Правила виноробів: Рікардо Нуньєс - PostEat

пошук

Правила виноробів: Рікардо Нуньєс
24-10-2021 0 1759


Вже незабаром, 2-4 листопада, у Києві відбудеться найзначніша подія алкогольної індустрії України — виставка Wine & Spirits Ukraine 2021. Цьогорічна подія, як завжди, збере провідних виробників, байерів, дистриб’юторів та представників HoReCa з нашої країни та з-за кордону. Ми маємо ще трохи часу, щоб познайомити вас із надзвичайно цікавими виноробами і виноробними господарствами — учасниками шоу. 

Засновник групи компаній Vinos de La Luz, власник виноробних підприємств в Іспанії, Італії, Аргентині та США доктор Рікардо Нуньєс — людина, що є справжньою легендою на українському винному ринку. У спілкуванні з паном Рікардо найбільше вражає те, що він, незважаючи на свій професійний досвід, статус і регалії, є надзвичайно простою й неймовірно мудрою людиною, котра щедро ділиться цими скарбами із нами. Дякуємо, докторе Нуньєс!

Ім’я: Рікардо Еміліо Фернандес Нуньєс

Виноробна компанія: Vinos de La Luz

Регіони: Рібера-дель-Дуеро, Пеньяфьель (Іспанія), Тоскана, Сієна (Італія), долина Уко, Мендоса (Аргентина), Санта-Марія, Каліфорнія (США).

Загальна площа виноградників: 220 га

Річний обсяг виробництва: 1800 000 л


Я не уявляю свого життя без моїх виноградників, моїх виноробень і без близьких людей, з якими я можу говорити про вина.

Найважче для мене – пережити те, що ми готуємо світ до того, щоб наш вид зник.

Найдорожче в житті — це любов і проєкти. Завжди потрібно мати любов і проєкт.

Якби у мене була можливість почати все знову, я б прагнув бути тим, ким я є зараз. Я маю мир з собою, всередині.

Мій настрій зараз — це очікування змін, котрі пандемія спричинить у світі.

Моя «супер-сила» полягає в тому, що я знаю, що не маю жодної супер-сили.

Справжній винороб ніколи не обманює себе щодо вина, котре він виробляє.

Мій ідеальний день —  це той, що прийде завтра.

Якби мені довелося до кінця свого життя пити лише один вид вина, то це було б червоне, бажано з північної півкулі.

Найголовніше у вині – це коли той, хто його куштує, відчуває, що воно зроблене для нього. І найкраще вино —  це те, що вам подобається найбільше.

Найдивнішим компліментом, який хтось сказав моїм винам, був такий: «Коли я п’ю ваш Iluminado Malbec, я відчуваю, що повертаюся до свого попереднього життя, коли я був ангелом».

 

Найбільш недооціненим вином є китайське … і це правильно.

Найдивнішим вином у моєму житті було вино, що зберігалося за таємною стіною в старовинному замку Монте-Мартено в італійській Умбрії. Це було у 1988 році. Ми знайшли його випадково, і ми ніколи не знали, хто це зробив —хто заховав там вино і чому. Там було заховано 21 пляшку. Ми знали, що цю схованку влаштували, швидше за все, під час Другої світової війни, тому що серед тих вин було 7 пляшок, на яких було вказано вінтаж 1942, 7 пляшок — 1943, і 7 — 1944. Це був Санджовезе (ми впевнились у цьому остаточно після дегустації четвертої пляшки зі схованки). Дивне вино з невідомою історією.

Найсмачнішим поєднанням вина та їжі, яке я пробував, був восьминіг з Альбаріньйо з іспанського регіону Ріас Байшас, спагетті з тушкованим м’ясом і Брунелло де Монтальчіно та аргентинський гриль з Каберне Франом.

Найбільш перспективним винним регіоном у наші дні є гірський хребет Анд, де виробляють вина з винограду, котрий  вирощують на висоті 2000 метрів над рівнем моря.

Для винороба успіх полягає в тому, щоб створювати такі вина (не одне, а декілька вин), котрі авторитетні журі престижних міжнародних конкурсів, дегустуючи наосліп, визначали б як найкращі у своїй категорії.

Щастя для мене в тому, щоб ті, хто мене знає, і ті, хто є поруч, були щасливі зі мною.

Мій герой у світовій історії виноробства – це мій дід, який 100 років тому посадив свої перші виноградники на висоті 1100 метрів і за 20 років побудував на цій висоті цементний льох місткістю 2 мільйони літрів.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалося «Ніколи не здавайся».

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб зробити внесок у виробництво вина в моїй країні, я б зробив свій внесок у перетворення виноградників, щоб вони були органічними та використовували у розробці чисту енергію. Навіть не маючи цих повноважень і ресурсів, мої виноградники і мої виноробні сьогодні йдуть таким шляхом.

Моє послання до виноробів і любителів українського вина: зараз — час України. Оберіть виноград (бажано — автохтон), котрий зміг би стати справжнім виноробним символом країни, зробіть з нього сортове вино, визначте міжнародний днем ​​цього українського винограду і виходьте з ним на міжнародні винні змагання. Таким чином ви зможете просувати й інші українські вина відомих сортів. Це — історія, яку я прожив принаймні двічі в своєму житті, і хотів би її побачити і прожити в Україні.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi