Фестивальне меню від Марко Черветті на «True&Local №4. Гичка» від «Лавки Традицій» «Сільпо»: що куштувати в першу чергу? - PostEat

пошук

Фестивальне меню від Марко Черветті на «True&Local №4. Гичка» від «Лавки Традицій» «Сільпо»: що куштувати в першу чергу?
23-05-2019 0 3064


18 та 19 травня 2019 року у супермаркеті «Сільпо» на вул. Полярній, 20д пройшов фестиваль локальної гастрономії від «Лавки Традицій «Сільпо» під назвою «True&Local №4. Гичка». Свою продукцію на фестивалі представили 60 локальних виробників зі всієї України. Спеціально для цієї знакової події найхаризматичніший шеф-кухар із сонячної Італії та бренд-шеф ресторанних проектів «Сільпо» Марко Черветті підготував спеціальне фестивальне меню. Редакція PostEat відвідала фестиваль, ми спробували все-все, поговорили з Марко про створення меню та про страви, і готові ділитися враженнями!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Марко Черветті розповів нам, на які страви з фестивального меню варто в першу чергу звернути увагу:

«Особливе меню страв для фестивалю True&Local я створював, надихнувшись головною темою – гичкою. Головний акцент ми зробили на двох речах. Перша – сезонність. Зараз весна, тому хотілося додати до страв якомога більше зелені, весняних сезонних овочів. Друга – це, звичайно ж, фермерські продукти «Лавки Традицій «Сільпо». Завдяки цій синергії з’явилося особливе меню з 9 мультикультурних страв. А ще ми хотіли відобразити у кожній страві початок цього фестивалю, свята весни, важливість фермерських корисних продуктів та локальної гастрономії.

Оскільки на фудкорті «Сільпо» на Полярній представлені різноманітні кухні, ми вирішили не зупинятися лише на Італії. Поставивши в центр уваги локальні продукти, ми обіграли їх у різних кухнях. Так, ми з мастро К’яфеле, м’ясником з Апулії (ви, напевно, знаєте його з моїх відео-рецептів на YouTube), вперше приготували страву під назвою «Бомбете з Мартіна-Франка» — м’ясні рулетики з моцарелою «Чізарні» «Лавки Традицій» у копченій підчеревині. Це надзвичайно смачно, запевняю вас! А ще варто спробувати «Капоколо з буратою» — там ми використали сиров’ялену свинячу шию, приготовану за італійською технологією, поєднавши її зі свіжим сиром бурата з «Чізарні» «Лавки Традицій» від Романа Хаєцького та зеленню. Це дуже смачно! До речі, ви можете взяти ці та інші страви з собою – просто скажіть про це офіціантові у СільпоResto!»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Запивати ваші страви раджу буряковим квасом – це смачний напій, що легко втамує спрагу, я випив за сьогодні вже три літри. Серйозно, без жартів! А до квасу у якості закуски додайте смажену у кукурудзяній паніровці моцарелу з «Чізарні», яку подають зі сливовим соусом від «Пан Слива»«, — відзначив Марко.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Піца «Лавки Традицій» з редисом та традиційна грецька страва сувлакі — це ще дві must-try страви з фестивального меню. Сувлакі, як на мене, взагалі фантастична на смак страва. Це грецький рибний шашлик, який приготував наш новий шеф фудкорту «Сільпо» на Полярній – Олег Сотник. Він – маестро грецької кухні! Ніжна риба й креветки в поєднанні з цікавим соусом від Олега не залишать вас байдужими, гарантую!«, — порадив нам Марко.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Кілька позицій з фестивального меню:

  • Бомбете з Мартіна-Франка — 171 грн
  • Піца «Лавки Традицій» — 129 грн
  • Капоколо з буратою — 199 грн
  • Сувлакі — 96 грн
  • Смажена моцарела – 130 грн
  • Гірос — 90 грн

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Авокадерія»

Крім фестивального меню від Марко, гості мали можливість спробувати смачні авокадо-тости за демократичною ціною в «Авокадерії». Для авокадо-тостів використовують свіжу французьку булку з пекарні «Сільпо», викладають на неї стигле авокадо і авторську копчену страчателу від «Чізарні», прикрашають мікрогріном і посипають кукурудзяними чіпсами. А найприємніше те, що всі інгредієнти можна придбати в магазині і приготувати сендвіч вдома!

«Авокадо – це один з найпопулярніших продуктів у світі. Це насправді фантастичний продукт: його можна їсти солоним, додавати до десертів. Я виріс у Бразилії, тому коли був маленьким, їв авокадо щодня! Для мене цей продукт – один з найулюбленіших. Готувати авокадо-тости та інші страви з авокадо зараз трендово, тому я дуже тішуся, що ці тости представлені і на фестивалі True&Local», — розповів нам Марко Черветті.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Фото: PostEat

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi