Де їсти равликів у Києві? - PostEat

пошук

Де їсти равликів у Києві?
18-07-2019 0 5954


Заклади, де можна скуштувати равликів, шукала редакція PostEat. Історія цієї вишуканої страви сягає самих витоків людства, про це свідчать знайдені у доісторичних печерах мушлі. Популярною ця страва була і за часів античності. Коли середньовічна церква визнала равлики стравою «нечистою», любов до них поступово зійшла нанівець і згадали про них лише у часи голоду. Тепер равлики (або ескарго, як називають цю страву на її батьківщині) — один з найвідоміших гастрономічних символів Бургундії та Франції в цілому. Де шукати їх у Києві, читайте у нашому матеріалі.

Prosciutteria Wine & Deli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2; вул. Драгоманова, 2а.

Бюджет: ₴₴. М’ясні дошки (125 грн — 349 грн), м’ясні сети (99 грн — 189 грн), равлики — 175 грн, сирні дошки (130 грн — 190 грн).

Їжа: равлики по-бургундські — 175 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: винний бар і крамниця делікатесів, безліч видів українських м’ясних делікатесів, доставка, резерв столів, формат take away, kids friendly.

Prosciutteria Wine and Deli — спільний проект Ulitka Bar та Ham.lo project, що об’єднав у собі формати винного бару та делікатесної крамниці. Зараз кияни мають змогу відвідати Prosciutteria Wine and Deli на двох локаціях — у будівлі Бессарабського ринку та на Позняках. У винній карті Prosciutteria Wine and Deli зібрані цікаві позиції з приватних погребів Італії, Іспанії, України та Нового Світу. До вина тут подають м’ясні делікатеси та сири від місцевих виробників, устриці та равлики. Тут їх подають у чотирьох варіаціях — класичні по-бургундські, з медово-гірчичним соусом, з пікантною горгонзолою чи ароматним пармезаном.

Like a local’s wine bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Спаська, 5; вул. Січових Стрільців, 26; вул. Льва Толстого, 5.

Бюджет: ₴₴. Пироги (60 — 75 грн), намазки (70 — 80 грн), плато (149 грн), українські делікатеси (39 — 129 грн), сети (80 — 320 грн).

Їжа: сет равликів — 129 грн/5 шт.

Напої: власне вино Like a Local’s рожеве «Мур» — 300 грн, «Розе Горобчики. Котнар» (сухе) —

250 грн, «Москато Розе. Кубей Вайнери» — 250 грн, ігристе «Розе Брют Гран Резерв. Шабо» — 700 грн.

Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю Kyiv Food and Wine Festival, енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.

Like a local’s wine bar — маніфест українському вину. Перший заклад відчинив свої двері у 2016 році на вулиці Січових Стрільців, другий почав роботу рівно рік потому, а третій, що, до речі, є найбільшим, почав приймати гостей наприкінці червня 2019. У найкращих традиціях локаворства, тут пропонують найяскравіші перлини українського виноробства, а на додаток до них — закуски made in Ukraine, серед яких і сет виноградних равликів.

Егоїст / Egoist restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Панаса Мирного, 2/44.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (98 — 585 грн), блюда з риби та м’яса (160 — 2990 грн), десерти (45 — 199 грн).

Страви: бургундські равлики у часниковому соусі — 295 грн.

Напої: Salcerella Tre Monti 2016 IGP — 350 грн/150 мл, Vitalba Tre Monti 2016 DOCG — 2200 грн/750 мл, Finca San Martin Torre De Oña 2014 DOC — 950 грн/750 мл.

Деталі: французька та італійська кухня, розташований на Печерську, сезонні пропозиції в меню, вишуканий інтер’єр, авторська подача страв, коктейльна карта, велика винна колекція, висококласний сервіс, парковка, резерв столів.

Egoist restaurant — легендарний київський заклад з більш ніж десятирічною історією. До уваги гостей — класичні страви французької та італійської кухонь, до яких можна підібрати супровід зі змістовної винної карти ресторану. Якщо ви прихильник вишуканих фудпейрингів — сміливо замовляйте равликів по-бургундські і підбирайте класичне біле вино.

Très Français

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костьольна, 3.

Бюджет: ₴₴. Супи (128 — 385 грн), гарячі закуски (195 — 389 грн), гарніри (62 — 140 грн).

Їжа: равлики по-бургундські — 209 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: розташований в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки з 08:00 до 12:00 по буднях і до 16:00 у вихідні, бізнес-ланчі (діють з 12:00 до 16:00, меню ланчів оновлюється щочетверга), 4 зали, дитяче меню, сніданки, виставки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, паркінг, формат take away, доставка.

Très Français — майже офіційна філія Франції у серці української столиці. Автентична атмосфера, меню з традиційними стравами регіональної кухні, сирна лавка — Францію тут люблять. Равлики тут готують за класичним бургундським рецептом — запікають у вершковому маслі з часником.

VINO TAPAS

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Леонтовича, 6а.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (185 — 345 грн), основні страви (195 — 999 грн), десерти (55 — 98 грн).

Їжа: равлики — 165 грн.

Напої: еспресо — 35 грн, лате з солоною карамеллю — 65 грн, матча лате — 75 грн, імбирний чай — 75 грн.

Деталі: ресторан іспанської кухні, інтер’єр в стилі лофт, акцент на якісних продуктах, 7 видів традиційної іспанської закуски тапас, устриці, сніданки, винна карта, великий вибір міцного алкоголю, формат take away, резерв столів.

VINO TAPAS — іспанський куточок під київським сонцем поблизу Володимирського собору. І хоча зіркою меню ресторану є класичні тапаси, які готують у 7 варіаціях, тамтешні равлики також заслуговують на не меншу увагу. Тут їх подають з різними соусами — по-прованськи, по-діжонськи та сиром горгонзола.

Wine Not

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 9.

Бюджет: ₴₴. Закуски (47 — 197 грн), салати (110 — 195 грн), плато (215 — 258 грн).

Страви: равлики — 156 грн.

Напої: Cava Hill Rose Brut — 95 грн / 150 мл, Cremant d’Alsace Brut Bio Arthur Metz — 195 грн / 150 мл, Prosecco Treviso Brut Montelliana — 120 грн / 150 мл, Rose Rivera — 115 грн / 150 мл, Muga Blanco Rioja — 175 грн / 150 мл.

Деталі: позиціонує себе як перший в столиці ігровий винний бар, щоп’ятниці тут проводять винні гри: Black Pack — вгадай колір вина в чорному келиху, Aroma Roulette — вгадай аромат у флаконі по системі «Ніс Вина»; повноцінне меню кухні, концептуальна винна карта , резерв столів.

Wine Not — перший в Києві ігровий винний бар. Тут у форматі «винного казино» сомельє закладу Анна Потоцька вчить гостей розбиратися в сортах вин, регіонах походження та роках врожаю. У основі гастрономічного меню лежать страви, що просто створені для вина. Саме такою стравою є равлики.

Головна фотографія: VINO TAPAS

Фото: Facebook Prosciutteria Wine and Deli, Like a local’s wine bar, Ресторан «Эгоист» (Egoist restaurant), Très Français — очень по-французски, VINO TAPAS, Wine Not

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi