пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
Степан Савчин — перфекціоніст пекарської справи, який вже понад 9 років присвячує більшу частину свого часу хлібу та іншій випічці. З 2016 року Степан також розвиває власну пекарню і мережу точок продажів у Львові «Реміснича пекарня Культ хліба».
11 лютого на практикумі з випікання хліба Taste of Bread & Spices Степан Савчин вчитиме учасників готувати якісний хліб. А поки ділимося з вами основними принципами створення якісного хліба, на думку пекаря.
Створення хліба доволі простий та одночасно складний процес. А створення якісного хліба потребує чіткого розуміння базових принципів біотехнології процесів та володіння спеціальними техніками. Працюючи з простими та всім доступними інгредієнтами, пекар завдяки своїй майстерності поєднує їх. Так в результаті народжується хліб.
Якісний хліб, в моєму розумінні, це такий хліб, котрий хочеться споживати щодня. Він зберігається не менше 3-4 діб без втрати своїх властивостей (за виключенням деяких сортів як багет та чіабата). Такий хліб з часом старіє, а не черствіє, стає тільки кращим, з більш вираженим “густішим” смаком та стійким ароматом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Можна виділити основні принципи створення якісного хліба:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Проте з усіх перелічених принципів є ті, дотримання яких дозволить отримати справді якісний хліб практично у будь-яких умовах навіть початківцям або господиням. Це використання преферментів та принципу ретардації. Слідуючи цим принципам, випікання хліба навіть вдома стане простим та малозатратним по часу процесом.
Автор: Степан Савчин
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi