Почуватись як вдома. Кафе і ресторани Парижа, де працюють українці - PostEat

пошук

Почуватись як вдома. Кафе і ресторани Парижа, де працюють українці
02-06-2023 0 1849


Зайшовши у будь-яке кафе Парижа, навряд чи в першу чергу очікуєш почути українську мову серед персоналу. Але такі місця є, і ми знайшли найрізноманітніші за своїм стилем.

На цей матеріал редакцію Posteat надихнула ситуація, що трапилася в одній з кавʼярень Парижа. Вичікуючи у довгій черзі,  що простягалася вздовж вітрини, я з подругою спілкувалися українською. Коли врешті, замовляючи каву, бариста у відповідь рідною мовою прийняла замовлення, і це було зворушливо. Без перебільшення дуже приємно, коли в паризькому кафе можна отримати пораду, поспілкуватися українською мовою і вийти за рамки автоматичного замовлення їжі чи напоїв.

Мова єднає українців, де б вони не були. Задавшись ціллю знайти у Парижі заклади, де працюють українці, публікуємо перший гід-добірку. Кожна локація особлива і непересічна, з цікавими концепціями та ідеями. І там працюють українці: баристами, шеф-кухарями, бармен-шефами, кондитерами, на сервісі.

Les foodies

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

photo: Les foodies

Де: 6 square Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004, Paris

Бюджет: €€

Страви: Gaspacho aux tomates, crème de fromage fumé, tomates marinées, olives séchées (Томатний гаспачо, вершки з копченого сиру, мариновані помідори, сушені оливки) – 18€, Asperges blanches, œuf parfait, sauce au citron, purée de petits pois (біла спаржа, яйце, лимонний соус, горохове пюре) – 19€, Steak de thon façon niçoise, œuf poche, olives de kalamata, haricots, endive, radis, petites pommes de terre (стейк з тунця по-нісуазськи, яйце пашот, оливки каламата, квасоля, редька, маленька картопля) – 38€, Pain perdu façon tiramisu, mascarpone, crème du café, noisette et tuiles au chocolat (французькі тости у стилі тірамісу, маскарпоне, кавовий крем, фундук і шоколадні тюлі) – 12€. 

Деталі: французький ресторан, традиційні страви у сучасній інтерпретації,  міжнародна кухня, сезонне меню, гарний асортимент вин, карта коктейлів, великий вибір морепродуктів та вегетаріанських страв, резерв столиків, недільні бранчі, сушеф з Дніпра, працює до півночі, але з 14:30 до 19:00 зачинено.

Les foodies – це французький ресторан, де вдало поєднуються традиційні страви та інтернаціональні акценти. Ресторан розташований у серці Маре, наймоднішого і найгарнішого району Парижа, за кілька кроків від Собору Паризької Богоматері та Центру Помпіду. Сюди приходять на романтичні вечері, сімейні бранчі, зустрічі з друзями, ділові обіди. Тут можна скуштувати страви французької кухні в сучасному баченні, спробувати авторські коктейлі та насолодитися паризькою атмосферою.

Mātēr

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

photo: Mātēr

Де: 9 rue du Plâtre, 75004, Paris

Бюджет: €€

Страви: Espresso – 3€, Noisette – 3,50€, Matcha latte – 5,50€, Vin Nature au verre – 7€, Green shakshuka: asperges, blettes, épinards, pois gourmands, piment vert, oeuf, féta, zaatar – 16€, Toast au levain, stracciatella, petits pois, courgettes marinées, pesto à l’ail des ours, pickles (v) – 14€.

Деталі: мистецьке кафе-ресторан у центрі кварталу Маре, мінімалізм в інтерʼєрі, багато світла, затишний дворик, вишукана подача страв, десерти, які готує українська кондитерка Аліна Прокопенко, natural wine, pet friendly, wi-fi.

Mātēr – кафе-ресторан, що розташований у галереї сучасного мистецтва Lafayette Anticipation. Впродовж дня тут можна насолодитися бранч-меню, що подається з фірмовою кавою, чаєм, натуральними винами та свіжою випічкою. Ввечері зʼявляється більша опція зі стравами від французького шеф-кухаря, який доповнює їх спеціями з усього світу. Кожна страва – це втілення його досвіду з численних мандрівок. Тут також можна спробувати звабливі апетитні десерти від української кондитерки. Навіть більше – поспілкуватися з нею і на мить уявити, що ви в Україні. 

Ob-la-di

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

photo: Ob-la-di

Де: 54 rue Saintonge, 75003

Бюджет: €€

Страви: Allongé – 2,50€, Cortado – 3,50€, Filtre – 3€, V60 – 5€, Mess Bowl (Tofu, aubergine, riz noir, tomate, radis, chou kale, ciboulette,, style coréen) – 12€, Tartine Avocat (V) – 10€, Banana Bread (V) – 5€.

Деталі: стильне затишне місце, мінімалізм в інтерʼєрі з вінтажним шармом, необроблені потерті стіни, бірюзово-біла плитка, оголені мідні труби, мармурові стійки та вкраплене вінтажне дзеркало, лаконічне меню, все свіже, альтернативна кава.

Ob-la-di – кавʼярня, в концепції якої знаменита мелодія Beatles Ob-la-di («Життя триває»). Зі слів власників, ніщо так не розкаже про Париж, як цей гімн життю. Кафе засновано двома французами та шведом. Тут випадково можна зустріти французьких і не лише французьких артистів. На полицях багато цікавої літератури про мистецтво, кулінарію, вино. Дуже смачні тістечка і банановий хліб, що готуються безпосередньо в закладі. Зі слів баристи з України, це місце стало справжнім осередком єднання та обміну досвідом. Хто знає, той приходить сюди не лише випити доброї кави, а й поговорити зі «своїми» людьми.

Carboni’s

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

photo: Carboni’s

Де: 45 rue de Poitou, 75003, Paris

Бюджет: €€

Страви: Asperges blanches, stracciatella, pickles de rhubarbe, sarrasin pop – 15€, Tortellini, lapin et brodo – 23€, Burrata, orange sanguine, dekkah, huile de laurier – 15€ (на вихідних), Tiramisu – 15€, Negroni della casa – 15€.

Деталі: італійська кухня, відчинено з вівторка по суботу на обід та вечерю, у неділю лише обід, прийом груп максимум 10 осіб, сезонне меню, серед страв виявили скумбрію, гарний вибір італійського вина, бронювання по телефону і через сайт, виступи музичних гуртів, часто джаз.

Carboni’s – ресторан італійської кухні, ода всьому італійському. Від інтерʼєру до страв – все витримано в італійській класиці. Тут дуже багато різновидів пасти. Серед персоналу є українці.

Sugaar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

photo: Sugaar

Де: 5 Rue Gozlin, 75006 Paris, France

Бюджет: €€€

Страви: Crudo de Gamba Roja – €26, Gamba Carabinero – €18, Selection de Pintxos sur toast – €21, Ibérique mature min. 60 jours, racée – €15/100g, Mouse de pomme de terre brûlées – €7, Chocolat et huile d’olive – €12, Sancerre Les Monts Damnés Vincent Delaporte 2019 – €74, Amaretto sour – €17, Espresso Martini – €18.

Деталі: вишуканий інтерʼєр, білі скатертини, багато свічок, привітне та уважне обслуговування, оригінальне меню, кухня за баскськими мотивами, креативна подача десертів, добрий вибір вина та шампанського, смачні коктейлі, зручний сайт бронювання столиків, працює з 19:00 до 2:00, крім понеділка, організація виїзних бенкетів.

Sugaar – непересічний ресторан на лівому березі Сени, в районі Сен-Жермен де Пре. Закладу немає й року, але він наробив уже чимало ажіотажу серед парижської публіки. Його люблять за вишукані страви, смачні коктейлі та гарний вибір вин. Усе на найвищому рівні. Переважають страви баскської кухні. Кухнею опікується шеф-кухар з України Антон Васильєв, баром – шеф-бармен Поліна Кірдогло.

Час не стоїть на місці, тож саме час відвідати смачні локації, розширити коло спілкування і можливо знайти спільних знайомих. Інформація актуальна на момент публікації.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi