Де пити рожеві вина в Одесі? - PostEat

пошук

Де пити рожеві вина в Одесі?
23-08-2019 0 2515


Де пити рожеві вина в Одесі з’ясовувала редакція PostEat. Вино вважається найдавнішим напоєм у світі, чия історія розпочалась багато років тому. В Одеській області виноградники займають найбільшу територію, порівняно з іншими областями. А ми підібрали для вас декілька винних закладів Одеси, де ви зможете спробувати вина із понад 80 видів винограду. У кожному закладі представлені винні карти із найкращими винами світу. Де пити рожеві вина в Одесі читайте прямо зараз, а потім швидше збирайтесь та хода з друзями або рідними в одну із цих локацій на келих прекрасного розе.

Прим. авт.

Згідно кулінарного видання «The Cambridge World History of Food», 2000, Volume One (стор. 730) археологічні дані свідчать про вино, яке могло бути виготовлене з одомашнених лоз та зберігалось у глиняних амфорах датованих 7400 — 7000 роками. Амфори були знайдені вченими під час розкопок у місцевості Хаджі Фіруз (Hajji Firuz Tepe), що знаходиться у горах Загрос (Zagros Mountains), на півночі Ірану, та існувала за часів неоліту.

Таким чином, незважаючи на те, шо за започаткування цивілізованого виноградарства відповідають греки (яке потім поширилося на Середземномор’я, у Францію та Німеччину), вчені вважають, що лоза є корінною рослиною Малої Азієї. Відтак свої первинні початки виноградарство мало серед народів Малої Азієї. Вчені з’ясували, що Хетти (прим. авт. Hittites – прадавні народи північного Леванту та Верхньої Месопотамії) були захопленими виноградарями та виноробниками. Виноградарство було відоме в Месопотамії ще в третьому тисячолітті до нашої ери, і, ймовірно, воно було в Єгипті до династичних часів. Хоча, як зазначалось вище, виноградна лоза не корінна рослина Египту. Зображення лози з’являються в гробницях найдавніших династій, а в Текстах Пірамід вказується щонайменше шість сортів винограду. Усі великі сади вирощували виноград разом з фініками та інжиром, проте вино все-таки доводилось імпортувати з Сирії та Палестини, де першочергове значення мали виноградарство. Вино залишалося в Єгипті напоєм для багатих, а бідняки пили пиво та воду, аж до початку елліністичного періоду у Греків (згідно видання Johns Hopkins University Press: Baltimore,1998 (стор. 167-169).

Bernardazzi restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Буніна, 15

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (45–399 грн), салати (169–199 грн), основні страви (199–389 грн), десерти (90–129 грн).

Страви: Тартар з яловичини – 169 грн, шашлик з рапана – 299 грн, салат «Королівський авокадо» — 199 грн, медальйони з яловичини – 369 грн, смажена камбала – 199 грн, десерт «Новий погляд на апельсин» – 129 грн, шоколадна крихітка-фондан – 129 грн.

Напої: рожеве вино Sancerre rose Les Baronnes – 705 грн, рожеве вино Tavel Prima Donna – 510 грн, рожеве вино Carte Noire – 420 грн, рожеве вино Rosatello – 280 грн, рожеве вино Mateus Rose – 205 грн.

Деталі: винний ресторан в будівлі Одеської філармонії, одна з найбільших винних карт в Україні, вишукані страви авторської європейської кухні, шеф-кухар Олександр Йоурз, рибні та м’ясні делікатеси, «сліпі» дегустації, фестивалі вина, затишний внутрішній дворик, жива музика, сет-меню обідів з 12:00 по 15:00, резерв столів.

Bernardazzi – розташований на вулиці Буніна в Одесі. Вже 8 років поспіль Bernardazzi отримує нагороду Best of Award of Excellence від журналу Wine Spectator. Особливістю закладу є «сліпі дегустації» — коли гості намагаються розрізнити за смаком та ароматом різні запропоновані вина. Також у ресторані є затишний дворик, відомий по всій Одесі. Тут ви відчуєте атмосферу XIX століття, відпочините із келихом вина, а також зможете насолодитись живою музикою.

Benjamin wine & bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грецька 26/28

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (70–295 грн), основні страви (230–280 грн), десерти (85–125 грн).

Страви: м’який козячий сир із сезонним джемом – 205 грн, тартар із телятини з соусом карі або оливковою олією – 185 грн, закуска із свіжого тунця із маринованими цукіні – 275 грн, качка з картопляно-фісташковим пюре – 240 грн, медальйон з телятини із авторським рататуєм – 260 грн, шоколадний брауні з чатні – 125 грн.

Напої: капучино – 45 грн, коктейль Aperativo Fizz – 160 грн, Bellini – 160 грн, Modern Taste Truffle Negroni – 180 грн, Pisco Sour – 180 грн.

Деталі: винний бар, авторська кухня у стилі modern bistro, стильний дизайн, велика барна стійка, финалісти ресторанної премії «Пальмовая Ветвь 2019», corkfee, літня тераса.

У Benjamin wine & bar гостям пропонують авторську кухню у стилі modern bistro. За всі страви та авторську подачу відповідає шеф-повар Олександра Стукальська, яка навчалась у паризькій школі сучасного мистецтва. У Benjamin хороша карта рожевих вин, у якій близько 90 позицій вина практично із всього світу. У ресторані щосереди проходить Black Wednesday, кожен хто відгадає вино з чорного келиха, не платить.

Jardin — Ресторан В Городском Саду

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Гаванна, 10

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (149–385 грн), салати (127–388 грн), супи (95–190 грн), паста (132–256 грн), м’ясні та рибні страви (75–1470 грн), десерти (24–164 грн).

Страви: філе судака – 397 грн, чорноморський густий рибний суп – 190 грн, салат з морепродуктів – 368 грн, лобстер на грилі – 290 грн/100 гр, устриця Jardin – 92 грн/1 шт.

Напої: вино Chablis Jean Pauls Beroit Droin – 920 грн, вино Miraval Coteaux Varois Provence – 990 грн, вино Ca’del Bosco Franciacorta – 940 грн, вино Faive Rose Brut – 710 грн, вино Cardinal Gran Rose – 540 грн, вино Taittinger brut Reserve – 1090 грн.

Деталі: slow food ресторан, французька та італійська кухня, шеф-повар Руслан Коновалов, з четверга по неділю «Семейная сковорода», страви із морепродуктів та риби, м’ясо на відкритому вогні, винна карта, страви із морепродуктів та риби, м’ясо на відкритому вогні, сомельє, літня тераса, резерв столиків.

Родзинкою Jardin є страви з морепродуктів та винна карта. У меню пропонують устриці, лобсер різного приготування, равлики в хрумкому тісті з базиліковим маслом, теплий салат з кальмарами приготований із рожевих кальмарів, солодкої моркви, селери, кінзи та ароматних соусів, та ще багато інших страв. Ще однією особливістю є найбільша в Одесі «Семейная сковорода» діаметром 80 см. Подають її на вечерю з 19:00 з четверга по неділю. Гарним доповненням до страви стане винна карта ресторану із цікавими пропозиціями, а зробити правильний вибір, вам допоможе сомельє ресторану Jardin.

Fratelli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грецька, 17

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (149–381грн), брускета (64–125 грн), суп (105–195 грн), м’ясні та рибні страви (157–467 грн), паста (179–279 грн), піца (96–242 грн).

Страви: брускета «Вителло Тоннато» — 115 грн, карпачо з тунця з апельсином і гуакамоле – 320 грн, карпачо з телятини з хрустким пармезаном, томатами чері та руколою – 246 грн, філе дорадо alla Siciliana – 267 грн, стейк з телятини з сезонними овочами – 390 грн, піца «Неаполитано» -192 грн.

Напої: рожеве вино Bardolino Chiaretto Clasico – 650 грн, рожеве вино Rose Treviso — 750 грн, рожеве вино Gewurztraminer – 1300 грн, рожеве вино Sancerre blanc Grande Reserve – 1590 грн, рожеве вино Santiago Ruiz – 1100 грн.

Деталі: ресторан,винна карта, італійська та середземноморська кухня, екопродукти, караоке, жива музика, дитяча кімната, літня тераса, парковка, take away.

У закладі гостям пропонують страви італійської кухні, які готує шуф із Італії. Особливістю закладу є використання екологічно чистих продуктів, а також вина за цінами, які вас приємно здивують. Крім того, якщо у винній колекції ресторану не буде вашого улюбленого вина, ви можете принести його з собою, заплативши лише за відкриту пляшку. Щодо основного меню, у закладі готують пасту, ризото, піцу, брускети, карпачо, тартари, салати, страви на грилі, супи, а також м’ясні та рибні страви. 

Стейкхаус. Мясо и вино

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Дерибасівська, 20

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (98–287 грн), м’ясо (320–1950 грн), бургери (198–295 грн), супи (98–137 грн), десерти (65–156 грн).

Страви: паштет із качиної печінки – 178 грн, салат м’ясника з базиліком та м’ятою – 182 грн, тартар із лосося та авокадо – 285 грн, «Деревенский» салат – 168 грн, філе оленя з ягодами – 1560 грн/400 гр, гамбургер з карамелізованим беконом – 198 грн, піна із халви з білим шоколадом та полуницею – 137 грн.

Напої: рожеве вино Tavel, M.Chapoutier – 890 грн, рожеве вино Rose D’anjou AOP S.A. Bougrier – 148 грн, рожеве вино Mateus Rose – 134 грн, біле вино Tonno Katarratto Chardonnay Organic – 860 грн, червоне вино Canonau di Sardegna Reserva – 1300 грн.

Деталі: стейкхаус, ресторан Савви Лібкіна, європейська кухня з акцентом на вино та м’ясо, великі порції, жива музика, літня тераса, різні заходи, доставка, take away, парковка, резерв столів.

«Стейкхаус. Мясо и вино» – мережа ресторанів Савви Лібкіна. Заклад знаходиться біля Одеського міського парку. За бажанням гості закладу можуть замовити великі порції бургерів та різних м’ясних страв. На додачу можна доповнити вашу вишукану страву вином, на будь-який смак. Всі страви у «Стейкхаус» можна поєднати із винами Франції, Іспанії, Португалії та Нового Світу. Рекомендуємо спробувати «Доска закусок к вину» із салямі та брезаолою власного виробництва, сиром «Горгонзола», «Таледжіо», а також в’яленими маслинами.

Фото: Facebook Bernardazzi restaurant, Benjamin wine & bar, Jardin — Ресторан В Городском Саду, Ресторан Fratelli, Ресторан «Стейкхаус. Мясо и вино»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi