пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
В Україні створили сайт зі стравами часів акту знищення українського народу — Голодомору 1932-1933 років.
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан Uncounted Since 1932.
В меню закладу включені страви часів Голодомору в Україні. Проєкт покликаний вшанувати пам’ять жертв трагедії.
В меню «ресторану» є паляниці з лободи, хлібці з соломи, товченики з дрібної риби, затеруха з кори дерев. Автори меню відтворили страви за спогадами своїх родичів та свідків геноциду.
Формат «ресторану» та «меню» обрано, щоб розповісти про Голодомор мовою сучасного покоління українців.
Дещо з меню онлайн-ресторану пам’яті:
• Суп «Бур’ян» — зварений качан кукурудзи і трава;
• Трав’яники — випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону;
• Затеруха — запечене тісто з борошна, кори берези і води;
• Палянички — випечені подрібнені картопляні відходи з залишками зерен, замішані на гарячій воді;
• Товченики — перетерта з сіллю дрібна рибка, запечена в чавунках;
• Буряк — запечений буряк і молоде листя буряків;
• Коржик — перетерта на борошно кора дуба, подрібнені коріння очерету і лободи;
• Хліб — тісто з перетертої кори з жменькою висівок і листям лободи;
• Хлібці — запечена кришена солома разом з просяною і гречаною половою, макухою з конопляного насіння, товчена в ступі.
Фото: uncounted.ual.ua
Читайте також:
Вінницький суші-бар назвав новий рол «Сталін» і вибачився
Національний музей Голодомору-геноциду проілюстрував жахи Голодомору
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi