"Снігова куля", "Вулик", "Аніс". Різдвяні поліна французьких кондитерів вражають формами та смаками - PostEat

пошук

"Снігова куля", "Вулик", "Аніс". Різдвяні поліна французьких кондитерів вражають формами та смаками
21-12-2022 0 674


Що таке магія Різдва? Кожен з нас її відчуває по-своєму. Різдвяний настрій можуть створити найпростіші речі: усмішка, добре слово, зустріч із близькими. З іншого боку, вихор святкового духу закручують майстри своєї справи. Сьогодні у фокусі уваги – відомі французькі кондитери.

У цьому огляді редакція Posteat розкаже про знаменитий різдвяний десерт, який став уже міжнародним. Це французький шоколадний смаколик, назва якого наштовхує на прогулянку сосновим лісом. Так, вірно, це Різдвяне поліно, або як кажуть французи, – Bûche de Noël. Традиційно це бісквітний шоколадний рулет, наповнений масляним шоколадно-кавовим кремом і прикрашений різноманітними фігурками з цукру (ельфами, сніговичками, сосновими гілочками та іншими різдвяними атрибутами).

Для французів цей рулет, немов Львівський сирник для львів’ян, вареники з афинами для гуцулів або Київський торт для всіх українців. Дух Різдва проникає у домівки французів разом з шоколадним ароматом Bûche de Noël. У різдвяний період тисячі їстівних полін позують із вітрин французьких Boulangerie і Patisserie.

Все настільки серйозно, що кожного року кондитери та шоколатьє у Франції готують свої оригінальні Bûche de Noël у прагненні здивувати світ своєю майстерністю. Цей рік не виключення. Редакція Posteat зібрала добірку найсвіжіших витворів паризьких майстрів-кондитерів, представлені на виставці Bûche Ô ma Bûche 2022. Це рулети зі сміливими смаками, несподіваними формами, а також традиційні, немов з дитинства. Одне слово, справжні їстівні витвори мистецтва.

La Bûche croissant від Michael Bartocetti

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 135€/8-10 персон

Цей бюш-круасан є творінням шефа-кондитера Michael Bartocetti з готелю рівня palace Four Seasons Hotel Georges V. Святкове поліно згорнуте із шоколадних спіралей. На цю форму майстра надихнула техніка скручування паперу для формування сніжинок та різдвяних прикрас у його рідній Лотарингії. У цьому графічному круасані поєднано шоколад з Перу, бісквіт із прованським мигдалем, каштановий мед, цитрусові.

Bûche de Noël Art Déco від Nicolas Guercio

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 145€/10 персон

Шеф-кондитер готелю Lutetia Nicolas Guercio зробив своє святкове поліно у стилі арт-деко. Майстер хотів передати традиційні смаки, в основі яких шоколад. Водночас у серці цього шоколадного витвору криється багато інших сюрпризів: вершковий

мус з темного шоколаду Komuntu 80%, дакуаз із фундуком, вершковий молочний шоколад Valrhona та праліне, доповнене чорним трюфелем з регіону Перигор.

Bûche від Quentin Lechat

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 110€/8 персон

Шеф-кондитер готелю Royal Monceau Raffles Paris Quentin Lechat передав 5 різних смаків у 5 формах вигнутих брусків. В основі першого батончика бісквіт із ванільним молочним джемом, панакотою і відтінком бурштинового рому. Другий брусок це брауні, з бобами тонка, молочним шоколадом, листковим рисовим печивом. Третя форма складається з гречаного бісквіту, солоної вершкової карамелі, яблучного татену і йогуртового мусу. Четвертий смак з апельсиновим праліне і лимонним мармеладом. П’ятий – шоколадно-журавлинний з шоколадним бісквітом, праліне Grué.

Bûche Étoilée від Maxence Barbot

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 180€/8 персон

Шеф-кондитер Maxence Barbot готелю Shangri-La Paris передав образ найяскравішого символу Різдва – зірки.  Його творіння має вигляд запашного бадьяну. Вісім пелюстків зірчастого анісу прикрашені молочним мусом із Перу, у поєднанні з печивом і хрустким шоколадом з нотами свіжості. Підкреслює аромат і жвавий смак поліна мармелад з клементинів та японських цитрусів ійокан.

Bûche Haute Couture від Naraé Kim

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 95€/6-8 персон

Шеф-кондитер готелю Park Hyatt Paris Vendôme Naraé Kim своїм десертом висловив повагу і пам’ять відомій французькій кравчині Jeanne Paquin. Колись на вулиці 5 rue de la Paix була її майстерня, а зараз готель з вишуканою кондитерською. Надзвичайно ніжне поліно, з привабливими рельєфами у формі пелюстків. Смак грушево-горіховий. 72%-ий шоколадний мус із Венесуели та грушевий крем доповнюють це вишукане творіння.

Класичний Bûche від Matthieu Carlin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 105€/8-10 персон

Шеф-кондитер Matthieu Carlin із готелю de Crillon приготував різдвяне поліно у формі поліна. Дуже традиційно. Bûche вкритий шоколадною корою, для якої майстер обрав 75%-ий шоколад Chocolaterie Robert з особливих какао-бобів, зі старих дерев 1955 року. В епіцентрі смаку шоколадний мус у поєднанні з печивом Захер, молочний шоколад з нотками цедри лайму та хрустке праліне.

Souvenirs de Paris від Anthony Coquereau

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 80€/6 персон

«Сувеніри Парижа» від шеф-кондитера готелю l’Hôtel Fouquet’s Paris Anthony Coquereau навіює щось нью-йоркське. Арахіс на хрусткій основі, кукурудза на грилі, карамель. Святкова куля ховає у собі вершково-карамельне серце і крем зі смаком попкорну.

Bûche Ruche від Nicolas Paciello

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вартість: 89€/8 персон

Талановитий і креативний шеф-кондитер готелю CingSens Paciello запропонував поласувати на Різдво шоколадним вуликом. Витвір утворюють вісім рамок, прикрашених легким мигдалевим мусом, бісквіт з пилком, конфі з клементинів, а також тонкий хрусткий шоколадний шар Dulcey. І що винятково важливо для багатьох ласунів – десерт не містить глютену.

Наостанок нагадаємо, що українська кухня має свій святковий рулет – завиванець або маківник. Це здоба на основі дріжджового тіста з маковою начинкою. Саме час погортати домашні кулінарні книги і дивувати рецептами родичів та друзів.

 
 
 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi