Колд-брю в кав’ярнях Києва: що це за напій та де його шукати - PostEat

пошук

Колд-брю в кав’ярнях Києва: що це за напій та де його шукати
22-08-2019 0 5551


Чи куштували ви холодну каву з пюре сицилійського апельсина? Або напій каскара, настояний на м’якоті кавової вишні? А як вам нітро колд-брю з азотом, схожий за текстурою на правильний стаут? Це все холодні кавові напої, які готують у кав’ярнях Києва.

Бренд шеф-бариста мережі кав’ярень Takava Coffee-Buffet, Дмитро Леник пояснює, що один з секретів популярності колд-брю у тому, що в холодній каві кислотність менша ніж в гарячій. «Холодна кава щільніша, але не така кислотна, як гаряча кава. Якщо людині не подобається кава з кислинкою, то можна спробувати колд-брю. Зараз в тренді нітро колд-брю та колд-брю з додаванням цитрусових. Також наші кав’ярні почали готувати холодний напій каскара», — розповідає Дмитро.

Каскара — м’якоть кавової вишні, яка залишається після її обробки. Часто її використовують для органічних добрив та компосту, але іноді заварюють, як чай зі спеціями. Нині це актуальний кавовий напій з цікавими відтінками смаку — він схожий одночасно на каву й чай.

Перевага колд-брю в тому, що його можна довго зберігати у пляшках, брати з собою у дорогу. На думку власника кав’ярні та кавового кейтерингу Coffee in Action Вадима Грановського достеменно невідомо, хто перший почав робити колд-брю. «Насправді холодну каву готували у Європі, Японії й США вже давно. Справжня реінкарнація напою сталась в останні п’ять років, завдяки американським кав’ярням — там з’явилася мода на холодну каву у пляшках. Звідти прийшла й технологія toddy — настоювання холодної води на кавових зернах. З її допомогою напій зберігає аромат і смак, але має суттєво меншу кислотність. Зараз приготування колд-брю — це вже творчий процес. Ми, наприклад, готуємо його з апельсиновим фрешем і гранатовим соком», — розповідає Вадим.

Редакція PostEat підготувала добірку кав’ярень, де можна спробувати різні види колд-брю та холодних кавових напоїв.

Takava Coffee-Buffet

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Де: вул. Велика Васильківська, 43/16; вул. Велика Васильківська, 1-3.

Бюджет: ₴. Сніданки (84–148 грн), основні страви (78–168 грн), чорна кава (48–98 грн), десерти (38–104 грн).

Напої: колд-брю — 64 грн, колд-брю каскара — 64 грн, кокосовий колд-брю — 74 грн, колд-брю чорниця — 74 грн.

Деталі: Мережа кав’ярень Takava створена Ервіном Меметовим та Бекіром Сулеймановим, чоловіком співачки Джамали. Особливість закладу — кава власного обсмаження, яку готують у джезві або в унікальній для України еспресо-машині Slayer. За кавові напої відповідає бренд шеф-бариста Дмитро Леник. Він пропонує спробувати холодний напій колд-брю каскара на м’якоті кавової вишні. Також у Takava можна спробувати класичний колд-брю (можна взяти з собою у пляшці), нітро колд-брю з азотом. Якщо шукаєте нових смакових вражень, то зверніть увагу на кокосовий колд-брю (його роблять на кокосовій воді) або колд-брю з чорницею. Весь день у закладі готують сніданки.

EspressoHolic

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Де: вул. Хорива, 25/12; 19; вул. Механізаторів, 2; вулиця Басейна, 5; вул. Гетьмана, 1а.

Бюджет: ₴. Кава (24–38 грн), пироги та круасани (35–42 грн).

Напої: колд-брю в пляшці — 42 грн.

Деталі: Співвласник мережі кав’ярень EspressoHolic — Олексій Таранушенко. Він захопився кавовою культурою і відкрив перший заклад у 2011 році. Зараз у закладах EspressoHolic готують каву та подають десерти власного виробництва. Колд-брю у закладах мережі продають у фірмових пляшках — їх зручно взяти з собою та покласти у сумку. Холодну каву готують на різних зернах — Нікарагуа або Ефіопії.

Blur Coffee

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 5

Бюджет: ₴. Тости (139–145 грн), десерти (19–97 грн), боул (105 грн).

Напої: класичний колд-брю — 59 грн, колд-брю з фруктозою — 59 грн, нітро колд-брю — 59 грн.

Деталі: Кав’ярня Blur розташована на вулиці Мечникова поряд зі станцією метро «Кловська». Впізнати заклад можна за яскравим зеленим кольором фасаду й логотипом «U». Головна ідея і продукт Blur Coffee — якісна кава за доступними цінами. Шеф-бариста кав’ярні Ігор Калашник та команда Blur розробили окремий бренд колд-брю Cold Mary. У закладі можна спробувати колд-брю з фруктозою та нітро колд-брю. Останній напій роблять з додаванням азоту. Газ робить напій щільнішим (дає «тіло»), додає вершковості та робить солодшим. Текстура напою нагадує правильний стаут. Також доступний для замовлення класичний колд-брю. 

One Love Coffee

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Де: вул. Велика Васильківська / Басейна, 1/3-2 (PinchukArtCentre); вул. Велика Васильківська, 100; вул. Хрещатик, 38 (ЦУМ).

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–135 грн), кава (45–120 грн), десерти (35–166 грн), коктейлі (140–160 грн).

Напої: колд-брю — 70 грн, колд-брю з фрешем грейпфруту — 90 грн, колд-брю фіз — 95 грн.

Деталі: Мережа кав’ярень заснована Володимиром Задірака. Тут використовують зерно світлого та свіжого обсмаження класу Specialty (оцінка якості від 86 балів) для приготування якісних і смачних кавових напоїв. Також тут можна взяти кавові зерна власного обсмаження з собою або замовити доставку. В One Love Coffee готують класичний колд-брю, з додаванням фрешу грейпфруту та кавовий «коктейль» колд-брю фіз з кавовим сиропом, фрешем грейпфруту та тоніком.

Coffee in Action

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Нижній Вал, 51; вул. Шовковична, 7а (в театрі «Золоті ворота»).

Бюджет: ₴₴. Кава (60–125 грн).

Напої: класичний колд-брю — 60 грн, колд-брю оранж (з апельсиновим фрешем) — 90-125 грн, колд-брю ред (з апельсиновим і гранатовим соком) — 90-125 грн.

Деталі: Заклади Вадима Грановського, який пропагує кавову культуру в Україні, має дві кав’ярні в Києві та власний кавовий кейтеринг. Холодну каву у Coffee in Action готують з різних зерен з Ефіопії, Кенії та Гватемали — так досягаються різні відтінки ароматів й смаків напою. Тут можна спробувати класичний колд-брю, колд-брю оранж з апельсиновим фрешем або колд-брю ред з апельсиновим і гранатовим фрешем. Також готують насичений азотом нітро колд-брю.

Kachorovska Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Де: вулиця Велика Васильківська, 14, вулиця Боричів Тік, 35а;

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–115 грн), салати (83–103 грн), кава (34–70 грн).

Напої: колд-брю — 50 грн, колд-брю лимонад — 60 грн.

Деталі: Мережа кав`ярень-салонів бренду Kachorovska. Тут можна купити речі українського виробника, а також спробувати каву, сніданки й десерти. У кавовій карті закладу — класична кава, кавові напої й хенд-брю. У закладах готують класичний колд-брю та лимонад з колд-брю. Напій можна взяти с собою у пляшці.

Latte coffee&desserts

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Де: вул. Верхній Вал, 54

Бюджет: ₴₴. Кава (35–65 грн), десерти (20–30грн), круасани з начинкою (80–120).

Напої: колд-брю з сицилійським апельсином — 65 грн, колд-брю у пляшці — 55 / 65 грн.

Деталі: Кав’ярня на Подолі, де подають specialty coffee та десерти власного виробництва. Заклад засновано професійною кондеркою Іриною, яка вчилась у Ханса Овандо, Хранка Хаснута, Андрія Канакіна та Паскаля Брунштейна. Під її керівництвом у закладі готують торти, тістечка, макарон й трюфелі. Також можна замовити сніданок — мигдальний круасан, круасан с лососем, хамоном або авокадо. Кавову карту для закладу склав шеф-бариста Максим Ченчік. Зараз у закладі можна спробувати класичний колд-брю, що продається у пляшках або авторський колд-брю. Максим додає у холодну каву пюре сицилійського апельсина та подає у склянці з льодом. Напої готуються за зерні з Ефіопії.

Фото: Facebook Takava Coffee-Buffet, EspressoHolic, Blur Coffee, ONE LOVE coffee, Coffee in Action, Kachorovska Cafe, Latte coffee&desserts

Головна фотографія (колаж): Kachorovska CafeTakava Coffee-BuffetCoffee in Action

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi