Вічна класика: де готують борщ у Києві? - PostEat

пошук

Вічна класика: де готують борщ у Києві?
11-11-2019 0 1414


Борщ є однією із найпопулярніших страв української кухні. Цю першу страву подають у багатьох ресторанах столиці, а шефи закладів експериментують з інгредієнтами, щоб надати борщеві нового смакового звучання. Редакція PostEat дізнавалась, де готують борщ у Києві.

Ось кілька фактів про борщ:

1. У давні часи борщем називали суп з маринованих стебел і листя трав’янистої рослини борщівника.

2. Залежно від рецепту борщ може включати м’ясо чи рибу, або бути вегетарінським.

3. Борщ їдять не тільки як повсякденну страву – він також є частиною обрядових трапез.

4. В українській кухні існує безліч різновидів борщу, наприклад, український борщ, київський, полтавський, чернігівський, зелений борщ (зі щавлем), холодний борщ та інші – в залежності від регіональної приналежності й числа інгредієнтів, які входять до складу страви.

5. Існує поняття так званого борщового пояса, котрий простягається від південно-східної Польщі через Україну, Білорусь до регіонів Волги та Дону.

6. Борщ фігурує і в українській народній творчості, назва страви використовується у прислів’ях та приказках: «байка байкою, а борщ стигне»; «чи я тобі межу переорав, чи я тобі в борщ начхав?»

7. На Запорізькій Січі переперчений «мудрий» борщ готували для випробування молодих козаків на стійкість і витримку.

8. На Тернопільщині є місто Борщів, де проводиться щорічний фестиваль борщу «Борщ’їв».

Spelaya Kanareyka

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 15

Бюджет: ₴₴. Закуски (89–169 грн), салати (93–143 грн), основні страви (145–197 грн).

Страви: «Борщ и немного традиции» — 109 грн.

Напої: напій вам люб’язно допоможуть підібрати у закладі.

Деталі: концептуальний ресторан, авторські страви, знаходиться у центрі міста, локальні продукти, домашній інтер’єр, вина побокально, музичні вечори, сніданки з 08:00 до 23:00. 

Spelaya Kanareyka — це заклад про зрозумілу їжу з локальних продуктів. Заклад відкрив дніпровський ресторатор Олексій Карпов. У ньому відтворено домашню атмосферу: тут можна зібратися за одним столом, насолодитися смачними стравами і спілкуванням у приємній атмосфері. У ресторані подають запашний червоний борщ, до якого ви можете замовити смачні та зрозумілі закуски.

Публицист

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 25

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–225 грн), салати (175–295 грн), м’ясні страви (220–560 грн).

Страви: борщ з качки та капустою кімчі – 125 грн.

Напої: лимонад імбир-малина – 90 грн, еспресо – 45 грн, Amareto Sour – 180 грн, лате – 70 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, шеф Алекс Якутов, стильний інтер’єр, відкрита кухня, вина келихами, коктейльна карта, резерв столів. «Публицист» — м’ясний ресторан, який відкрився на початку вересня у стінах колишнього видавництва. Шефом ресторану є Алекс Якутов. Серед страв у меню кухні закладу знайдете цікавий борщ з качки та капустою кімчі, що стане чудовою стравою для поживного обіду або вечері. Варто звернути увагу і на інші страви у меню та посмакувати борщ у тандемі з хумусом, буратою або овочами на грилі.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (55–315 грн), салат (135–205 грн), страви з м’яса (135–325 грн).

Страви: червоний борщ з м’ясом вепра та пиріжками – 135 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, «Київський Мул» — 80 грн, чай «Молочний улун» — 80 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі. У вишуканому ресторані сучасної української кухні BARVY подають червоний борщ з м’ясом вепра та пиріжками, котрий радять сполучати з коктейлем «Хріновий Тіні». До речі, у закладі пропонують приємну 50% знижку на коктейлі щосереди, при умові, що ви вип’єте їх за стійкою бару.

BUDUБорщ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Семена Скляренка, 5Б.

Бюджет: ₴. Холодні закуски (68-114 грн), м’ясо та риба (105-148 грн), десерти (25-72 грн).

Страви: борщ фірмовий зі сметаною, пампухами та салом – 65 грн.

Напої: «Апероль Шприц» — 95 грн, «Маленька хрінова Мері» — 48 грн, «Кір» — 67 грн.

Деталі: сімейний ресторан, два поверхи, авторський дизайн інтер’єру, сніданки з 10:00 до 13:00, контактна барна стійка, страви української та італійської кухонь, фірмові рецепти, дитячий куточок, авторські коктейлі, вибір побокальних позицій вина, take away. BUDUБорщ – це сімейний ресторан, де в меню поєднуються страви української та італійської кухонь. Тут подають фірмовий борщ зі сметаною, пампухами та салом, котрий найкраще смакує з авторськими коктейлями (наприклад, «Маленька хрінова Мері»). Кім того, ви можете замовити у закладі декілька видів піци та пасти.

Petrus-ь

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Еспланадна, 28.

Бюджет: ₴₴. Салати (75–292 грн), домашні вареники (82–152 грн), страви з м’яса та птиці (142–398 грн).

Страви: борщ зі свинячими реберцями/ вегетаріанський – 105/ 79 грн.

Напої: алкогольні настоянки власного приготування – 49 грн/50 мл.

Деталі: українська та європейська кухні, працює цілодобово, пропозиції для банкетів, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 у будні дні, сезонне оновлення меню, великий асортимент алкоголю, вареники і пельмені ручного ліплення, настоянки домашнього приготування. Київський ресторан української кухні Petrus-ь розташований в центрі столиці. Вас здивує різноманітність запропонованого меню: у ньому домашні вареники, зроблені власноруч з тонкого тіста, різноманітні закуски та основні страви, а також борщ у двох варіантах — зі свинячими реберцями та сметаною й вегетаріанський.

Фото: Spelaya KanareykaПублицистBARVYBUDUБорщPetrus-ь

Головне фото:Spelaya Kanareyka

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi