Кебаб і хачапурі в закладах Львова: класика та авторський погляд - PostEat

пошук

Кебаб і хачапурі в закладах Львова: класика та авторський погляд
05-03-2024 0 317

Yana Sytnyk

Автор


Кебаб та хачапурі – це дві унікальні страви, які мають давню історію та особливий колорит. Кожен близькосхідний регіон має свій спосіб приготування кебабу та власні рецепти начинок і соусів. Хачапурі ж у грузинській культурі вважається символом гостинності та радості і є улюбленою стравою всіх сироманів. Тож ми розповімо, які кебаб і хачапурі в закладах Львова ви зможете скуштувати вже сьогодні.

Fami Chefs | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Мельника, 18

Години роботи: пн-вт – вихідні, ср-нд – 12:00 — 23:00

Бюджет: салати від 190 грн, основі страви від 190 грн, десерти від 160 грн.

Меню: люля-кебаб з баранини — 280 грн, теплий салат з яловичиною “Юдзу” — 390 грн, креветка в темпурі — 340 грн, вареники з м’ясом — 190 грн, банош — 210 грн, боул-поле з вугрем, авокадо та горіховий соус, качина ніжка конфі — 290 грн, шоколадний фондан — 160 грн.

Деталі: Fami Chefs – це ресторан української, європейської та азійської кухні на території комплексу Leoland. Засновники кажуть, що кожна страва має свою історію, привезену їх шеф-кухарями з подорожей світом. Тут можна скуштувати, як легкий овочевий салат, так і люля-кебаб з баранини на грилі. Заклад має велику винну карту та різноманітний вибір напоїв — кава, чай, моктейлі та свіжовижаті соки. Щотижня проводять гастровечір із запрошеними шефами, дигустацію вина, діджей сети чи вечір живої музики. Події відбуваються в окремому банкетному «склянному» залі, який розрахований на понад 50 осіб.

Selyam | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Джерельна, 20

Години роботи: щодня 12:00 – 23:00

Бюджет: салати від 195 грн, основі страви від 260 грн, десерти від 70 грн.

Меню: кебаб з ягнятини — 395 грн, зелений салат — 260 грн, шурпа — 285 грн, манти з баранини — 190 грн, лосось на грилі — 545 грн, грушевий тарт — 225 грн, казандібі — 255 грн.

Деталі: Selyam — сімейний ресторан кримськотатарської кухні, який є проєктом ресторатора Алекса Купера. Власники не претендують на звання автентичного закладу, однак намагаються поєднати традиції та свіжий погляд на кримськотатарську кухню. В інтер’єрі зробили акцент на натуральне дерево й світлі тони. Меню «Селям» складається виключно з кримськотатарських страв в авторській й адаптованій подачі. Кебаб з ягнятини подається із соусом сюзьме та двома видами аджики. До нього можна замовити сет закусок Муаммара та традиційний дріжджовий коржик отмек, приготовлений у дров’яній печі з насінням кунжуту і чебрецем.

Вогень Кебаб | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пантелеймона Куліша, 13

Години роботи: щодня 10:00 – 22:00

Бюджет: салати від 75 грн, кебаб меню від 199 грн, допи від 115 грн.

Меню: кебаб бокс з курячими стріпсами — 155 грн, кебаб меню зі свининою — 209 грн, кебаб меню з фалафелем — 239 грн, хумус з куркою — 125 грн, цезар з куркою та беконом — 125 грн, сирні кульки — 135 грн.

Деталі: «Вогень кебаб» — ресторан із різними видами мʼяса та фалафелем. У закладі подають, зокрема, морський кебаб з тигровою креветкою з відкритого вогню, кебаб-бокси, хумус, батат та картопляні діпи. Кебаб у лаваші пропонують скуштувати з одним із чотирьох рівнів гостроти. Лаваші випікають у закладі самостійно за давніми рецептами. Фірмові соуси також розробляються за авторськими методиками. Серед напоїв подають айран, лимонад, фірмовий чай та каву.

Той самий Баранчик | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лазнева, 3а

Години роботи: щодня 12:00 – 23:00

Бюджет: салати від 174 грн, хачапурі від 238 грн, десерти від 108 грн.

Меню: хачапурі імеретинський 238 грн, хінкалі з лососем 288 грн, шашлик «Наполеон» — 284 грн, кебаб з курки 198 грн, салат овочевий з бринзою та журавлиною — 194 грн, чурчхела — 134 грн, сметанник — 158 грн.

Деталі: «Той самий Баранчик» — ресторан грузинської кухні неподалік від Львівської національної опери. Інтер’єр закладу – це грузинський стиль, дерево та графіті баранчика на стінах. Цікавим доповненням являється грузинська шапка Папаха, яку гостям пропонують одягнути та зробити фото на пам’ять.Філософія закладу – «справжня грузинська гостинність», кажуть власники. У меню є сім видів хачапурі і пʼять видів хінкалі, шашлик, кебаби й шурпа, а також солодощі. З напоїв пропонують чачу, домашнє вино й лимонади. У закладі проводять майстер-класи та часто влаштовують розіграші для відвідувачів.

Ахалі | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Курбаса, 4; вул. Дудаєва, 15

Години роботи: нд-чт – 12:00 — 22:00, пт-сб – 12:00 — 23:00

Бюджет: салати від 144 грн, основні страви від 101 грн, десерти від 106 грн.

Меню: хачапурі Мегрелі — 239 грн, хачапурі Аджарі — 249 грн, хачапурі на мангалі — 217 грн, хорчула — 237 грн,  хумус — 122 грн, салат “Хевсурі” — 197 грн, суп харчо — 229 грн, долма з бараниною — 229 грн, чізкейк Баскський — 129 грн.

Деталі: Ресторан «Ахалі» — мережа ресторанів з грузинською атмосферою в центрі Львова. Тут можна посмакувати традиційними та авторськими стравами грузинської кухні: хінкалі, хачапурі, кебаб, домашнє грузинське вино та чача. Також у приміщенні ресторану часто проводять корпоративи, дні народження чи будь-яке святкування за спеціальними умовами від 6 осіб. Постійно діють акції на безлімітні вина, хачапурі та сети хінкалі. Безлім грузинського вина розрахований на компанію від 10 осіб.

Грузинський | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Павла Ковжуна, 2

Години роботи: нд-чт – 12:00 — 22:00, пт-сб – 12:00 — 23:00

Бюджет: салати від 135 грн, основні страви від 85 грн, десерти від 90 грн.

Меню: хачапурі по-аджарськи — 275 грн, люля-кебаб з індички — 315 грн, азійський хачапурі — 375 грн, грузинський борщ — 385 грн, салат із зеленою аджикою — 245 грн, хінкалі з вишнею — 225 грн, яблучний тарт татен — 215 грн.

Деталі: «Грузинський» — ресторан, чия назва говорить сама за себе. Це не автентичний ресторан, де шеф в‘єтнамець, а власник ніколи не був у Грузії. Заклад має декілька поверхів: перший – зустрічає відкритою кухнею, а на другому можна знайти бар. Закрита за скляною перегородкою VIP-кімната знаходиться на підвальному поверсі. Винна кімната для особливих подій. Тут пропонують спеціальний обід з 12:00 до 16:00, який можна самому скласти з двох чи трьох страв на вибір. Для кебабу лаваш готується на основі соусу мацоні, а подається страва з аджикою та молодою картоплею з салом. Хачапурі по-аджарськи готують з начинкою сиру брі, сулугуні, меду, трюфельної пасти та горіхів. З напоїв пропонують айран, лимонади, чай та каву.

Головне фото: Instagram Грузинський

Фото: Instagram fami.chefs, selyam.lviv, vohenkebab.lviv, baranchik.lviv, akhali.lviv, georgian.lviv 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi