навіть хтось щось робив. Проте, усі дослідження борщу досі залишаються лише у етнографічному наративі. Ми ж хочемо його розширити — подивитися на борщ ще з історичного, ботанічного, антропологічного та гастрономічного боків. Розібратися в його еволюції та прослідкувати міграцію. І, звичайно, поговорити про смак і колір. А по дорозі — розвіяти трохи міфів. І усе це — на доказовій базі: лише правда і нічого крім правди.

Чому ми? Я (Julia Aurora Ogorodnyk) — гастроентузіастка та мандрівниця у пошуках смаків, авторка проєкту All About Borsch

Я (Marianna Dushar) — дослідниця галицької кухні, авторка проєктів Пані Стефа та Seeds and Roots, випускниця Програми Фулбрайта, PhD student Інституту Народознавства НАН України.

Ми зробили декілька спільних класних гастрономічних проєктів. Ми постійно читаємо, пишемо, вчимося, вдосконалюємося. Зрештою, ми навіть познайомилися обговорюючи борщ!

Отож, ми об’єднуємо свої знання, бачення та вміння для того, щоб написати історію борщу — як страви та як феномену. Очевидно, ми не «фахівці з усього», тому, щоб бути об’єктивними, залучаємо консультантів. Якщо ви відчуваєте, що нам вас бракує — пишіть! А ми до роботи!»

Фото: Facebook / Marianna Dushar / Julia Aurora Ogorodnyk

Читайте також:

Культура приготування борщу отримає статус нематеріальної культурної спадщини України

Вчений приготував «борщ», який їли у Месопотамії 4000 років тому

Юлия Аврора Огородник про Madrid Fusión 2020

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi