Узбецькі ресторани та ресторани зі стравами узбецької кухні в Києві: де шукати? - PostEat

пошук

Узбецькі ресторани та ресторани зі стравами узбецької кухні в Києві: де шукати?
23-07-2019 0 3245


Ресторани зі стравами узбецької кухні шукала редакція PostEat. Національна культура Узбекистану є однією з найдавніших та найвитонченіших у Центральній Азії. Дуже яскравим її аспектом є тамтешні гастрономічні традиції. На відміну від сусідів-кочівників, узбеки стали від певного часу своєї історії осілим народом. Між пустелями та горами, в оазах та плодючих долинах вони вирощували зерно та домашню худобу. Усе це відкрило узбекам великі можливості для реалізації гастрономічного потенціалу, а світ отримав плов, лагман та шурпу, самсу та чучвару, безліч варіацій приготування баранини та інше. Отже, де шукати узбецьку кухню у Києві, читайте зараз!

Баклажан

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бул. Шевченко, 35; вул. Саксаганського, 120.

Бюджет: $$. Закуски (88—297 грн), салати (85—210 грн), тандир (144—352 грн), гарячі страви (180—264 грн).

Їжа: шурпа з бараниною — 145 грн, долма з телятиною — 166 грн, лагман у вершковому соусі з лососем та креветками — 225 грн, м’ясне плато на мангалі — 2900 грн.

Напої: кавказький тонізуючий чай з запашним перцем — 80 грн, смородиновий лимонад — 80 грн, кава по-східному — 60 грн/

Деталі: ресторан кавказької і узбецької кухні, затишні банкетні і vip-зали, різноманітне меню, великий вибір алкоголю, страви на мангалі, камін в центрі просторого залу, жива музика.

Ресторан «Баклажан» — місце, де переплітаються гастрономічні традиції Кавказу та Середньої Азії і подаються «під соусом» щирої гостинності. У меню зібрані знакові страви грузинської, узбецької, вірменської, азербайджанської та абхазької кухні. У цій палітрі смаків особливо яскравим мазком є страви узбецької кухні — святковий плов з телятиною, горохом нут і курагою, ароматний плов або чайханський плов з бараниною та барбарисом, угра-ош з домашньою локшиною та інше.

КазаН ДиваН

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мішуги, 2.

Бюджет: ₴₴. Супи (75—107 грн), холодні закуски (75—275 грн), салати (65—197 грн).

Страви: лагман по-уйгурськи — 167 грн, плов «Казан» — 165 грн, томлена щока теляти з овочами — 197 грн, фірмовий хачапурі «Зірка Ташкента» — 135 грн.

Напої: медовий лимонад — 55 грн, лимонад з гуави — 85 грн, чай масала — 95 грн.

Деталі: узбецька кухня, двоповерховий ресторан, мангал-меню, авторська подача, дві зали, стейки, домашня випічка, розпис на стінах, дитяче меню, ділові обіди по буднях з 11:00 до 16:00, крім святкових днів, винна карта , банкетні пропозиції, кальяни, резерв столів.

«КазаН ДиваН» — ресторан близькосхідної кухні на Позняках. Тут для гостей відкрито дві зали з приємним інтер’єром, прикрашеним традиційними для країн Середньої Азії елементами декору, а в меню — найкращі страви гастрономічної спадщини регіону. Лагман по-уйгурськи з бараниною та домашньою локшиною, традиційні узбецькі пельмені чучвара під соусом катик, плов із сочистою бараниною та ще безліч страв.

Караван

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кловський узвіз, 10.

Бюджет: ₴₴. Гарніри (60—120 грн), кебаби (176—380 грн), стейки (282—390 грн).

Страви: плов з каре ягняти — 520 грн, кебаб з баранини – 380 грн, плов з куркою та рисом девзіра — 215 грн/

Напої: узвар — 72/ 132 грн, тархун з імбиром — 99 грн, еспресо — 66 грн, капучино — 71 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, халяльні продукти, бізнес-ланчі з 13:00 до 16:00 по буднях, сезонне меню, підходить для вегетаріанців, оновлений інтер’єр, страви на відкритому вогні, великий вибір алкоголю, кальян, паркінг, гриль робата, хліб власного приготування.

«Караван» — ресторан преміум-сегменту близькосхідної та середньоазійської кухні у центрі Києва. Інтер’єр закладу витриманий у найкращих традиціях Сходу: марокканська плитка, перські килими, велика кількість стилізованих елементів декору (подушки, статуетки, вази). У халяльному меню — манти, плов, кебаби, шурпа тощо. Справжньою зіркою меню гості вважають узбецький плов навруз з бараниною, який готують за традиційним рецептом.

Тюбетейка на Тарасовской

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Тарасівська, 29/50.

Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (43—58 грн), холодні закуски (78—338 грн), страви з м’яса та птиці (115—385 грн), десерти (42—135 грн).

Страви: чебурек з бараниною та сиром сулугуні — 53 грн, янтик із сиром та томатами — 58 грн, хумус з лавашем — 100 грн, плов «Святковий» — 137 грн, телячі мізки з шафраново-горіховим соусом — 115 грн.

Напої: цитрусовий лимонад — 68 грн, чача — 55 грн/50 мл, мохіто — 145 грн, барбарисовий напій — 35 грн.

Деталі: ресторан узбецької кухні, концептуальний інтер’єр в східному стилі від YUDIN Design, бізнес-ланчі у будні дні, страви на грилі, саджі, фірмові чаї, кава за східними рецептам, велика зонована тераса, take away, доставка, кальян, IQOS friendly.

«Тюбетейка на Тарасовской» — сімейний ресторан з камерною атмосферою у центрі міста. Тут ви можете спробувати традиційні узбецькі страви, які готуються за автентичними рецептами: плов, долму, манти, лагман, шурпу, янтики, самсу, люля-кебаб. А про тутешні чебуреки та янтики легенди ходять — ресторанне меню налічує 12 видів: з бараниною, з телятиною, зі свининою, з індичкою, з сиром, з томатами та з поєднанням кількох інгредієнтів. 

Ресторан «Тандир»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Київська, 11д, м. Козин.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (119—435 грн), салати (159—369 грн), основні страви (149—568 грн), десерти (89—185 грн).

Їжа: лагман з телятиною та домашньою локшиною — 229 грн, ягня, запечене в тандирі — 945 грн, самаркандський плов — 355 грн.

Напої: домашній томатний сік — 68 грн, м’ятний лимонад — 97 грн, айран — 68 грн.

Деталі: заміський ресторан, піч тандир, розташована посеред критої тераси; охолоджене преміальне м’ясо з Америки і Японії, гастро-шоу від шеф-кухаря ресторану Айказа Бадаляна, винна кімната, більше 150 видів вина з усього світу за цінами бутика, сирна кімната з сирами власного виробництва , ігрова кімната-кухня, дитячий майданчик і постійні розваги для дітей, тераса.

«Тандир» — це заміський ресторан під Києвом, на 29 кілометрі Старообухівській траси. Серце ресторану — східна піч-коптильня тандир. Їжа, приготована в тандирі, зберігає свої корисні якості і має незабутній пікантний димний аромат. У меню закладу зібрали усе найкраще з кавказької, узбецької, української та європейської кухні у сучасній інтерпретації. Якщо забажаєте плову — обов’язково замовляйте самаркандський плов з ніжною бараниною, східними спеціями, родзинками, горохом нут та яблуком.

Фото: Facebook Баклажан, КазаН ДиваН, Караван, Тюбетейка на Тарасовской, Ресторан Тандыр

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi