Де готують борщ у Києві: вічна класика - PostEat

пошук

Де готують борщ у Києві: вічна класика
02-04-2024 0 5980


Де готують борщ у Києві, шукала редакція PostEat. Борщ є однією із найпопулярніших страв української кухні — цю першу страву подають у багатьох ресторанах столиці, а шефи закладів експериментують з інгредієнтами, щоб надати борщеві нового смакового звучання. Ми не впевнені, що ви знайдете десь борщ смачніший за мамин, проте беззаперечно варто дізнатись де готують борщ у Києві та спробувати цікаві варіації.

Тарас | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Берестейський, 84Б

Години роботи: пн-нд 11:00-22:00

Бюджет: салати від 146 грн, основні страви від 168 грн, десерти від 125 грн.

Дещо з меню: борщ український з пампушками – 159 грн.

Деталі: Ресторан «Тарас» на Нивках повен української автентичності та сімейного затишку. Будівля ресторану — це майже детальна копія традиційних українських сільських будинків XIX століття. В меню представлені популярні класичні українські страви, а також українські страви з локальних продуктів у сучасній інтерпретації. В ресторані вважають, що борщ і сало — це наче інь і янь у світі української гастрономії, ідеальне поєднання, яке не може існувати одне без одного. Ароматний наваристий борщ з приємною томатною кислинкою та мʼясом, що тане у роті — а до нього тоненько нарізане генеральське сало з пікантною гірчицею, яка надає неповторної гостринки. В «Тарасі» рекомендують не роз’єднувати і смакуйте борщ з салом разом.

Царське Село | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: борщ по-царськи — 395 грн, борщ «Родинне застілля» — (на компанію) 985 грн, домашній борщ з куркою та пампушками – 325 грн, сало з часником –  225 грн, сало генеральське — 145 грн, копчений полтавський бочок — 125 грн, сало запечене з подолу – 125 грн, помазанка з сала – 110 грн, буженина запечена – 185 грн,  холодник з півня — 320 грн, кров’янка — 285 грн.

Деталі: ресторан української кухні, відкритий у 1998 році, розташований на мальовничій дорозі на схилі Києва, автентичні українські страви, традиційний український інтер’єр, банкетний зал, три види меню (головне меню, банкетне меню, меню до вашого столу), широкий вибір пісних страв до Великого посту, страви на мангалі, власна випічка та консервація, карта сала, страви та напівфабрикати для домашнього столу (можна придбати з собою), резерв столів, доставка, власна парковка, альтанки у дворі для весняно-літнього сезону.

«Царське село» — відомий заклад української кухні в кількох кроках від Печерської Лаври, у приміщенні колишнього порохового погребу Печерської фортеці. Відкривши свої двері для гостей 25 років назад, тут відтворили деталі побуту українського села ХVIII віку, щоб запропонувати гостям неперевершений кулінарний досвід. Страви від шефа, створені на основі автентичних кулінарних традицій, готуються за старовинними рецептами, зберігаючи їх історичні назви.

У великому меню представлено аж три види борщу, які вразять навіть досвідчених гурманів. Фірмовий борщ по-царськи — наваристий з ребра свинини, який подають у хлібній тарілці власного виробництва, з чаркою горілки, відбірним салом, соленим огірком, сметаною, пампушками, часниковим соусом, зеленою цибулею. Борщ «Родинне застілля» — велика страва з особливою подачею на всю родину – цей борщ з ребра свинини подають у великій каструлі, з пампушками з жульєном, зеленою цибулею, відбірним сало і сметаною. Третій борщ – це «Домашній борщ з куркою та пампушками», легка та смачна страва для тих, хто любить більш легкі борщі або ідеально смакуватиме діткам. Як бачите, в цьому закладі, борщ – не просто страва, а символ української культури та кулінарної спадщини України.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10а

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Бюджет: салати від 324 грн, основі страви від 395 грн, десерти від 95 грн.

Дещо з меню: борщ червоний – 295 грн, борщ зелений з домашньою куркою – 285 грн.

Деталі: Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — тут готують класичний червоний український борщ та зелений борщ з домашньою куркою. До борщу можна обрати супровід з різноманіття карти сала.

100 років тому вперед | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Володимирська, 4

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Бюджет: салати від 190 грн, основі страви від 290 грн, десерти від 185 грн.

Дещо з меню: борщ із печі, зі сливовим лекваром, Закарпаття – 225 грн, борщ без м’яса – 190 грн.

Деталі: «100 років тому вперед» — ресторан сучасної української кухні в історичній частині Києва. На першому поверсі закладу зала, оздоблена натуральним дерево, а на другому знаходиться простора світла зала з великими вікнами. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В меню ви знайдете борщ без м’яса та борщ із печі зі сливовим лекваром по-закарпаськи.

Глек • ресторан сучасної київської кухні | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Велика Житомирська, 6

Години роботи: пн-пт 09:30-22:00, сб-нд 10:30-22:00

Бюджет: салати від 280 грн, основі страви від 280 грн, десерти від 180 грн.

Дещо з меню: зелений борщ з підкопченим сомом – 260 грн, справжній київський борщ з білими грибами та пампаушкою/м’ясною пампушкою – 200 грн/260 грн.

Деталі: Ресторан сучасної київської кухні «Глек» знаходиться в історичному центрі столиці. Заклад дотримується принципів міжнародної філософії Slow Food, яка підкреслює необхідність збереження національних і регіональних кухонь та підтримки локальної продукції. В «Глеку» страви готують саме з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. В ресторані готують борщ на овочевому бульйоні з білими грибами та квасолею без картоплі, його подають з пампушкою, яку ми розрізають, змащують конопляним майонезом, приправляють червоною цибулею та начиняють томленою щокою. Також можна спробувати зелений борщ з підкопченим сомом.

Галушка | Instagram

Де: м. Київ, Бессарабська площа, 5

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: салати від 110 грн, основі страви від 220 грн, десерти від 115 грн.

Дещо з меню: борщ, зварений на качиному бульйоні з вишнею – 195 грн.

Деталі: Ресторан української кухні «Галушка» знаходиться на Бессарабці. Бренд-шефом та співзасновником київського ресторану «Галушка» є Андрій Дромов. В меню авторська українська домашня кухня: різні сніданки, деруни з грибами, авторська котлета по-київськи, класичні та фірмові галушки. В «Галушці» борщ готують на качиному бульйоні з вишнею, який подають зі справжнім полтавським салом, сметаною, хлібом та зеленою цибулею.

Головна фото: ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Фото: Facebook/Instagram «Тарас», «Царське село», «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі», «100 років тому вперед», «Глек», «Галушка».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi