Якомога більше шоколаду: шукаємо десерти з шоколадом в столиці! - PostEat

пошук

Якомога більше шоколаду: шукаємо десерти з шоколадом в столиці!
16-10-2019 0 2403


Десерти з шоколадом у Києві шукала редакція PostEat. Раніше ми розповідали вам цікаві факти про шоколад у цьому матеріалі. А тут ми писали про особливості одного з найпопулярніших напоїв осені – гарячого шоколаду. Сьогодні ж розкажемо про смачний та популярний шоколадний десерт – брауні.

З появою цього десерту пов’язано кілька легенд. Одна із них пов’язана зі світською левицею Бертою Палмер, чоловік якої був власником чиказького готелю Palmer House Hotel. У 1893 році Берта замовила кондитерові готелю десерт, котрий би підійшов відвідувачкам Всесвітньої виставки в Чикаго. Кондитер приготував брауні з горіхами та абрикосовою глазур’ю. Десерт за старовинним рецептом подають у закладі й досі. Перша письмова згадка слова «брауні» для опису десерту з’явилась у 1893 році у книзі Boston Cooking-School Cook Book від Fannie Farmer.

Є кілька видів брауні:

  • Fudgy brownies – «живі» брауні з рідким центром.
  • Cakelike brownies, котрий за своєю консистенцією і смаковими якостями більше за інших нагадує шоколадні тістечка.
  • Chewy brownie, котрий має тягуче наповнення, яке досягається завдяки додаванню в тісто додаткового яйця.
  • Blondies, корий також називають брауні через його схожість за консистенцією, однак в рецептуру blondies не входить шоколад, але додається коричневий цукор, масло і яйця.

Існує декілька рецептів брауні, які різняться видами глазурі, начинки тощо. Десерт подають як теплим, так і охолодженим. Найкраще пасує до брауні кава або морозиво, також ви можете їсти брауні з молоком.

А де шукати цей та інші десерти з шоколадом у Києві, читайте у нашому матеріалі.

Chang В’єтнамська Бістрономія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Ярославів вал, 23а.

Бюджет: ₴₴. Салати (75–178 грн), локшина та рис (162–198 грн), десерти (59–95 грн).

Страва: шоколадно-кавовий Бон Тон – 95 грн, манго-мус з ганашем з білого шоколаду та маракуєю – 95 грн.

Напої: еспресо – 42 грн, лате – 60 грн, какао – 60 грн, чай масала – 85 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва (Шевченківський район), позиціонує себе як демократичне бістро, в’єтнамська кухня, стильний інтер’єр, ланчі по буднях з 12:00 до 17:30, тераса, шеф-кухар-в’єтнамець, формат take away, дитяче меню, підходить для вегетаріанців.

«Chang В’єтнамська Бістрономія» — це справжня в’єтнамська бістрономія з автентичною кухнею. Тут подають різноманітні десерти, у тому числі й з шоколадом. Чому б не доповнити обраний манго-мус з ганашем з білого шоколаду та маракуєю улюбленим кавовим напоєм або коктейлями за приємною ціною?

Très Français

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костьольна, 3

Бюджет: ₴₴. Салати (175–362 грн), супи (128–385 грн), паста (245–290 грн), десерти (35–168 грн).

Страви: фондан із темного шоколаду – 159 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.

Деталі: розташований в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки з 09:00 до 12:00 по буднях і до 16:00 у вихідні, бізнес-ланчі (діють з 12:00 до 16:00, меню ланчів оновлюється щочетверга), 4 зали, дитяче меню, сніданки, виставки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, паркінг, формат take away, доставка.

Très Français – це затишний ресторан французької кухні в самому центрі Києва. Якщо ви хочете скуштувати по-справжньому особливий французький десерт, варто замовити фондант із темного шоколаду – справжній шедевр французької кулінарії. Родзинка цього десерту в тому, що пиріг запечений зовні, але залишається рідким всередині. Фондант подають ніжним з ванільним морозивом. У закладі кажуть, що гармонійну пару десертові створить бокал вишуканого коктейлю під назвою «Кір Рояль» (160 грн).

«Реприза»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Петра Сагайдачного, 10/5; вул. Велика Житомирська, 38; вул. Велика Васильківська, 26.

Бюджет: ₴₴₴. Солона випічка (31-92 грн), еклери (79-85 грн), порційні торти (79-112 грн).

Страви: торт «Естерхази» — 112 грн, круасан Choko – 48 грн, еклер з італійським кремом і шоколадом – 82 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо у закладах.

Деталі: європейський бутик-кондитерська, онлайн-бутик, стильний інтер’єр, широкий вибір десертів і тортів, заснована в 2000 році.

У бутику-кондитерській з багаторічною історією «Реприза» ви можете замовити авторські торти, тістечка, випічку і макарони. Тут ви можете замовити й десерти з шоколадом. Обирайте ніжний «Естерхазі», шоколадний круасан чи еклер з італійським кремом, розміщуйтеся за столиком в затишній кондитерській та вдовольняйте свої guilty pleasures.

Львівські пляцки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Богдана Хмельницького, 10, вул. Спаська, 5, проспект Перемоги, 33.

Бюджет: ₴₴. З цінами можна ознайомитися в закладі.

Страви: сирник з родзинкою в шоколаді, сирник шоколадний,

Напої: меню можна уточнити в закладі.

Деталі: мережа моно-пекарень штруделів і сирників, сезонне меню, відкрита кухня, лояльна цінова політика, послуга take away.

Заклад «Львівські пляцки» позиціонується як перша міська пекарня сирників та штруделів. Крім того, що ви можете скуштувати смачні шоколадні сирники від закладу, вам запропонують відвідати цікаві кулінарні майстер-класи від справжнього штрудельмейстра та навчитися готувати смаколики самостійно. Варто спробувати!

Bassano Dolceteka

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 100, вул. Велика Житомирська, 8/14.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (95-190 грн), супи (60-75 грн), десерти (40-95 грн).

Страви: шоколадний еклер – 65 грн, естеразі – 85 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: позиціонує себе як перша італійська кондитерська-пекарня в Києві, стильний інтер’єр, сніданки, торти будь-якої складності на замовлення, сезонне меню, послуга take away.

У Bassano Dolceteka є власна пекарня та кондитерський цех, де щодня вручну створюють хліб, круасани, тістечка, цукерки, мармелад і морозиво. Варто спробувати тут ніжний шоколадний еклер в парі з кавою. Або візьміть солодощі з собою та скуштуйте вдома чи на роботі.

Soul Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 10.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (59—130 грн), салати (99—157 грн), основні страви (69—160 грн), десерти (57—75 грн).

Страви: авторський шоколадний торт із желе з чорної смородини – 73 грн, домашнє шоколадне печиво – 30 грн.

Напої: капучино з лікером амаретто – 59 грн, еспресо класичний – 25 грн, капучино класика – 45 грн, лавандовий лате – 55 грн.

Деталі: міське кафе на набережній мікрорайону Русанівка, сніданки протягом усього дня, сніданок-конструктор по буднях з 08:00 до 11:00, є фіксований сніданок дня, страви для вегетаріанців і веганів, винна карта, настільні ігри, pets friendly, столики на вулиці, формат take away, кейтеринг, резерв.

Soul Cafe – це міське кафе на набережній мікрорайону Русанівка. Сюди можна завітати на ранній сніданок з 08:00, або прийти на філіжанку кави з шоколадним десертом. У закладі також подають авторські та класичні алкогольні коктейлі, що робить Soul Cafe ідеальною локацією і для веселих дружніх зустрічей.

Фото: Facebook Chang В’єтнамська Бістрономія, Très Français — очень по-французски, Реприза, Львівські пляцки (Київ, Богдана Хмельницького), Bassano Dolceteka, Soul Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi