пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
OCOVID-19 загрожує залишити плантації кави в Латинській Америці без збирачів, а запаси необсмажених кавових зерен у США вже скоротились до п’ятирічного мінімуму.
Перед пандемією COVID-19 аналітики прогнозували, що у 2020 році попит на світовому ринку кави перевищить пропозицію і буде задовільнений запасами попередніх врожаїв. Але пандемія за кілька місяців змінила картину ринку.
Через обмеження руху людей, плантації кави у Латинській Америці можуть залишитись без робітників і врожай просто не встигнуть зібрати. Навіть якщо і вдасться найняти необхідну кількість робітників, то фермерам потрібно буде організувати їх роботу і проживання згідно з вимогами соціальної дистанції та гігієни. При цьому збір кави на більшості плантацій відбувається вручну.
Окрім того самі фермери залишають віддалені плантації, куди через карантин складно та дорого доставляти продукти, матеріально-технічне забезпечення тощо.
Очікується, що закриття кафе та ресторанів своєю чергою призведе до зниження попиту на каву і ще більше ускладнить стан справ латиноамериканських фермерів. До нестачі робочої сили можуть додатись проблеми зі збутом.
Фото: unsplash.com
Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!
Читайте також:
«Все буде кава!»: створено соціальний проєкт для підтримки української кавової індустрії
Дослідження: кава поліпшує спортивні досягнення
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi