Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Де їдять київські шефи: найцікавіше від найкрутіших — назви, явки та паролі. Частина 1 - PostEat

пошук

Де їдять київські шефи: найцікавіше від найкрутіших — назви, явки та паролі. Частина 1
08-05-2019 0 3007


Де їдять київські шефи, це питання давно цікавило нашу редакцію, тож ми розпитали наших найулюбленіших шефів про всі паролі та явки, таємні локації та страви. У часи бурхливого розвитку гастроіндустрії та доступності інформації є можливість дізнатися більше про специфіку ресторанної справи. Проте є невелика кількість людей, які знаються на цьому питанні, без сумніву, щонайкраще. Шефи! Саме шефи відповідають за ті моменти нашого життя, коли смакові рецептори відчувають щастя, а людині, яка створила страву хочеться аплодувати стоячи. Однак саме вони є найбільш вибагливими гостями закладів. Ми запитали у шефів, що очолюють кухні провідних гастрономічних локацій Києва, яким закладам столиці вони віддають перевагу. (Домовились, що «свої» називати не можна. Щоб всьо по-чесному!). Тож, де їдять київські шефи, читайте в матеріалі PostEat.

Володимир Ташаєв

ренд-шеф ресторанів First Line Group   ИР,  ИР2, «ЖЗЛ», «Наша дача», «Чехов», «Абажур», 16\54, Moskvich bar, Hotel19, «Любимый дядя», ZUZU brasserie, засновник Foodys)

Володимир Ташаєв — головний митець та витівник на кухнях таких ресторанів, як, зокрема, «Жизнь замечательных людей», «Итальянская Редакция» та інших закладів First Line Group. Саме він відповідає за неповторні смаки та атмосферу локацій, які люблять усі — сформував перелік своїх улюблених закладів за таким принципом.

Гастрокафе «Тарелка»

Де: вул. Гришко, 9, центральний вхід з боку пр. Григоренко.                                                           

Бюджет: ₴₴. Закуски (84 – 224 грн), фірмові бургери (185 – 198 грн), десерти (39 – 115 грн).                  

Що спробувати: меню оновлюється в залежності від сезонності продуктів, тому просто приходьте. Вас здивують та вразять.

Гастрокафе «Тарелка» потрапило до переліку шефа завдяки власній шаркутері, фуа-гра та смачному крафтовому хлібу.

Ресторан «Чічіко»

Де: вул. Ярославів Вал, 23а.

Бюджет: ₴₴. Закуски (98 – 245 грн), гарячі страви (195 – 385 грн), випічка (25 – 248 грн), десерти (59 – 145 грн).

Що спробувати: міні-хінкалі з сирами сулугуні та рікота – 145 грн, люля-кебаб з барашка – 175 грн, ципа по-мегрельски – 225 грн, чача Vardiani – 70 грн, оранжеве вино Kabaj Sivi Pinot – 875 грн/750 мл.

Ресторан грузинської кухні «Чічіко» завоював любов Володимира перш за все смачними люля, хінкалі та курчам з аджикою. 

Кафе «Honey»

Де: вул. Нижній вал, 19/21, вул. Ярославів Вал 20, вул. Хрещатик, 38 (ЦУМ, 6 поверх).

Бюджет: ₴₴₴. Салати (98 – 245 грн), сендвічі (139 – 176 грн), основні страви (135 – 275 грн).

Що спробувати: шніцель з індички з розмариновими вершками – 155 грн, еклери – 70–84 грн, мигдально-апельсиновий смузі з полуницею – 135 грн, чай імбирний з лимоном – 75 грн.

До кафе-кондитерської Honey Володимир завжди повертатиметься заради шніцелю з індички з розмариновими вершками, карамельних еклерів і шоколадних тістечок «Ендорфін».

Ресторан «Adelle»

Де: вул. Велика Васильківська, 29.

Бюджет: ₴₴. Страви з овочів (98 – 196 грн), страви з риби та м’яса (188 – 375 грн), піта (135 – 248 грн), десерти (119 – 185 грн).

Що спробувати: цвітна капуста – 135 грн, хумус зі швармою із індички та амбою – 225 грн.

У ресторані тель-авівської кухні Adelle Володимир Ташаєв найбільше любить цвітну капусту, хумус і зобну залозу з полентою.

Юрій Приємський

(Шеф у Spicy NoSpicy та Odessa Restaurant, викладач у Gastro Hub — освітньо-інформаційному проекті для взаємодії HoReCa-спільноти, виробників продуктів та науковців)

Шеф-кухар ресторану Spicy NoSpicy, з-під ножа якого виходять шедеври японської, китайської, в’єтнамської, тайської та індійської кухні, і сам є поціновувачем азійської гастрономії.

Бістро «Жасмин»

Де: проспект Валерія Лобановського, 118.

Бюджет: ₴. Страви з м’яса (98 – 168 грн).

Що спробувати: Зю-сьон-жоу-сь (свинина з бамбуком) – 98 грн, суха курка – 98 грн.

Однією з найулюбленіших локацій Юрія Приємського є автентичний китайський secret place — бістро «Жасмин». Тут справжнісінькі китайські кухарі готують автентичну китайську їжу.

Ресторан «Сутра»

Де: вул. Провіантська, 3.

Бюджет: ₴₴₴. Морепродукти (450 – 650 грн), вегетаріанське меню (250 – 295 грн)

Що спробувати: лосось в карі – 450 грн, гребінці в шоколаді – 495 грн.

Частим гостем Юрій є і в індійському ресторані «Сутра», що добре відомий усім київським шанувальникам пікантної індійської кухні. Автентична довершеність у всьому — від окремої страви до найдрібнішої деталі інтер’єру.

Ресторан Lucca

Де: вул. Солом’янська, 11.

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (88  – 324 грн), піца (92 грн  – 218 грн), м’ясо та риба (163 – 786 грн), паста та равіолі (78 – 254 грн).

Що спробувати: піца «Viva Italia» – 218 грн, папарделе з телятиною та печеним перцем – 132 грн, Совіньон Блан Мальборо/Sauvignon Blanc Marlborough Sun, Saint Clair – 168 грн/ 150 грн, Піно Гріджіо Брют рожеве Canti – 490 грн.

Чимало місця у серці Юрія Приємського займає і італійська кухня. Маленький затишний ресторан «Lucca» підкорив шефа душевною атмосферою і дійсно смачною італійською їжею.

Сергій Байсаревич

(Бренд-шеф ресторану Barvy )

Бренд-шеф ресторану сучасної української кухні BARVY та знаний віртуоз техніки fusion з усього гастрономічного різноманіття Києва виокремлює винний бар Win Bar, грузинську хінкальню Gogi, кафе Milk Bar і в’єтнамську бістрономію Chang.  Кожен з цих закладів, на думку шефа, є сильним в певному напрямку.

Бар «Win Bar»

Де: вул. Хорива, 16/7.

Бюджет: ₴₴. Закуски (56 грн – 645 грн), салати (87 грн – 257 грн), основні страви (95 грн – 467 грн), десерти (75 грн – 140 грн). Вино (365 грн –  9975 грн).

Що спробувати: плато витриманих сирів – 645 грн, тартар з лосося – 210 грн, Ferrari Maximum Brut – 295 грн / 150 мл, Planeta Chardonnay 2015 – 1450 грн/ 750 мл.

Концептуальний винний заклад Win Bar полюбився Сергію Байсаревичу вдалим поєднанням приємної атмосфери, гарного вина та смачної їжі.

Кафе «Milk bar»

Де: вул. Шота Руставелі, 16.

Бюджет: ₴₴. Салати (85 – 199 грн), сендвічі (95 – 115 грн), десерти (69 – 75 грн).

Що спробувати: чорничний чізкейк – 115 грн, чай з натуральними травами – 55 грн, лаванда-чай латте – 55 грн.

Milk Bar вважається однією з найбільш популярною локацією і серед киян, і серед гостей столиці. Сергій вважає, що причина цьому — смачні  десерти та невимушена атмосфера.

Хінкальня «Gogi»

Де: вул. Льва Толстого, 13; вул. Мала Житомирська, 15а; б-р Тараса Шевченка, 2.

Бюджет: ₴₴. Салати (89 – 136 грн), основні страви (79 – 215 грн), десерти (52 – 156 грн).

Що спробувати: хачапурі зі шпинатом – 122 грн, хінкалі по-телавськи/ по-тбіліськи/ з бараниною – 17 грн/ шт., с сиром – 18 грн/ шт, чача «Вардіані» – 50 грн / 50 мл.

Хінкальню Gogi Сергій Байсаревич цінує за колорит, смачну їжу та демократичні ціни.

Бістро «Chang»

Де: вул. Ярославів Вал, 23а.

Бюджет: ₴₴. Салати (65 грн – 158 грн), спринг-роли (88 грн – 138 грн), локшина (148 грн – 198 грн), гарячі страви (145 грн – 285 грн), десерти (45 грн – 95 грн).

Що спробувати: Ма бо: телячі щічки в лаймовому пюре – 188 грн, Фо Сао Чай: локшина-фунчоза з овочами та древесними грибами – 162 грн, кокосовий лимонад – 85 грн.

«Chang» — це справжня в’єтнамська бістрономія, де автентичні страви готує шеф-кухар  в’єтнамець. І хоча Байсаревич ніколи не відвідував В’єтнам, «Сhang» він обирає просто тому, що дуже смачно!

Ілля Сьомін

(шеф ресторарну TinTin та бару Loggerhead)

Головному знавцю гастрономічної спадщини В’єтнаму, шеф-кухарю київського ресторану TinTin до вподоби сталість та конкретика, тому основною причиною повертатися до улюблених закладів для нього є обрані страви.

Кафе Musafir

Де: вул. Саксаганського, 57а, вул. Богдана Хмельницкого, 36.

Бюджет: ₴. Манти (17 – 124 грн), плов і сарма (78 – 129 грн), Татли (23 – 78 грн).

Що спробувати: люля-кебаб – 96 грн, янтики з м’ясом  – 85/3 штуки, янтики з бринзою – 80 грн/3 штуки, долма – 64 грн, шербет з льодом – 17 грн.

Кафе кримськотатарської кухні Musafir закохало Іллю Сьоміна своїми люля та янтиками, а ще жвавою атмосферою повної посадки в закладі.

Піцерія «Mimosa Brooklyn Pizza»

Де: вул. Басейна, 1/2.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65 – 162 грн), закуски та салати (85 – 317 грн), піца (165 – 255 грн), основні страви (159 – 275 грн), десерти (71 – 97 грн).

Що спробувати: бурата з томатами – 145 грн, польпете з ягняти з печеним перцем і томатами – 178 грн, лазанья  – 128 грн,

До піцерії «Mimosa Brooklyn Pizza», за словами Іллі, варто повертатися заради лазаньї, бурати з томатами та ідеального тіста для піци.

Ресторан «Adelle»

Де: вул. Велика Васильківська, 29.

Бюджет: ₴₴. Страви з овочів (98 – 196 грн), страви з риби та м’яса (188 – 375 грн), піта (135 – 248 грн), десерти (119 – 185 грн).

Що спробувати: шварма з індички на вугіллі – 195 грн, фалафель у піті – 119 грн, внутрішній світ корови – 265 грн, вино White Hermon Yarden – 775 грн /750 мл.

Філія сонячного Тель-Авіву — ресторан Adelle — припав шефу до душі завдяки досконалим стравам із субпродуктів, а також фалафелю у піті, який за короткий проміжок часу встиг отримати в Києві статус легендарного!

Бістро «Жасмин»

Де: проспект Валерія Лобановського, 118.

Бюджет: ₴. Страви з м’яса (98 – 168 грн).

Що спробувати: суха курка – 98 грн, спаржева квасоля по-сичуанськи – 98 грн, зелений чай пуер – 30 грн.

Китайське бістро «Жасмин» Ілля любить за спаржеву квасолю з сичуаньським перцем, суху смажену курку і, звичайно, фрукти в клярі.

Віктор Тимчишин

(Шеф ресторану Guramma Italiana )

Гастрономічний маршрут Віктора Тимчишина, що відповідає за гастрономічну насолоду відвідувачів ресторану Guramma Italiana, виглядає так: за бургерами та хот-догами — до Mr.Grill Hotdogs&Burgers; за пивом — до «This is Пивбар»; за атмосферою — до ресторану «За двома зайцями» та до «Канапи», а якщо за місто — то обов’язково до ресторану «Трипільське сонце».

Mr.Grill Hotdogs&Burgers

Де: вул. Хрещатик, 7/11; Верхній Вал, 22; пр-т Степана Бандери, 36, ТРЦ «Блокбастер»; пр-т Степана Бандери, 34в.

Бюджет: ₴₴. Хот-дог сети (80 – 195 грн), бургер-сети (110 – 215 грн), закуски (40 – 285 грн), салати (125 – 150 грн), перші страви (55 – 75 грн), десерти (30 – 90 грн).

Що спробувати: Charle’s Hot Dog  – 100 грн, Cheese Hot–Dog, – 80 грн, Double Burger Set – 215 грн, коктейль Fitzgerald’s – 120 грн.

Mr.Grill Hotdogs & Burgers — ресторани американської кухні, що вдало адаптували вуличну їжу витонченою подачею під ресторанний формат. Крім авторських хот-догів і бургерів, в меню Mr.Grill Hotdogs & Burgers є сніданки, закуски, салати, супи і десерти.

Паб «This is Пивбар»

Де: вул. Басейна, 15.

Бюджет: ₴. Закуски (87 – 129 грн), салати (103 – 169 грн), страви в пательні (144 – 188 грн), страви на мангалі (69 –  729 грн).

Що спробувати: Rock & Beef (стейк з яловичої вирізки) – 155 грн, Містер Стейк Лосось» – 155 грн, Beer Negroni – 83 грн.

«This is пивбар» — бар, що є улюбленою локацією багатьох поціновувачів пива. Тут можна не лише продегустувати величезну кількість цікавих сортів пива, а й смачно поїсти.

Ресторан «За двома зайцями»

Де: вул. Андріївський узвіз, 34.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (90 – 250 грн), основні страви (150 – 470 грн), десерти (80 – 150 грн).

Що спробувати: крем-мус з кролика з обліпиховим соусом – 85 грн, вареники – 140 грн, форшмак в яблучно-вершковій глазурі – 90 грн, жульєн із ракових шийок з курячим філе у винно-вершковому соусі – 110 грн.

Ресторан «За двома зайцями» приймає гостей на старовинній подільській вулиці вже протягом маже 20 років. Назва закладу відсилає  нас до відомої п’єси Михайла Старицького, а його дизайн та страви закладу створюють неповторну атмосферу купецького Києва 1913 року.

Ресторан «Трипільське сонце»

Де: Обухівський р-н, с.Підгірці, вул.Боровкова.

Бюджет: $$$. Закуски (95 – 390 грн), основні страви з риби та м’яса (170 – 510 грн), страви на відкритому вогні (80 – 1650 грн), десерти (77 – 160 грн).

Що спробувати: ікра щуки з крутонами – 335 грн, салат «Вишуканий» – 325 грн, крем-суп з печериць – 130 грн, шампанське Moet Chandon 1600.00 грн/375 мл,  вино Estrella Moscatel – 800 грн/750 мл.

У заміському ресторані «Трипільське сонце» панує особлива  атмосфера тепла та затишку, завжди лунає щирий сміх. Це ідеальне місце для заміського відпочинку великою родиною або веселою компанією друзів.

Марко Черветті

(Бренд-шеф ресторанних проектів «Сільпо» — Positano, Гриль бару в Le Silpo, Дзяо-бар китайскої пельменної , на фудкортах магазинів «Сільпо» )

Марко Черветті, офіційно — найхаризматичніший шеф-кухар з Італії та бренд-шеф ресторанних проектів «Сільпо», не зраджує своєму походженню, тому перший ресторан у його особистому переліку must visit — італійський, а також два інші — пивний і український.

Ресторан Vino e Cucina

Де: вул. Січових Стрільців, 82.

Бюджет: Сніданки (97 – 1250 грн). Закуски (197 – 437 грн), домашня паста і ризото (149 – 397 грн), десерти (112 – 387 грн).

Що спробувати: ризото в головці сиру – 425 грн, спагеті качо-е-пепе – 179 грн, піца з грушею і сиром горгонзола – 247 грн.

Vino e Cucina. Ristorante / Enoteсa — це ресторан італійської кухні з власною енотекою, який пропонує поєднання вишуканої італійської їжі та вина. На думку Марко, цей ресторан ідеально підходить для повноцінної вечері, зокрема завдяки надзвичайній винній карті.

Паб «This is Пивбар»

Де: вул. Басейна, 15.

Бюджет: ₴. Закуски (87 – 129 грн), салати (103 – 169 грн), страви в пательні (144 – 188 грн), страви на мангалі (69 –  729 грн).

Що спробувати: піца «Diavolo» – 149 грн, соковите курча Polo in Fiorentino – 129 грн, Beer Negroni – 83 грн, ель Baladin Wayan – 145 грн.

«This is Пивбар» — улюблене місце пивних зустрічей для багатьох киян. Кухня цього ресторану також змушує серце Марко Черветті битися частіше. «Маестро Роберто Армаролі переформатував кухню «This is Пивбар» і тепер там неймовірно смачно!», — каже темпераментний шеф.

Гастробар «Бабка й Сапка»

Де: вул. Велика Васильківська, 44.

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (90 – 250 грн), основні страви (95 – 190 грн), десерти (80 – 110 грн).

Що спробувати: борщ, запечений з ребром в буряку – 120 грн, піта з сирною яловичою котлетою – 160 грн, Aperol Spritz – 150 грн/20 мл.

Ще одним фаворитом італійця є новий заклад української кухні. «Ресторан «Бабка й Сапка» від видатного Саші Шухера, що вражає своїми знаннями та стравами», — відзначає Марко.

 

Головна фотографія (колаж): Марко ЧерветтіВолодимир ТашаєвСергій Байсаревич, Юрій ПриємськийІлля СьомінВіктор Тимчишин

Фото: Facebook Марко Черветті, Юрій Приємський, Володимир Ташаєв, Сергій Байсаревич, Віктор Тимчишин, Positano, Vino e Cucina, This is Пивбар, Бабка й Сапка, Lucca, Mimosa Brooklyn Pizza, TinTin, Мусафір, Adelle, Сутра, Гастрокафе «Тарілка», Чічіко, Honey, Win Bar, Gogi, Milk Bar, Chang, Mr.Grill Hotdogs&Burgers, За двома зайцями, ресторан.салон, Заміський клуб «Трипільське Сонце».

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi