Brave Wine: вікенд найкращих українських вин. Must taste! - PostEat

пошук

Brave Wine: вікенд найкращих українських вин. Must taste!
07-10-2022 0 353


Цими вихідними Brave Wine: вікенд найкращих українських вин збере у Києві багато виноробів з усіх винних регіонів країни — великі потужні виноробні, сімейні, крафтовиків. Детальну інформацію про захід можна дізнатись у Facebook або Інста . Далі — коротко про те, що обов’язково варто дегустувати.

SHABO (Одещина), одна з найбільших та найгарніших виноробень в Україні, що має безліч нагород від професійних міжнародних та вітчизняних конкурсів, презентує 

вина з нової колекції Original, яку виноробні, попри війну, вдалось випустити цього літа. Не пропустіть Тельті-Курук, вино з сорту, що є відомим українським автохтоном, він є візитівкою не лише SHABO, але й всієї України.

Також радимо вина, відзначені нагородами авторитетних міжнародних конкурсів: ексклюзивні Limited Edition природно-напівсолодкі Мускат Оттонель (Mundus Vini 2021, Berliner Wein Trophy 2022) та Сапераві (Berliner Wein Trophy 2022), а також — ігристе Special Edition (Berliner Wein Trophy 2022).

Янчинські пагорби (Львівщина) — крафтова винарня сім’ї Кичма. Концепція винороба, пана Максима Кичми — робити вино без шкідливих для довкілля та здоров’я людини препаратів. Що дегустувати: біле сухе “Олег”, витримане червоне сухе “Сапераві чорне”, рожеве сухе “Самозабуття” з сорту Одеський Чорний.

Молода й смілива крафтова виноробня Fathers Wine (Тернопільщина)  також представить свої новинки. Що дегустувати: чарівне розе “Рожевий квадрат”, веселі петнати, оранж “Бурштинове коло” з витримкою в глині та дубі, Каберне Совіньон “Лице”.

Сімейна виноробня Ковача (Закарпаття) не дуже часто привозить свої вина до Києва з Ужгорода. Вина Ковача відзначені багатьма нагородами українських дегустаційних конкурсів і дуже варті вашої уваги. Що радимо дегустувати? Витримане Шардоне (9 місяців у французькому барріку), новинку — оранж з колекції «natural wine».

Bohdan’s Winery (Бакота, Хмельниччина) — відома крафтова виноробня пана Богдана Павлія знову привезе свої вина до Києва. Порада від самого Богдана Михайловича:  не пропустіть білі сухі — Йоханітер, Мускаріс і Гевюрцтрамінер. З червоних — традиційна “Бакота” (купаж Каберне й Мерло) і витримане у баріку Сапераві.

 

Сімейна виноробня Георгія Самсонюка (Вінничина) виробляє вина невеличкими партіями, тому їхні вина не встигають потрапляти до полиць магазинів – їх одразу розкуповують пошановувачі. Радимо обов’язково дегустувати Соляріс, Цитронний Магарача та Аліберне.

Сімейна виноробня Ковача (Закарпаття) — учасники з Ужгорода. Пан Олександр займається виноробством вже 25 років. Вина Ковача відзначені багатьма нагородами українських дегустаційних конкурсів. За всім цим — величезна праця і любов до землі, лози й вина. Що радимо дегустувати? Витримане Шардоне (9 місяців у французькому барріку), а також — цікаву новинку 2021 року, оранж з колекції «natural wine».

Cassia Wine (Київщина)сімейна виноробня родини Касьяненків. Розташована вона у затишному селищі Мила на Київщині, на території приватної садиби. Війна не оминула й Cassia Wine. Перший “приліт” наніс ушкодження будинку винороба на початку березня. Другий — наприкінці того ж місяця. На щастя, колекція вин Cassia у винному погребі виноробні не постраждала. Виноробня Касьяненків продовжує свою роботу у звільненій Милі. Користуючись нагодою, обов’язково спробуйте Мерло, Каберне Совіньйон, Шардоне та Ркацителі!

Wine Idea (Киівщина), що розташована у селищі Ясногородка під Києвом, навесні 2022 опинилася на лінії фронту. Коли ворог намагався захопити Київ, саме ця частина області стала йому на заваді та не дала пройти далі. Рашисти не дійшли до самої Ясногородки, але “прильоти” зруйнували одну з будівель виноробні — на щастя, не ту, де розташоване основне виробництво. Але,як тільки з’явилася можливість знову дістатися до виноробні, роботу було відновлено. І вже у березні Wineidea випустили дуже особливий реліз — витриманий Одеський Чорний 2017 року “За Перемогу!”

Дегустувати варто всі вина Wineidea, але особливу увагу радимо приділити Одеському Чорному – він у них один з найкращих в Україні. 

Шато де Лакарен (Одещина) — легендарна особа у царині українського винороства. Власник і винороб, маркіз Крістоф Лакарен де Фаб’яні приїхав до нас із Бордо. Він вже пару десятиріч мешкає в Україні та робить вино з мінімальним втручанням в процеси природи, з використанням біодинамічного виноградарства та виключно ручної переробки. Мсьє Крістоф майже ніколи не проводить дегустації деінде, крім своєї виноробні, тож радимо не пропустити таку можливість і пробувати все!

Фото: Kyiv Food and Wine Festival

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi