Правила українських виноробів: Микола Касьяненко - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Микола Касьяненко
16-02-2021 0 1096


Є думка, що сила європейського виноробства не у гігантах, а у тисячах дрібних виноробень. Безліч смаків і винних стилів Європи — їх заслуга. В Україні є виноробня «Кассія», яка випускає близько 3000 пляшок на рік, але до кожної ставиться, як до найкращого свого твору.

«Не женемось за масовістю, шукаємо індивідуальність», — пояснює засновник Микола Касьяненко. Винороб називає життя найбільшою цінністю, шанує Генрі Форда за характер і вважає, що головне у вині — чесність.

Микола Касьяненко

Вік — 58.
Освіта (професія): інженер-геофізик.
Основний бізнес: обслуговування та ремонт автомобілів.

Площа власного виноградника: виноград купується у постійного партнера-виноградаря в с. Кам’янка (Одеська обл.).
Обсяг виробництва: 2000-3500 пляшок на рік.

Я не можу жити без нових ідей і вражень. Якщо зранку не бачу нових горизонтів, це не мій день.

Найважче миритись з несправедливістю. Коли ображають людину.

Головна цінність у житті — саме життя. Зранку прокинувся, побачив сонце і це вже щастя. Бо хтось його не побачив.

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б… просто почав спочатку. Зайнявся би вином трохи раніше, але до всього треба йти поступово. Зерно одразу не стане хлібом: йому треба прорости, вигнатись і дати плід. Людське життя таке ж.

Мій душевний стан зараз схожий на гірську річку.

Не люблю одноманітності: все навколо повинно клекотіти-шуміти. Тоді мені цікаво.

Моя «суперсила» — це моя дружина. Вона завжди підтримує, — «Прорвемось!». Завдяки цьому «прорвемось» в житті з’явились речі, які дуже ціную. 

 

Справжній винороб ніколи не буде зневажати працю іншого винороба. Взагалі, будь-яку роботу.

Я займаюсь вином, тому що люблю вино і люблю його роботи.

Культура вина — це філософія життя. Хто займається вином, хто свідомо споживає— це його філософія.

Моє найбільше відкриття у вині сьогодні — це краса і смак вина. Кожен рік — нове відкриття.

Найбільша проблема українського виноробства — можновладці. Не треба нам допомагати, просто б не заважали, дали б нам волю.

Найбільше мені подобається поєднання вина з чистим повітрям.

Мій ідеальний день — коли привозять виноград і я починаю його давити. Коли дихаю ароматами ягід, напиваюсь соку і уявляю, яке вино з нього буде.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б Каберне Совіньйон.

Головне у вині — його чесність.

 

Якби мені дали $1 000 000, я б 70% чи менше витратив на виноробство, а все інше віддав би хворим дітям.

Найдивніший комплімент моїм винам дав винороб Володимир Гігінеішвілі, — «Ось це справжнє кахетинське! Де ти цьому навчився?».

Вино недооцінюють і переоцінюють. У 2015 році я зробив Шардоне Orange і спочатку воно нікому не сподобалось. Через два роки його розмели — вино дозріло і з’явився тренд.

Найдивнішим вином у моєму житті був бленд Мерло-Каберне Совіньйон (30% / 70%). У ньому з’єдналось все сильне від Каберне Совіньйон і все витончене від Мерло.

Для винороба успіх — пусті підвали.

Щастя для мене — сім’я і хобі.

Мій герой у світовій історії — Генрі Форд.

Мій герой у реальному житті — винороб Микола Лясовий. Завжди на позитиві, готовий допомогти, щира і щедра людина.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Від і до».

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б не «вигадував велосипед». Взяв би все найкраще з виноробства у Франції, Італії, Іспанії, Португалії і впровадив би це в Україні. За принципом: візьми краще від інших і впровадь у себе.

Фото: «Кассія»

Читайте також:

Правила українських виноробів: Євген Шнейдеріс

Правила українських виноробів: Маша Скорченко

Правила українських виноробів: Тетяна Матвєєва

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi