пошук
Дар'я Березан
Автор
пошук
Дар'я Березан
Автор
Де скуштувати мідії в ресторанах Києва розповідає редакція PostEat. Мідії – надзвичайно смачний та корисний морепродукт. В цих маленьких молюсках міститься безліч мікроелементів, амінокислот, а також вітаміни Е, В2, В6, В1, РР і D. Також мідії сприяють виведенню токсинів. У Японії ж мідії вважають символом кохання і страви з цих молюсків є невід’ємною частиною будь-якого весілля. Мідії прийнято готувати у соусах, додавати в супи, салати та інші різноманітні страви. Тож, де в закладах Києва їсти казанок мідій, далі в матеріалі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хрещатик, 25; вул. Басейна, 2 (GFM); вул. Велика Васильківська, 43; вул. Велика Васильківська 111/113; вул. Спаська, 5; Русанівський бульвар, 1; Оболонський проспект, 26; пр-т Героїв Сталінграду, 16Б, (GFM); вул. Стеценка, 21.
Бюджет: ₴₴. Бургери та сендвічі (69-99 грн), боули та салати (129-179 грн), мідії (89-269 грн).
Страви: казанок мідій у вершковому соусі з багетом — 89 грн, казанок мідій у соусі дорблю з багетом — 129 грн, казанок мідій для компанії у вершковому соусі — 249 грн, казанок мідій у соусі дорблю для компанії — 269 грн.
Деталі: мережа seafood барів, мережа ресторанів Дмитра Борисова, fast casual формат, морепродукти, устриці, сніданки, тераси, take away, доставка.
Mushlya — мережа закладів, що налічує ресторани не тільки в Києві, а й в інших містах України. В меню seafood барів гості можуть обрати устриці, морських равликів-булотів, креветки, бургери та сендвічі з морепродуктами і, звичайно ж, цілий казанок мідій у вершковому соусі або в соусі дорблю. Також є можливість замовити казанок мідій на велику компанію. Ціни на усі страви з меню є досить демократичними — 1-5 євро. В окремих ресторанах мережі (вул. Велика Васильківська 111/113 та на Русанівському бульварі) зранку можна обрати сніданок, а в період з 12:00 до 16:00 – ланч.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Московська, 8; вул. Верхній Вал, 30.
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (79-299 грн), гарячі закуски (74–264 грн), основні страви (164-398 грн).
Страви: мідії у вершково-сирному соусі – 188 грн, мідії у часниковому соусі – 168 грн.
Деталі: колоритні заклади одеської кухні, морепродукти та страви з риби, бронювання, винна карта, барна карта, дерев’яні меблі, тематичний інтер’єр, доставка.
Одеса-мама – колоритні ресторани на Арсенальній та Контрактовій. Заклад позиціонує себе як рибне місце для посиденьок по-одеськи і для цього тут є все: тематичний інтер’єр, страви з риби, що приготовані по-домашньому та барна карта, з якої можна обрати вино, наливку або ж келих ігристого. Гості можуть спробувати форшмак, тюлечку з цибулькою, чорноморську уху, олів’є з рапанами та мідії у соусі на вибір. З 10:00 до 13:00 в закладі можна обрати одеський сніданок, а з 13:00 до 16:00 ланч за фіксованою ціною.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Іоанна Павла ll, 5.
Бюджет: ₴₴₴. Салати (190-420 грн), основні страви (255-590 грн), морепродукти на грилі, риба та лобстери (80-460 грн).
Страви: казанок мідій на вибір у винному, сирно-вершковому або томатному соусі – 420 грн.
Деталі: ресторан на Печерську, страви з риби та морепродуктів, устриці власного імпорту, винна карта, бенкети, дегустації, доставка, take away.
FISH HOUSE – ресторан рибної кухні на Печерську. В меню представлені страви з риби, морепродукти та устриці власного імпорту, краби, та окремий розділ з ролами, суші та сашимі. Гості можуть спробувати класичні та екзотичні рибні страви. Натомість як мідії в ресторані можна замовити у трьох соусах — винному, томатному та сирно-вершковому на вибір.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Ярославська, 5/2; вул. Михайла Бойчука, 1/2; вул. Преображенська, 7; пр-т Науки, 8; вул. Юрія Іллєнка, 83А; пр-т Перемоги, 1; пр-т Героїв Сталінграда, 12Г,к2; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Княжий Затон, 16д; вул. Велика Васильківська, 49А; проспект Володимира Маяковського, 44Б.
Бюджет: ₴₴. Закуски (87–305 грн), салати (38–284 грн), основні страви (141–328 грн),
Страви: мідії з вершковим/томатним/винно-часниковим соусом — 108 грн, мідії у сирному соусі – 142 грн, новозеландські мідії у пів-мушлях, запечені під вершково-сирним соусом «Термідор» — 196 грн.
Деталі: мережа рибних ресторанів, власний вилов риби в Чорному та Азовському морі, можливість придбати рибу та морепродукти, доставка, take away.
Черноморка — мережа рибних ресторанів, у яких можна не тільки скуштувати страви з риби та морепродуктів, а й придбати свіжу рибу, аби приготувати та поласувати нею вдома. В меню закладів великий вибір страв з чорноморських делікатесів та класичних одеських страв: кав’яр щуки з зеленою цибулею, оселедець матіас власного засолу, м’ясо рапан з грибами і томатами чері у вершковому соусі, страви з лосося, тунця, окуня та багато інших позицій, які зацікавлять поціновувачів морепродуктів. У будні дні діють спеціальні акційні пропозиції: «кальмаровий понеділок», «креветковий вівторок», «мідійна середа», «устричний четвер», «лососева п’ятниця», тож гості закладу можуть спробувати улюблені морські делікатеси за зниженою ціною.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 112
Бюджет: ₴₴. Салати та холодні закуски (60–480 грн), гарячі страви (160-990 грн), роли (170-490 грн).
Страви: мідії, смажені в білому вині/в сирному соусі – 320/370 грн.
Деталі: рибний ресторан у центрі міста, проект ресторанного холдингу Bulldozer Group, концепт-шеф Bulldozer Group Сергій Юрчишин, брутальний інтер’єр, великий вибір вина, бронювання, доставка, take away.
Риба Пила – рибний ресторан в центрі Києва. Кожного ранку в заклад доставляють рибу та морепродукти свіжого вилову, тож гості можуть скуштувати морські делікатеси від камбали, саргану та бичків до лобстерів, ікри й устриць. У закладі можна забронювати столик в одній з декількох зал або ж у невеликій VIP-кімнаті. В меню великий вибір салатів, холодних закусок, вишуканих гарячих страв. Також можна замовити устриці, равликів по-бургундськи з часниковим маслом та лобстерів, яких буде приготовано у дров’яній печі. А вдало доповнить страви келих вина з широкої барної карти закладу.
Головне фото: mushlyabar.
Фото: mushlyabar, odesamama_kyiv, fishhouse_, chernomorka_ua, ribapila.resto.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi