Чому навколо нового ресторана Гордона Рамзі виник конфлікт? - PostEat

пошук

Чому навколо нового ресторана Гордона Рамзі виник конфлікт?
18-04-2019 0 2785


Головне фото: Gordon Ramsay

На минулому тижні всесвітньо відомий шеф-кухар Гордон Рамзі презентував свій новий ресторан азіатської кухні Lucky Cat у Лондоні. На честь презентації він та шеф-кухар ресторану Бен Орпвуд влаштували вечерю для гастрономічного товариства.

Незважаючи на світове визнання та авторитет Гордона його нове творіння викликало суперечливі реакції та навіть спричинило конфлікт. Конфронтація виникла між Гордоном Рамзі та ресторанним критиком Анжелою Хуі (Angela Hui), яка відвідала презентаційну вечерю Lucky Cat, а згодом написала оглядовий матеріал для видання Eater. У своїй рецензії журналістка назвала новий лондонський заклад «кухонним жахом». «Lucky Cat виглядає радше, як брудний нічний клуб, а не азійський ресторан. Чи це особистий погляд Гордона на автентичний азіатський заклад», — написала критик. Вона також зазначила, що була «єдиною людиною азіатського походження серед 30-40 журналістів та шефів».

Анжела Хуі (Angela Hui) також критикувала Lucky Cat на своїй сторінці в Instagram. «Японський? Китайський? Просто азіатський, усім байдуже», — саркастично описала вона Lucky Cat у своєму дописі.

Гордон не змусив довго чекати своєї відповіді на провокативну критику Анжели Хуі (Angela Hui). На своїй сторінці в Instаgram він висловився з цього приводу так: «Критики та рецензенти виконують важливу роботу. Дуже важливо, щоб вони були незалежними та мали свободу слова. Проте ті  принизливі пости, які з’явилися на сторінці Анжели Хуі (Angela Hui), не були професійними».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

This week Gordon Ramsay Restaurants hosted a preview night for our new concept Lucky Cat, an Asian Eating House, set to launch in the heart of Mayfair. It was a warm, buzzing and brilliant night to celebrate what has been a long-time vision for me. Despite the very positive feedback from guests, there was, regrettably, one offensive response from the night which I have to call out. In the 21 years that I have been running restaurants I have had my fair share of reviews — good and bad. Critics and reviewers have an important job to do, and it’s important that they are independent and have freedom of speech. However, the slew of derogatory and offensive social media posts that appeared on Angela Hui’s social channels, were not professional. It is fine to not like my food, but prejudice and insults are not welcome, and Ms Hui’s comments around my Executive Chef and his wife, calling her a “token Asian wife”, were personal and hugely disrespectful. Gordon Ramsay Restaurants do not discriminate based on gender, race or beliefs and we don’t expect anyone else to. I may not agree with all reviews, but if someone is going to be critical, then I expect them to be professional and have some integrity.

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on

Lucky cat — новий проект Гордона Рамзі, що почне свою роботу влітку на місці іншого ресторану Рамзі Maze. Сам засновник описує Lucky Cat як класичний азійський ресторан, що вночі перетворюється на жвавий лаунж-простір. Така концепція була надихнена токійськими барами періоду 30-х років минулого століття. Незадовго до скандалу з журналісткою Анжелою Хуі, ресторан Lucky cat вже наражався на хвилю критики. Тоді Гордона Рамзі звинуватили у культурній апропріації, адже шеф ресторану Бен Орпвуд не є азіатом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi