Новий заклад: Balkan'Sky — єдиний простір балканського колориту та смаку - PostEat

пошук

Новий заклад: Balkan'Sky — єдиний простір балканського колориту та смаку
30-05-2019 0 4779


29 травня в Києві відкрила свої двері резиденція балканського колориту, гостинності та смаків — ресторан Balkan’Sky. Колоритний заклад з авторським інтер’єром та автентичними стравами, де кожен гість найбажаніший та найповажніший — чим будуть дивувати та частувати гостей у новому ресторані, дізналась редакція PostEat та ділиться з вами.

Коротке резюме: 

Де: пр-т Лобановського, 6.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (117 – 319 грн), салати (127 – 159 грн), гарячі закуски (97 – 210 грн), основні страви (165 – 289 грн).

Графік роботи: щодня з 11:00 до 23:00.

Деталі: ресторан балканської кухні, знаходиться біля Севастопольської площі, два поверхи, 3 зали, VIP-зона, літня тераса, дизайнерський інтер’єр з національними акцентами балканських країн, автентичні страви, барна стійка, великий вибір вина, національні балканські алкогольні напої, класичні коктейлі, вина побокально, музичні вечори, тематичні святкування, дитяча кімната, можливість проведення банкетів, резерв столів.

Про локацію та концепцію

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ресторан Balkan’Sky відкрився поруч із Севастопольською площею, з чим ми вітаємо мешканців Солом’янки, адже в першу чергу в них з’явилась можливість проводити сімейні обіди, романтичні вечері та особливі урочистості в колоритному закладі з особливою атмосферою. Balkan’Sky поєднав у собі яскраві та неповторні барви усіх тринадцяти країн Балканського півострова, втіливши теплу атмосферу та підготувавши автентичні частування для гостей. Балканська гостинність шанує кожного гостя як найважливішого, виражаючи йому найвищу повагу, створюючи для нього затишну атмосферу, частуючи кращими стравами та розважаючи від душі.

Про інтер’єр

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ресторан Balkan’Sky розміщується на двох поверхах, де загалом може відпочивати 100 гостей. Інтер’єр ресторану дизайнерський, виконаний у поєднанні пісочних кольорів із насиченими червоним та зелено-блакитним. Кожну із зал закладу присвячено окремій балканській країні, прикрашено національними автентичними орнаментами та доповнено тематичною зоною. Основну залу ресторану присвячено античній Греції, поруч із нею знаходиться румунська VIP-зона, яка відділяється від основної зали ширмою та буде ідеальним рішенням для сімейного святкування чи урочистого банкету. Біля румунської зали є окрема дитяча кімната, де діти можуть розважатись, поки батьки спілкуються. Цікава деталь — в грецькій залі на стільцях зображені герби усіх балканських країн. Сербії та Чорногорії присвячена затишна зала із барною стійкою. На другому поверсі ресторану простора зала присвячена Болгарії, в оздобленні інтер’єру використаний унікальний килим ручної роботи,. Також на другому поверсі є закрита літня тераса із затишними столиками для кількох персон, прикрашені композиціями зі свічок.

Про кухню

Меню ресторану є основою унікального кулінарного простору, створеного в Balkan’Sky — в ньому представлено різноманіття гастрономічних смаків Балкан. Над меню працювали найкращі балканські шеф-кухарі, запрошені втілити у ресторані оригінальні смаки традиційних страв. Над грецькою кухнею працював Panagiotis  Popadopoulos, незмінний багаторічний шеф-кухар Relais & Châteaux. За кухню Румунії відповідав Cezar Muntean, справжній митець, відданий надбанням румунської кухні, який створив власну гастрономічну філософію. Болгарську кухню в Balkan’Sky створювала Sevda Dimitrova, переможець другого сезону болгарського Master Chef, шеф-кухар ресторану Ahora, де вона презентує авторське та традиційне бачення болгарської кухні. Djordje Kostic, керівник компанії DKT hospitality consulting, засновник і почесний президент Асоціації шеф-кухарів Сербії та власник ресторану TOMY доповнив меню Balkan’Sky стравами сербської кухні.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Загалом у меню ресторану представлено близько 50 позицій, національна приналежність яких відзначена відповідним прапором поруч із назвою. В Balkan’Sky гостей почастують холодними та гарячими закусками, салатами, першими та основними стравами — щось для себе неодмінно знайдуть поціновувачі м’яса, риби та вегани. Рекомендуємо неодмінно спробувати оригінальний болгарський шопський салат — асорті свіжих овочів з йогуртово-сирною сферою, мусом з солодкого перцю та шпинатним соусом здивує вас вишуканою подачею та витонченим смаком. Щоб відчути себе на грецькому узбережжі, спробуйте традиційну мусаку з баклажанів, цукіні, картоплі та м’ясного фарша з додаванням томатів під ніжним соусом бешамель. Дивовижно ситною та ароматною є традиційна страва румунських мисливців – куркан, ніжна індичка в томатно-вершковому соусі з червоною квасолею та козиним сиром.

Дещо з основного меню:

  • оригінальний шопський салат – 127 грн;
  • мусака – 168 грн;
  • соковиті чевапчичі з пастою з айвару та обсмаженими картопляними скибочками – 179 грн;
  • куркан – страва румунських мисливців – 179 грн;
  • кальмар фарширований трьома видами сиру з томатним соусом – 217 грн;
  • барабулька на ніжному баклажановому пюре з кедровими горішками та томатами чері в поєднанні зі свіжим салатом – 217 грн.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Гідний супровід до автентичних страв представлено у барній карті ресторану— окрім класичних позицій міцного алкоголю та європейський вин, у Balkan’Sky ви можете спробувати балканський міцний напій ракія з характерними фруктовими нотами. До рибних та м’ясних страв можете обрати цікаві позиції вина з Греції та Чорногорії.

Дещо з барної карти:

  • Ionos Red, Cavino, Greece – 290 грн/750 мл;
  • Vranac, Plantaze, Montenegro – 110 грн/150 мл;
  • Agiorgitiko Rose, Papaioannou, Greece – 550 грн/750 мл;
  • ракія грушова Vilijamovka – 77 грн/50 мл.

Кожне родинне чи національне свято у балканські культурі — особлива подія, варта щедрого столу та щирих веселощів. Саме тому в ресторані Balkan’Sky готові наповнити балканською душею ваші урочисті події — ви можете організувати камерний сімейний банкет на 15 гостей у румунській VIP-зоні або гучне святкування у будь-якій залі ресторану. Для маленьких іменинників у Balkan’Sky є особливий подарунок — при святкуванні дитячого дня народження заклад дарує веселу розважальну анімацію.

Як резиденція Балкан, ресторан Balkan’Sky планує колоритно та гучно святкувати усі національні свята балканських країн та супроводжувати ваш відпочинок звуками балканських мелодій. Тож не чекайте особливої нагоди, щоб зустрітись із гостинністю та яскравими смаками Балканів — двері Balkan’Sky вже відчинено!

 

Фото: PostEat/Дар’я Ярош

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi