пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
7 листопада, у межах Форуму «Українське вино — частина світової культурної спадщини» (м. Київ), уперше на національному рівні буде презентовано винних амбасадорів України 2025 року (Ukrainian Wine Ambassador) — вина, що представлятимуть державу у світі як елемент її культурної ідентичності. Форум стане знаковою подією для української гастрономії, дипломатії та креативних індустрій.
Захід проходить напередодні Дня виноградаря і винороба України та об’єднає представників урядових структур, дипломатичного корпусу, міжнародних експертів і провідних виноробів. Подія має на меті утвердити вино як важливий інструмент культурної дипломатії та складову національного бренду України.

Під час Форуму буде представлено перший каталог офіційних вин країни, який міститиме історію українського виноробства, географічні зони, дегустаційні профілі, гастрономічні рекомендації та 21 вино-амбасадор 2025 року. Видання стане орієнтиром для дипломатичних установ, міжнародних партнерів і гастрономічних проєктів.
Особливим акцентом стане авторський проєкт Кулінарного центру МХП «Смак крізь час» під керівництвом бренд-шефа Іллі Демковського. У співпраці з корпорацією «Укрвинпром» команда МХП представить спеціальне меню гастропар — авторські поєднання українських страв із винами-амбасадорами, створені для демонстрації гармонії між національною кухнею та виноробством.
«Ми прагнемо показати світу, що українське вино — це не лише про смак, а про землю, історію та традиції. Кожна пляшка — це історія, яку Україна готова розповідати мовою культури», — зазначає, Володимир Кучеренко генеральний директор Укрвинпрому.
Форум «Українське вино — частина світової культурної спадщини» покликаний утвердити Україну як країну, що не лише виробляє вино, а й формує власну винну дипломатію — зрозумілу у Брюсселі, Парижі та Токіо.
Реєстрація для медіа: https://forms.gle/wiWVNWuEzo8MqhgTA
Час та локація буде повідомлена під час підтвердження акредитації.
Організатори: корпорація «Укрвинпром», Дипломатична академія України при МЗС, Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв.
За підтримки: Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства економіки, Міністерства довкілля та сільського господарства, Офісу Президента України, FAO, Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій, Держпродспоживслужби, Фонду культури та цивілізації вина (Бордо).
Партнери: MHP, ТОВ «Перлина Поділля», ДП «Поліграфкомбінат «Україна», WINETIME, BASF, ТМ «Моршинська», ТОВ “Медичний центр “Клініка Господарських”, ТМ «П’яна вишня», АТБ, ТМ SHABO.
Фото: партнери
Читати також:
Баланс смаку в коктейлях: від кислотності до dilution
New Food Summit 2025 відбувся у Києві — головна подія року для агріфуд-ринку
Шоколадний батончик Жуколад із личинками представили у Києві
Kyiv Food Market закривається на оновлення формату
Де провести новорічний корпоратив у Києві 2026: топ просторів та закладів
Нове японське міське кафе Oishi Ba відкрилось у Києві
Новий японський ресторан ҐО відкрився у Києві на вулиці Обсерваторній
Витримка стейків: технології dry aged, wet-aged, butter steak і трюфельний Рібай
Топ-7 бургерів у Києві, які готують не бургерні заклади
Wine&Spirits Ukraine 2025: нова локація, понад 100 брендів і світові прем’єри
Українські вина здобули золото на Sélections Mondiales des Vins 2025 у Північній Америці
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi