Смаки Грузії на Подолі: де їсти хачапурі, хінкалі та сациві - PostEat

пошук

Смаки Грузії на Подолі: де їсти хачапурі, хінкалі та сациві
01-12-2021 0 2696


Грузинські ресторани в Києві є беззаперечними фаворитами, коли постає питання «Де повечеряти в родинному колі?» або ж «Да випити келих вина з друзями?». Хачапурі, хінкалі, долма, люля-кебаб – ці та інші грузинські страви вже давно полюбилися жителям та гостям столиці. Тож, де їсти страви грузинської кухні на Подолі та неподалік, ми розповідаємо далі у матеріалі.

Tbiliso

Де: вул. Спаська, 8А; Оболонський проспект, 1Б (ТРЦ DREAM TOWN); вул. Берковецька, 6Д (ТРЦ LAVINA MALL); Русанівська набережна, 4; вул. Івана Пулюя, 8А; вул. Деміївська, 31.

Бюджет: ₴₴

Страви: лобіо – 67 грн, грузинський харчо з телятиною – 95 грн, шашлик зі свинини – 215 грн, хачапурі по-аджарські – 129 грн, хачапурі з лососем та шпинатом – 225 грн.

Деталі: фуршет до 100 осіб, банкет в залі на 50 осіб, 10 різновидів хачапурі, 8 видів хінкалі, домашнє вино, автентичні грузинські страви та сучасні варіації, дитяче меню, формат take away та доставка.

Tbiliso – заклад, який вирішив поєднати грузинську гостинність, колоритну та смачну кухню і сучасний, приємний інтер’єр. Концепт закладу — характер і філософія сонячної Грузії. Меню ресторану це поєднання автентичних грузинських страв і їх сучасних варіацій. Гості можуть скуштувати ніжні пхалі, відчути вишуканий та яскравий смак баклажнових рулетиків із горіховою начинкою та поласувати домашнім яблучним пирогом на десерт. Доповнить трапезу, звичайно ж, домашнє грузинське вино, яке є гордістю ресторану.

МАМА МАНАНА

Де: вул. Нижній Вал, 23; вул. Георгія Кірпи, 5; вул. В. Васильківська, 44; вул. Прорізна, 22; вул. Васильківська, 100а.

Бюджет: ₴₴

Страви: аджарулі з цукіні та шором на томатному соусі по-горійськи – 205 грн, хачапурі по-аджарськи– 200 грн, хінкалі з яловичиною та свининою (4 шт.) – 115 грн, хінкалі Том Ям (4 шт.) – 315 грн, салат Глехурі – 190 грн, чашушулі зі свининою – 170 грн, пахлава з фісташками – 160 грн.

Деталі: сучасна грузинська кухня, авторські страви, ресторани з декількома залами та терасами, інтер’єр у східному стилі, бенкети, дегустації, різноманіття хачапурі, сімейний формат, доставка, кулінарні майстер-класи.

МАМА МАНАНА – мережа грузинських ресторанів в Києві та Харкові. В меню представлені як традиційні стави грузинської кухні, так і авторські адаптації від шеф-кухаря. Інтер’єр закладу виконаний у східному стилі, кольорова гама досить приємна та налаштовує на отримання гастрономічного задоволення від авторських страв. Чого варті одні лише хінкалі з гарбузово-сирною начинкою та грибами або хінкалі «П’яна вишня» у чачі. Заклад працює з 11:00 до 22:00. Протягом усього дня можна замовити сніданок.

Хачапурі та вино

Де: вул. Сагайдачного, 27 (з адресами усіх ресторанів мережі можна ознайомитися за посиланням)

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі по-аджарськи – 139 грн, хачапурі фірмовий — 165 грн, хінкалі з куркою/з телятиною/з сиром – 24 грн, лагман з телятиною – 140 грн, чахохбілі – 154 грн, грузинське варення в асортименті – 120 грн.

Деталі: ресторан TARANTINO family, страви на мангалі, сімейні вечері, колоритна атмосфера, великий асортимент грузинських вин, доставка, формат take away.

Хачапурі та вино – столична мережа закладів грузинської кухні. Налічує більше десяти локацій. В ресторані можна скуштувати 7 видів хачапурі, хінкалі, традиційні супи та багато інших страв грузинської кухні. В меню заклад робить акцент на стравах з м’яса: шашлик, люля-кебаб, чахохбілі, чашушулі та чалагач. До страв чудово пасуватиме вино або ексклюзивні грузинські чаї на основі трав’яного збору, які щосезону пропонують у закладі.

Зазіко

Де: Несторівський провулок, 10

Бюджет: ₴₴

Страви: долма з соусом Мацоні – 165 грн, харчо – 130 грн, курка в соусі Баже – 120 грн, хачапурі по-мегрельськи – 130 грн, курча по-тбіліськи з соусом ткемалі – 165 грн, кебаб з баранини – 160 грн.

Деталі: грузинський ресторан у центрі Києва, традиційні рецепти, тематичні вечори, сніданки, страви на відкритому вогні, колоритний інтер’єр, демократичні ціни, формат take away.

Затишний грузинський заклад на Подолі з демократичними цінами на страви національної кухні. Прогулюючись біля Львівської площі та Золотих воріт вдалим рішенням буде завітати до ресторану на теплу сімейну вечерю. З цікавинок в меню можна виокремити фірмові хінкалі Зазіко, борщ від шефа та п’ять видів хачапурі. Особливу увагу в закладі акцентують на стравах з м’яса, багато з них готуються на відкритому вогні. З напоїв можна обрати білі та червоні грузинські вина, міцні алкогольні напої, узвар, морс, каву або домашній чай.

ЧАЧА БАР

Де: вул. Володимирська, 11

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі по-аджарські – 215 грн, салат Мцхетурі – 255 грн, хінкалі з баранини – 215 грн, чіхіртма – 155 грн, сациві – 245 грн, кучмачі – 199 грн, сокко з сиром – 165 грн.

Деталі: автентичний інтер’єр, кавказька кухня, винна карта, кальян, жива музика, бенкети, великий вибір грузинської чачі, парковка, доставка, take away.

ЧАЧА БАР позиціонують себе як грузинський музичний ресторан. Заклад розташований в п’яти хвилинах ходьби від Андріївської церкви, в історичному районі столиці. В меню можна обрати закуски, основні страви з м’яса, риби та овочів, що приготовані на грилі, супи, салати та десерти. Як запевняє ЧАЧА БАР – саме у них найбільший вибір чачі в Києві. Обрати дійсно є з чого — в меню цього напою більше 30 видів (варто звернути увагу і на авторські коктейлі на основі чачі). Щодо безалкогольних напоїв, то в закладі пропонують лимонади та узвар власного виробництва, чаї з ягодами і травами, каву та інші гарячі напої.

Головне фото: Tbiliso

Фото: tbiliso.kyivmamamanana.com.uahachapurikievzaziko_restaurantchachabarkyiv.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi