пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Суперечки про те, хто першим придумав рецепт бургера, тривають і досі. Втім, зрозуміло одне: саме бургер є одним з найпопулярніших в світі страв фастфуду. Найвідоміший різновид бургера — гамбургер, походить від топоніма Гамбург. Попередником сучасного гамбургера називають німецьку страву Hamburger Rundstück, яка була популярна ще в 1869 році: яловичий фарш подавали на тостах або булці. Київські шефи шанують американську класику фастфуду і пропонують подивитись на неї крізь призму авторської кулінарії — редакція PostEat розповідає про 6 бургерів в ресторанах Києва для шанувальників авторських смаків.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Верхній Вал, 28
Бюджет: ₴₴₴. Бургери (145–399 грн), закуски (59–295 грн), салати (178–315 грн), піца (115–362 грн).
Страви: бургер порк белі з кімчі – 265 грн.
Напої: еспресо – 39 грн, раф – 79 грн, содова вишня – 69 грн.
Деталі: класичний дайнер, знаходиться на Подолі, американська кухня, заклад мережі «Ресторани Гусовських», концептуальний дизайн, бургери, італійська піца з дров’яної печі, содова власного виробництва, вина побокально.
Liberty Diner — це якісна американська кухня на Подолі у форматі класичного дайнера від рестораторів братів Гусовських. В закладі готують більше десятка варіантів начинок для бургерів, булочки бріош для яких випікають власноруч. Всі бургери подають з картоплею фрі та соусом айолі або коул слоу. Також до будь-якого бургера за додаткову плату можна обрати добавки — бекон, чедер, сирний соус, яєчню, гуакамоле, моцарелу. Обрати з десятка запропонованих в Liberty Diner бургерів важко, тому рекомендуємо розпочати з бургера порк белі з пікантною корейською капустою кімчі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Шота Руставелі, 16а
Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (120–290 грн), бургери (240–290 грн), десерти (70–140 грн).
Страви: Holy Cheeseburger – 290 грн.
Напої: кокосова матча – 95 грн, капуоранж – 60 грн, чай лате зі спеціями – 70 грн.
Деталі: бургерна від київських рестораторів Дмитра Заходякіна і Аліни Косичкіної, дизайн – YOD Design, шеф-кухар Ілля Васильєв, хліб власної випічки, сніданки, літня тераса, резерв столів.
Holy Burger — бургерна в центрі Києва від рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косичкіної. Лаконічний інтер’єр ресторану виконаний у світлих тонах, його автори YOD Design. Нещодавно кухню Holy Burger очолив шеф-кухар з великим міжнародним досвідом Ілля Васильєв, який почав оновлювати меню. Зараз в Holy Burger готують сім видів бургерів, для яких використовують булку бріош власної випічки. Щоб зрозуміти всю глибину авторських смаків, спробуйте Holy Cheeseburger із соковитою яловичою котлетою, копченою індичкою та двома видами сиру чедер.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хрещатик, 7/11, пр-т Перемоги, 26, ТРЦ Smart Plaza Polytech, всі адреси.
Бюджет: ₴₴. Бургер-сети (159–269 грн), закуски (29–189 грн), десерти (34–99 грн).
Страви: GARY’s SUPER ЧІЗ – 249 грн.
Напої: мілкшейк Monster Star Shake – 149 грн, Cosmopolitan – 99 грн, какао з маршмелоу – 79 грн.
Деталі: мережа ресторанів американської кухні, велике бургер-меню, стейки, страви для вегетаріанців, коктейльна карта, сніданки щодня з 10:00, формат take away, літня тераса, резерв столів.
Star Burger — мережа ресторанів з класичною американською кухнею, де 15 видів бургерів подають в оригінальній картопляній булочці. Залежно від пори року, меню доповнюють сезонними пропозиціями. До кожного бургера в закладі подають фірмові зелені рукавички. В меню рекомендуємо звернути увагу на авторський бургер від ресторатора та власника мережі Геннадія Медведєва GARY’s SUPER ЧІЗ — максимально сирний смак в ньому досягнуто за рахунок поєднання чотирьох сирів: пармезану, чедеру, швейцарського та blue cheese.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Басейна, 1–3/2
Бюджет: ₴₴. Бургери (60–320 грн), закуски (34–120 грн).
Страви: камамбургер 50 cent – 270 грн.
Напої: crazy shake Oreo – 199 грн, морс – 60 грн, апельсиновий лимонад – 60 грн, капучино – 50 грн/
Деталі: бургерна, знаходиться у ТК Arena City, проєкт міжнародного холдингу Bulldozer Group, концептуальні інтер’єр та меню, бургери з високоякісного м’яса, ексклюзивний бургер з камамбером, ребра та картопля фрі, пиво, crazy shake, take away.
I’m Burger — бургерна в центрі міста, яка позиціонує себе як заклад формату casual dining, який передбачає поєднання доступних цін з високою якістю їжі та сервісу. В основі гастрономічної концепції — бургери з високоякісною яловичиною та свіжоспеченими булочками, які готують на відкритій кухні. У меню представлено 10 видів бургерів, зверніть вагу бургер 50 cent — його готують з мармурової яловичини та сира камамбер.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 111/113
Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (56–98 грн), бургери (98–168 грн), супи (45–68 грн).
Страви: бургер з червоним окунем, щупальцями кальмара та соусом цезар – 114/154 грн, бургер з блакитною макреллю та грибним соусом – 114/154 грн, бургер з мідіями або рапаною у вершково-сирному соусі – 118/168 грн, бургер з чорноморським анчоусом – 58/98 грн.
Напої: бочкове просеко – 65 грн/150 мл, пунш лимонно-базиліковий – 39 грн, вишнівка – 39 грн/50 мл.
Деталі: рибний ресторан, монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», великий вибір свіжої риби, власний вилов, вина келихами, домашні настоянки.
«Анчоусная» — монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», який відкрився в центрі Києва наприкінці вересня. Інтер’єр ресторану витриманий в морській стилістиці та синій гамі кольорів. В меню рибного ресторану представлено чотири види бургерів, які можна замовити у маленькому або великому розмірі — бургер з червоним окунем, щупальцями кальмара та ніжним соусом цезар, бургер з блакитною макреллю та насиченим грибним соусом, бургер з мідіями або рапаною у вершково-сирному соусі та бургер з чорноморським анчоусом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Ігорівська, 5
Бюджет: ₴₴. Закуски (105–195 грн), салати (98–155 грн), основні страви (155–860 грн).
Страви: страус бургер – 210 грн.
Напої: еспресо – 35 грн, лате – 45 грн, чай – 60 грн, лимонад – 85 грн.
Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться на Подолі, страви з птиці, сніданки з 08:00 до 16:00, свіжа паста, хліб та печиво власної випічки, соуси власного виробництва, крафтове пиво, літній майданчик, авторська коктейльна карта, лаконічна винна карта.
«ПТАХА» — м’ясний ресторан відкрився на Подолі. За кухню у закладі відповідає Євген Вишневський — співзасновник київського ресторану-мітерії «В ребро», а за бар — Віталій Кириченко та Антон Стрельченко з Pink Freud KYIV. У меню ресторану різноманітні страви з птиці: курки, качки, індички та навіть страуса. Звернуть увагу на ексклюзивний «страус бургер» з котлетою зі страуса, сиром чедер, салатом айсберг, маринованими огірками та фірмовим соусом.
Фото: Facebook Liberty Diner, Holy Burger, Star Burger, I’m Burger, Анчоусная, ПТАХА
Головна фотографія: Liberty Diner
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi