Цікаві ресторани Рима, куди варто завітати. Римські канікули - PostEat

пошук

Цікаві ресторани Рима, куди варто завітати. Римські канікули
05-09-2019 0 995


Цікаві ресторани в Римі шукала редакція PostEat. Ми продовжуємо крокувати Європою та знайомити вас із яскравими та відомими закладами столиці європейських країн. Сьогодні у фокусі редакції – Рим, одне із найстаріших міст світу, яке також називають «містом на семи пагорбах». Однак, якщо про архітектурні та культурні пам’ятки Рима відомо багато, то з місцями для смачної та по-справжньому римської трапези у гостей міста виникають труднощі. Де скуштувати традиційні страви римської кухні? Що треба їсти в першу чергу та до якого ресторану завітати? Читайте про цікаві ресторани в Римі, і знайдіть відповіді на ці питання!

Ristorante Pierluigi

Де: Piazza de Ricci, 144.

Бюджет: ₴₴₴.

Їжа та напої: Salmon Tartare, with Guacamole of Fava Beans and Saffron (лососевий тартар з гуакамоле з бобами фава та шафраном) – €23/ 635,89 грн, сезонні овочі на грилі – €15/ 414,71 грн, Lemon-Marinated Beef Carpaccio (карпачо з яловичини у лимонному маринаді) – €20/ 552,95 грн, Flûte of Champagne Brut Premier Louis Roederer – €15/ 414,71 грн.

Деталі: Кухня ресторану Ristorante Pierluigi — це поєднання традиційних та нових кулінарних прийомів. У закладі зробили акцент на стравах з риби та морепродуктів, однак страви з м’ясом, веганські, вегетаріанські та безглютенові страви у меню теж є. Меню тут змінюють відповідно до сезону та наявності риби. Тут створюють спеціальні меню напередодні великих свят (наприклад, Різдва), а також складають окреме меню для приватних вечірок чи заходів. У винному льоху закладу представлено понад 1500 найменувань різноманітних вин. Також у ресторані пропонують цікаве меню коктейлів. Влітку тут зручно розташуватися на просторій літній терасі, а в холодну пору року забронювати столик у затишній комфортній залі.

Roscioli Ristorante Salumeria

Де: Via dei Giubbonari, 21.

Бюджет: ₴₴₴.

Їжа та напої: bis di mariozzo, insalata di avocado (салат з авокадо), la carbonara (карбонара), Negroni, Gin Tonic Travel.

Деталі: Roscioli Ristorante Salumeria  — це стильний та затишний ресторан для всієї родини. Родина засновників ресторану Roscioli вже чотири покоління працює у сфері гостинності та еногастрономії. Родина почала свою справу з пекарні, та згодом заклад перетворився на вишукану багатофункціональну бодегу з цікавою кухнею та винним льохом. Тут ви знайдете 300 видів сиру, 150 варіантів різноманітних нарізок м’ясних делікатесів, 2800 найменувань вин, а також великий вибір італійських консервів, соусів, гірчиці, макаронних виробів, олій та оцтів, які можна придбати у лавці та забрати з собою. Ви можете обрати столик перед вітриною гастроному, біля стійки або в одній з двох dining rooms. Також ви можете зарезервувати простір Cucina для приватних заходів. У меню закладу – традиційні італійські страви, приготовані з якісних продуктів. У меню не вказані ціни, але завдяки різноманітним позначкам буде легко визначити вегетаріанські страви, або ті, що, наприклад, не містять глютен.

Ristorante Il Pagliaccio

Де: Via dei Banchi Vecchi, 129A.

Бюджет: ₴₴₴.

Їжа та напої: (À La Carte) Charivari (8 страв) – €165/ 4594,90 грн з персони, Intermezzo (3 страви) – €85/ 2367,07 грн з персони, Circus (10 страв) – €185/ 5151,86 грн з персони.

Деталі: Ristorante Il Pagliaccio — це ресторан з двома зірками Мішлен від шеф-кухаря Anthony Genovese. Він також працював у ресторані Rossellinis в готелі Palazzo Sasso, де отримав свою першу зірку Мішлен. Історія Ristorante Il Pagliaccio почалася у 2003 році, і сьогодні заклад є дуже популярним серед туристів та мешканців Риму. Ви можете зарезервувати стіл онлайн на сайті закладу. У ресторані діє дрес-код, а також тут лояльні до собак маленького розміру (про це треба завчасно повідомляти при резервуванні столу). У закладі дуже стильний інтер’єр у темних тонах, точкове приглушене світло створює атмосферу таємничості. Страви подають у красивому інстагенічному посуді — композиція на тарілці справді викликає естетичний захват.

Felice a Testaccio

Де: Via Mastro Giorgio, 29.

Бюджет: ₴₴.

Їжа та напої: Spaghetti By Felice, meatballs with tomato sauce (мітболи в томатному соусі), салат, аспарагус з лимоном.

Деталі: Felice a Testaccio — це ресторан римської кухні, що розташований у римському районі Тестаччо (Testaccio). Заклад був відкритий у 1936 році італійцем Феліче Тривеллоні (Felice Trivelloni). В молодості він займався розвитком остерії свого батька — закладу, де можна було випити, але їжу треба було приносити з собою. Згодом Феліче вирішив відкрити кухню, де подаватимуть страви, приготовані за рецептами його молодості. Так почалася історія траторії, що носить ім’я Феліче з Тестаччо. Сьогодні траторією керує син Феліче, Франко. У 2017 році Felice a Testaccio відкрили і у Мілані. Меню у ресторані змінюється щодня — щоб скуштувати улюблені спагеті зі свининою, треба йти до закладу у неділю, а за артишоками у римському стилі приходьте у вівторок.

La Gatta Mangiona

Де: Via F. Ozanam, 30-32.

Бюджет: ₴₴.

Їжа та напої: Scottish smoked salmon (шотландський копчений лосось) – €12/ 334,17 грн, Bruschetta with tuna fillets (брускета з філе тунця) – €5/ 139,24 грн, піца Romana – €11/ 306,33 грн.

Деталі: Сесилія Капітані (Cecilia Capitani), Джанкарло Каса (Giancarlo Casa) і Серхіо Наталі (Sergio Natali) вперше зустрілися в старшій школі в 1973 році. Згодом вони відкрили піцерію в Римі. У своєму закладі троє друзів принципово відмовились від поширеної практики використання дешевої сировини для приготування піци.  Тому зосередилися на вивченні технологій приготування та пошуках відбірної сировини для інших інгредієнтів. Так виникла ідея нової піци та supplì — смажених рисових кульок, які Сесілія, Джанкарло та Серхіо вважають авторським напрацюванням. Винна карта закладу налічує 200 позицій, а пивна – 70. Також тут наливають якісний міцний алкоголь. Цікаво, що кожного дня на головній сторінці сайту публікують «меню дня» зі смачними стравами з сезонних продуктів. Зверніть увагу, у ресторан не можна приходити з домашніми улюбленцями.

Antico Arco

Де: Piazzale Aurelio, 7.

Бюджет: ₴₴.

Їжа та напої: Linguine with pesto and toasted almonds (лінгвіні з песто та смаженим мигдалем) – €18/ 501,26 грн, Sea bass and mango carpaccio (карпачо з сібаса з манго) – €20/ 556,96 грн, Homemade tagliolini with mullet roe and sea bass pulp (домашні тальоліні з ікрою кефалі та сібасом) – €20/ 556,96 грн.

Деталі: Ресторан Antico Arco у 1996 році відкрили троє друзів — Патриція Маттеі (Patrizia Mattei), Мауриціо Міноре (Maurizio Minore) і Доменіко Каліо (Domenico Caliò). Інтер’єр закладу виконаний у пастельних тонах, у залах світло та просторо — вас нічого не відволікатиме від трапези. Кухнею ресторану керує шеф Fundim Gjepali. У стравах він віртуозно поєднує класику та творчість — готує відомі страви, додаючи до них авторські нотки. Меню від шефа змінюється залежно від сезону. У ньому ви знайдете страви без глютену та позиції для вегетаріанців. Винна карта закладу включає 1200 ретельно відібраних позицій з усього світу — до будь-якої вашої страви сомельє підбере ідеальне вино.

Фото: Facebook Ristorante Pierluigi, Roscioli Ristorante Salumeria, Ristorante Il Pagliaccio, Felice a Testaccio, La Gatta Mangiona, Antico Arco

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi