Доступне щастя: де в Києві випити вина і не розоритися - PostEat

пошук

Доступне щастя: де в Києві випити вина і не розоритися
11-11-2019 0 2722


Де в Києві зустрітись на вино? В яких закладах пропонують нові і небанальні вина? Чому варто звернути уваги на винні бари з повноцінним меню кухні? Відповіді на ці на інші питання — у добірці демократичних винних закладів PostEat.

Наприкінці 2000-х років вино асоціювалось з дорогими топовими напоями рівня grand cru. Вважалось, що добре вино можна спробувати у ресторані, з дотриманням всіх винних ритуалів, з «прелюдією» від сомельє та відповідною ціною.

Але у 2010-х роках у Києві з’явились винні бари (перший — Lyon Wine Bar у 2013 році), де можна було спробувати прості, зрозумілі і недорогі вина. «Винні ритуали» в таких закладах було зведено до мінімуму. По-перше, вину в них відводилась роль супроводу вечору, а не «головному герою». По-друге, подавати базові вина, як дорогий ексклюзивний продукт недоречно. Натомість з’явились нові правила.

Наприклад:
• Вина під гвинтовою кришкою не гірші за вина під корком. Це зручний і сучасний формат для вживання вина будь-де і будь-коли;
• Не варто шукати «теруар та стиль винороба» у недорогому простому вині — там їх просто немає. Такі вина створені для задоволення тут і зараз;
• Замість правила «червоне до м’яса, біле — до риби» працює правило «вино до всього, що мені подобається»;
• Замість правила «біле й розе — влітку, а червоне — у прохолодну пору» діє правило «п’ю будь-яке вино, коли забажаю»;
• Замість дорогого декантера вишуканої форми можна використати звичайний графин;

Ви і самі можете доповнити список новим правилом — головна умова, що воно не заважало отримувати задоволення від вина. Такого принципу дотримуються винні заклади нашої добірки.

Like a local’s wine bar

Де: вул. Січових Стрільців, 26

Бюджет: ₴₴. Пироги до вина (60–75 грн), плато (149 грн), намазки (70–80 грн), локальні делікатеси (39–129 грн), сети на компанію (80–320 грн).

Страви: сирне плато (три види сирів з винним соусом) — 129 грн, м’ясне плато (три види м’яса та ковбасок) — 129 грн, сет канапок — 80 грн, сет брускет — 70 грн, сет равликів — 120 грн, міні сет на компанію — 160 грн, мега сет закусок на компанію — 210 грн, пиріг під біле / червоне / рожеве — 50 грн, форшмак — 60 грн, хумус з в’яленими томатами — 70 грн.

Напої: келих вина «Чизай» — від 60 грн, келих ігристого вина — від 70 грн, келих червоного витриманого вина — 80-120 грн.

Деталі: мережа демократичних винних барів з локальними винами України, ексклюзивна винна карта, закуски до вина з локальних продуктів, молодіжна атмосфера, вінілові вечори, місце для
компаній.

Перший винний бар Like a local’s wine bar відкрився у підвалі на Січових Стрільців і став єдиним закладом у місті, де подавали виключно українські вина. Зараз мережа барів розширилась на центр та Поділ, але концепт залишився незмінним — локальні вина, доступні ціни, сирні сети, канапки, прості закуски до вина, дружня, неформальна атмосфера. Like a local’s wine bar — заклади, де можна спробувати добірку ексклюзивних українських вин або влаштувати винний вечір з друзями. На вино з собою діє знижка 20%.

Vinostudia

Де: вул. Антоновича, 13.

Бюджет: ₴₴. Закуски до вина (45–225 грн), гарячі закуски (85–196 грн), круасани (45-60 грн).

Страви: кіш зі шпинатом та пармезаном — 85 грн, тост с прошуто, рікотою та зеленим горошком — 125 грн, сендвіч з ростбіфом та сиром таледжіо — 115 грн, равлики 175 грн / 6 шт.

Напої: легкі білі вина — від 75 грн / 150 мл, ігристі вина — від 100 грн / 150 мл, джемові червоні вина — від 95 грн / 150 мл, пляшка білого вина —від 375 грн, пляшка червоного вина — від 425грн.

Деталі: винний бар у центрі Києва, ексклюзивна винна карта, власний винний погріб, винні дегустації, повноцінне меню кухні, стіл для компанії, резерв столів, неформальна атмосфера. Бар неподалік станції метро «Площа Льва Толстого» відкрила винна ентузіастка Олеся Донковцева. У винній карті зібрані особисті знахідки Олесі та вина, які потрапили в Україну обмеженими партіями. Ціни на вина варіюється від доступних до високих. До вина — сендвічі, канапки та основні страви. Якщо під час візити у заклад буде проходити дегустація, то сміливо приєднуйтесь — у закладі вітають нових винних ентузіастів.

Naprosecco. Oyster&Co

Де: вул. Сагайдачного, 41

Бюджет: ₴. Морепродукти (33–88 грн), бургери (55–66 грн).

Страви: лангустин – 33 грн, конверт мідій – 44 грн, конверт креветок – 44 грн.

Напої: просеко – 44 грн/150 мл.

Деталі: демократичний сіфуд-бар, свіжі устриці, бургер з креветками, просеко побокально, формат take away. Naprosecco. Oyster&Co — демократичний винний бар на вулиці Сагайдачного. Літніми вечорами на відкритому майданчику тут збираються великі компанії, щоб спробувати страви з морепродуктів з ігристим вином. Зараз тут можна спробувати мідії, креветки, устриці та бургери. До страви — ігристе і тихе вино за доступними цінами.

Guilty wine bar

Де: вул. Воздвиженська, 38

Бюджет: ₴₴. Брускети (114–144 грн), страви до вина (45–185 грн). десерти (60–80 грн)

Страви: паштет з курячої печінки з в’яленою журавлиною, бебі-міксом зелені та хлібом – 80 грн, хумус з консервованими лисичками, мікрогріном, насінням та хрустким лавашем – 84 грн, м’ясна тарілка – 155 грн, брускета із запеченим брі, прошуто та вишневим варенням – 114 грн.

Напої: Cava Jaume Serra Brut – 79 грн/келих, Castillo del Cante Hondo Crianza – 79 грн/келих, Gewurztraminer Villa Wolf – 95 грн/келих.

Деталі: винний бар, стильний та лаконічний інтер’єр, закуски до вина, сніданки, вина келихами,
take away. Guilty wine bar — стильний винний бар вулиці Воздвиженській. Дизайн закладу створений архітектурним агентством Forma Architectural Studio. У короткому меню зібрані закуски до вина — запечений камамбер з мигдальними пластівцями, домашнім вишневим варенням та хлібом, сирна тарілка з фермерськими сирами, горіхами, сухофруктами та варенням. На десерт — морозиво з вином. Також тут діє меню сніданків. У винній карті — зрозумілі і яскраві вина Італії, Іспанії, Португалії, Німеччини й Нової Зеландії.

Виан

Де: вул. Михайлівська, 21Б.

Бюджет: ₴₴. Закуски (70–210 грн).

Страви: оливки — 70 грн, хумус — 70 грн, качиний мус — 100 грн, равлики — 140 грн.

Напої: Prosecco Vinicola Serena — 70 грн/125 мл, Casteltorre Valdadige Pinot Grigio — 80 грн/125 мл, Grenache-Syrah “Flying Solo” — 90 грн/125 мл.

Деталі: винний бар, великий вибір вин з різних куточків світу, вина побокально, регулярні оновлення винної карти, спеціальні пропозиції, винні дегустації.

«Виан» — один з перших винних барів столиці. Щоб знайти вхід, треба повернути у двір вулиці Михайлівською, неподалік Майдану Незалежності. Для знайомства з винною картою сідайте за барною стійкою. Бармен розповість про останні новинки закладу та проведе експрес-дегустацію. Великою компанією можна зручно розміститись у другій великій залі. Є затишні місця для парочок. У закладі регулярно проходять зустрічі «винної школи» — це серія освітніх дегустацій для початківців. До вина у «Виан» подають м’ясні та сирні закуски, хумус, паштет та равликів.

Prosciutteria Wine and Deli

Де: вул. Драгоманова, 2а (ст. м. «Позняки»), пл. Бессарабська, 2 (ст. м. «Площа Льва Толстого»).

Бюджет: ₴₴. М’ясні дошки (150-360 грн), салати (99–159 грн), равлики (175 грн 6 шт).

Страви: Fine de Claire №1 – 60 грн/ шт., дошка маленька —150 грн, равлики з гірчицею та медом — 175 грн, салат з прошуто та сиром шевр — 139 грн.

Напої: келих ігристого вина — 75 грн, келих білого вина — від 72 грн, келих червоно вина — від 85 грн.

Деталі: винний бар і магазин делікатесів, декілька видів м’ясних спеціалітетів, сет закусок на вибір гостям, резерв столів, формат take away, демократична атмосфера.

В мережі винних барів і крамниць Prosciutteria Wine and Deli можна знайти доступні вина келихами та замовити до них дошку-конструктор. Обирайте м’ясний делікатес і вам додадуть його в сет. Серед інших закусок — устриці і равлики. Салати готують у закладі на вулиці Драгоманова.

Italist prosecco bar

Де: вул. Золотоустівська, 34

Бюджет: ₴₴. Сендвічі та круасани (50–140 грн), закуски до вина (50–185 грн), плато (205-240 грн), равлики (135 грн).

Страви: теплий салат з яловичини та овочами гриль — 175 грн, фетучіні з креветками у вершковому соусі — 185 грн, брускета з лососем та крем-сиром — 95 грн, скрембл з лососем та авокадо — 145 грн, вершковий крем-суп зі шпинату — 95 грн.

Напої: рожеве вино Pinot Grigio Veneto Rose — 95 грн/150 мл, червоне вино Canti Negroamaro Primitivo Puglia — 90 грн/150 мл, червоне вино Malbec Selected Callia — 100 грн/150 мл, червоне вино Chianti Ruffino — 550 грн/750 мл, червоне вино Sant’Orsola Rosso Semi sweet — 75 грн/150 мл.

Деталі: винний бар в історичній частині міста, стильний інтер’єр, молодіжна атмосфера, доступні ціни, вечірки.

Italist Prosecco Bar — стильне міське кафе та винний бар. У винній карті закладу зібрані вина яскравого та зрозуміло стилю. Більшість позицій представлено келихами до 100 грн. До вина — основні страви, закуски, равлики і плато на компанію.

Заклад-бонус: в пошуках доброго вина за розумними цінами завітайте у магазин Le Silpo на Бессарабці. Тут поряд з винними полицями встановлена барна стійка, де можна спробувати нові і незвичайні вина асортименту. Зазвичай доступні 12 позицій, які щотижня змінюються. Для  тонусу рецепторів та розширення винних горизонтів — те, що треба.

Фото: Facebook закладів

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi