пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Штолени в закладах Києва шукала редакція PostEat і ми знайшли найсмачніші. Штолени в закладах Києва у 2025 році стали одним із ключових різдвяних трендів у столиці. Традиційну європейську святкову випічку любрять всі, а київські пекарні та кондитерські пропонують власні інтерпретації класичного різдвяного смаколика.
Штолен (Stollen) — це традиційний німецький різдвяний кекс, густий, щільний і насичений, який готують зі спеціями, маслом, мигдалем, родзинками та цукатами, вимоченими в ромі. Усередині часто додають марципанову начинку, яка робить текстуру ще більш святковою та виразною.
Після випікання штолен щедро покривають вершковим маслом і обсипають цукровою пудрою — так він може зберігатися тижнями, поступово визріваючи та стаючи ароматнішим кожного дня. Це символ Різдва в Німеччині та одна з найзатишніших зимових випічок Європи.
Зібрали локації Києва, які вже готують штолени для ваших Різдвяних свят, для родини, для друзів, для вас коханих.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Івана Франка, 9
Сусідське кафе із фокусом на сучасній кухні, сніданках, власній випічці та вині. Працює щоденно: з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 21:00, у вихідні — з 9:00 до 21:00. FRANKLY пропонує три види різдвяних штоленів. Усі доступні у форматі передзамовлення, щоб десерт встиг настоятися та набрати необхідного смаку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул Жилянська 25, вул. Ярославів Вал, 20, вул. Нижній Вал 19-21, вул. Хрещатик 38, 6-й поверх,
Київська кондитерська, що спеціалізується на українській випічці, ранніх сніданках, пізньому бранчі та затишних вечорах. Заклад працює щодня: понеділок–п’ятниця з 8:00 до 22:00, субота–неділя з 9:00 до 22:00. Пропонує натуральні вина та десерти власного виробництва, з акцентом на сезонні та святкові продукти. HONEY готує два види різдвяних штоленів. Штолен має щільну, ароматно-пряну текстуру з великою кількістю цукатів. Страви доступні для замовлення з доставкою по Україні через honeykyiv.com.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 29A
Сімейна кондитерська та ресторан працюють з 1995 року і використовують підходи італійської школи кондитерської майстерності. У 1990-х для навчання команди був запрошений італійський кондитер, який упродовж двох років передавав техніки та рецептури. У виробництві задіяні три покоління майстрів, деякі співробітники працюють з моменту заснування. Рецепти зберігалися як конфіденційна інформація та не підлягали розголошенню.
Заклад готує на свята особливий різдвяний штолен. Вартість — 800 грн за штуку. Передзамовлення за 2-3 дні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Володимирська, 24А та вул. Межигірська, 7
Пекарня, створена власниками мережі Honey, Станіславом та Анною Завертайло. Формат закладу базується на авторському підході засновників і підкреслює родинну модель управління. У пекарні працюють із закваскою, готують випічку в сучасному стилі та подають страви прямого приготування. Заклад також пропонує натуральні вина. У «Завертайло» доступні кілька різновидів різдвяних штоленів, кожен із яких поданий у ваговій категорії 600 г.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул.Наддніпрянська 10А, с.Витачів, Київська обл
Крафтова пекарня на дровах, що спеціалізується на хлібі на заквасці, випічці з печі, лимонадах та каві. Виробництво працює за традиційними технологіями з використанням натуральних інгредієнтів. У випіканні застосовують добірне пшеничне та житнє борошно, закваску власного приготування, мед, морську сіль та трави. Тісто проходить ферментацію тривалістю 18–20 годин. Випічка здійснюється у дров’яній печі.
Пекарня виготовляє хліби за автентичними українськими рецептами та працює з авторськими варіаціями традиційної випічки. Окремим напрямом є виробництво хліба «Папушник», який готують за зразками рецептур XIX століття з додаванням яєчних жовтків, апельсинової цедри, родзинок та інших компонентів. Також у виробництві присутні домашнє печиво та здоба. Пекарня пропонує такі різдвяні штолени та сезонну випічку:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Межигірська, 63,
Ресторан-кондитерська, що працює на основі традиційних сімейних рецептів. Заклад спеціалізується на десертах з великою кількістю крему та ягід. Працює щоденно з 9:00 до 21:00.
У Namelaka готують різдвяний штолен вартістю 1150 грн. Десерт складається з родзинок і журавлини, настояних на ромі, апельсинових цукатів та мигдалю. Всередині — марципанова начинка. Виріб просочують вершковим маслом і покривають цукровою пудрою. Доставка здійснюється службою «Нова Пошта».
Фото: всі заклади з добірки
Читати також:
Солодкі подарунки та святкові пропозиції від закладів України на Святого Миколая
Корпоративи в Києві в «ГАЛУШКА»: знижки до 20%, українська кухня та опція зі своїм алкоголем
Де поїсти у Львові вдень: топ-9 ресторанів і кафе з бізнес-ланчами
Подарунки, солодощі, смаколики та заходи від закладів Львова на Святого Миколая
Місця, де найатмосферніше святкувати корпоратив: казкові інтер’єри і святковий декор
Баскський чізкейк у Києві: 9 локацій міста з найсмачнішми десертами
Безлімітне ігристе та коктейлі в Києві: топ закладів з напоями без обмежень
Нові заклади Києва жовтень 2025: 21 локація, що відкрилась в місті
Де провести новорічний корпоратив у Києві 2026: топ просторів та закладів
Топ ресторанів Києва для заходів та святкувань: де подія стане особливою
Українські сири отримали 5 нагород на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2025
Корпоратив із власними напоями: формати з cork fee або власний алкоголь
Французька кав’ярня у Києві: «Kvitkova Café» відкрилась з атмосферою Парижа і десертами як у Франції
Нова бургерна у Києві від Burger Farm на вул. Олександра Олеся, 4А
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi