Піта в закладах Києва: з фалафелем, з кебабом, з халумі, з мізками - PostEat

пошук

Піта в закладах Києва: з фалафелем, з кебабом, з халумі, з мізками
09-09-2020 0 331


Піта в закладах Києва — тема редакції PostEat. Гастрономічний тренд на близькосхідну кухню і не думає вщухати — в меню київських ресторанів все частіше зустрічаються табуле, хумус, фалафель і шакшука. А м’яка та смачна піта стала стравою, якою смакують на сніданок, обід та вечерю. З якими начинками подається піта в закладах Києва, розповідаємо у новому матеріалі.

Adelle

Де: вул. Велика Васильківська, 29

Бюджет: ₴₴. Вері веджетеріан (119–279 грн), риба та м’ясо (225–325 грн), піта (149–249 грн).

Страви: піта сабіх – 165 грн, піта фалафель – 149 грн, піта шварма з лаврака – 249 грн, піта класична з індичкою – 195 грн, наша спеціальна піта Ахарон (бабагануш, шварма з індички) – 229 грн, піта кебаб – 185 грн, піта стейк «хвилинка» – 215 грн.

Напої: Shaman 15 Grand Cru, Extra Brut, Marguet – 1790 грн/750 мл, Microcosmico, Frontonio, 2017 – 760 грн/750 мл, фільтр-кава – 55 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, акцент на тель-авівській кухні, заклад рестораторів братів Гусовських, шеф-кухар Олексій Краковський, дизайнерський інтер’єр, локальні продукти, авторська подача, автентичні рецепти, сніданки у вихідні з 10:00 до 13:00, формат take away, вина побокально, натуральні вина, барна карта, кава на рослинному молоці.

Ресторан близькосхідної кухні Adelle на чолі з шеф-кухарем Олексієм Краковським вже став однією з топ-локацій Києва завдяки смачній тель-авівській кухні та яскравому інтер’єру. В Adelle використовують виключно свіжі та сезонні інгредієнти для створення смаків сучасної близькосхідної кухні ізраїльської столиці. Піту в ресторані подають з сабіхом (запечений баклажан, картопляний фалафель, половинка яйця, свіжі овочі та зелень), фалафелем, швармою з лаврака та з індичкою, а також з кебабом та стейком. Новинка в меню Adelle — фірмова піта Ахарон, в якій поєднали бабагануш, шварму з індички, свіжі огірки, томати і зелень.

GOLDA pita-bar

Де: вул. Шота Руставелі, 12

Бюджет: ₴₴. Піта (120–160 грн), стартери (80–185 грн), основні страви (115–260 грн).

Страви: піта з кебабом із яловичини та овочевою сальсою – 150 грн, піта з фалафелем та м’ятою – 120 грн, піта з куркою та маринованими овочами – 150 грн, піта з копченими реберцями та кімчі – 150 грн, піта з качиним рієтом та черешнею – 160 грн.

Напої: коктейлі: Aperol Spritz – 135 грн, Passion Sour – 185 грн, Medina – 185 грн, Basil beauty – 165 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, знаходиться в центрі міста, сніданки у вихідні з 12:00 до 16:00, обіди у будні з 12:00 до 16:00 (250 грн), страви на грилі, вино келихами, різноманітна коктейльна карта, велика барна карта.

GOL’DA pita-bar — ресторан близькосхідної кухні та бар в центрі столиці. Шеф-барменом закладу є Марина Левадна, переможниця багатьох барних конкурсів, а також Brand Ambassador House of Angostura. В коктейльній карті виділені категорії за основним алкоголем — коктейлі на віскі, джині, ромі, текілі, горілці та ігристі. В меню лаконічному меню від шеф-кухаря Олексія Юсупова автентичні страви Близького Сходу: піта, хумус, шакшука, лабне, фалафель та кефте. Піти в меню представлено п’ять варіантів — з кебабом із яловичини, з фалафелем, з куркою, з копченими реберцями та з качиним рієтом.

Pita Kyiv

Де: вул. Пушкінська, 39; Бессарабська площа, 2.

Бюджет: ₴₴. Піта (99–189 грн)

Страви: піта Cheesburger – 139 грн, піта Steak and egg – 149 грн, піта кебаб – 139 грн, піта чікен шварма – 119 грн, піта крувіт – 99, піта фалафель – 99 грн, піта Double Cheesburger – 189 грн, піта Beyond meat Cheeseburger – 179 грн, піта сабіх – 99 грн, піта шніцель – 119 грн.

Деталі: ресторан ізраїльської кухні, автентичні рецепти у авторському виконанні, секретні інгредієнти, власна випічка та соуси, власний імпорт, take away, доставка.

Pita Kyiv — атмосферні заклади з ізраїльською кухнею у центрі міста. Перший ресторан Pita Kyiv відкрився восени 2019 року на вулиці Пушкінській. Цієї весни ще одна локація Pita Kyiv з’явилась — другий заклад адаптовано під формат Бессарабського ринку. За основу в закладі взяли автентичні рецепти піти, які готують в авторському виконанні — її готують кожен день та використовують впродовж 5 годин. В меню Pita Kyiv 10 видів піти — обрати до смаку можуть і м’ясоїди, і вегетаріанці.

Юкі Чапукі

Де: вул. Німецька, 2

Бюджет: ₴.

Страви: бургер піта – 85 грн, фіш піта – 80 грн, піта ко-ко-ко – 75 грн, піта-капустіта – 65 грн, піта-броколіта – 70 грн.

Напої: какао – 30 грн, комбуча – 55 грн, чорносмородиновий лимонад з м’ятою – 25 грн.

Деталі: стріт-фуд локація, знаходиться в районі станції метро «Палац Україна», проєкт власників ресторанів Odessa й Spicy NoSpicy, лаконічне меню, демократичні ціни, піта, рамен, салати, лимонади, take away.

«Юкі Чапукі» — стріт-фуд локація з пітами та салатами в районі станції метро «Палац Україна». Це проєкт власників ресторанів Odessa й Spicy NoSpicy. Обличчями проєкту є два мопси — чорненька Юкі та біленька Чапукі. Меню закладу лаконічне — пропонують піту з куркою, з капустою, з броколі, з м’ясом та з рибою. Також можна замовити рамен та салат з куркою, з рибою та веганський. До страв можна замовити каву, чай, лимонад, воду та комбучу.

Любимый Дядя

Де: вул. Паньківська, 20

Бюджет: ₴₴. Закуски (80–230 грн), страви з м’яса і птиці (190–290 грн), десерти (55–145 грн).

Страви: бан-марракеш – 185 грн.

Напої: чорничний морс – 70 грн, улюблений лимонад – 80 грн, грейпфрутовий фреш – 100 грн.

Деталі: концептуальний ресторан, входить в групу ресторанів First Line Group, бренд-шеф Володимир Ташаєв, дитяче меню, сніданки, винна карта, паркінг, формат take away, сучасний інтер’єр, підходить для вегетаріанців.

«Любимый дядя» — концептуальний ресторан авторської кухні, де завжди радо зустрічають і смачно годують гостей. З кожним, хто приходить в гості до Дяді, він розділить свої страви і поділиться історіями своїх подорожей. Рецепти страв для меню шукали в кращих ресторанах Ізраїлю, Лівану, Марокко, Греції, Єгипту і Туреччини, отже в ресторані «Любимый дядя» ви можете здійснити справжню гастрономічну подорож. В ресторані готують бан-марракеш — дві піти з мізками, гострою харіссою та пряним шукуртом.

Альтруіст #Alltrueeast

Де: вул. Антоновича, 1

Бюджет: ₴₴. Бранчі (168–228 грн), хумуси (188–228 грн), піта (198–218 грн).

Страви: піта фалафель – 198 грн, піта лосось – 218 грн, піта креветка – 218 грн, піта курка – 208 грн, піта халумі – 198 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: позиціонує себе як кафе-платформа для добрих справ, розташований неподалік парку Шевченка, бранчі з 09:00 до 16:00, стильний інтер’єр у світлих тонах, коктейлі, формат take away, резерв столів, еко-лавка.

Кафе «Альтруіст #Alltrueeast» — це «платформа для добрих справ», як себе називає команда закладу. Заклад має дві зали: основну і кав’ярню — з широкими диванами, великими вікнами та смачною кавою. В кафе також є еко-лавка, де можна придбати багаторазові чашки, металеві соломинки, авоську та еко-сумку. В меню ви знайдете п’ять видів піти — в ній подають фалафель, лосося, креветку, курку та сир халумі.

Головна фото: Adelle

Фото: Facebook Adelle, GOLDA pita-bar, Pita kyiv, Юкі Чапукі, Любимый Дядя, Альтруіст #Alltrueeast.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi