пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Компанія IKEA працює над новою версію знаменитих «мітболів». Вони будуть на смак, як м’ясні, але виготовлені з гороху, картоплі й вівса. Прототип фрикадельок з псевдом’яса вже спробували гості форуму «Дні демократичного дизайну» в Базелі. На черзі — допрацювання страви й запуск у світовій мережі закладів IKEA.
Розробка альтернативи м’ясним фрикаделькам почалася в травні 2019 року. Тоді дослідницька лабораторія IKEA Space 10 презентувала добірку ідей щодо майбутнього фірмових «мітболів». Їх пропонувалося робити з м’яса, вирощеного в лабораторних умовах, з харчових відходів, з водоростей і навіть з комах. Потребу в альтернативі м’ясним фрикаделькам в IKEA обґрунтовують прогнозами: до 2050 року споживання тваринних протеїнів у світі збільшиться вдвічі, а виробництво білка вже сьогодні не встигає за попитом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Перший прототип альтернативи «мітболам» спробували гості форуму «Дні демократичного дизайну» цього літа у швейцарському Базелі. Страву виготовили з рослинних протеїнів — горохового білка й крохмалю, картопляних пластівців, вівса та яблук. Робота над стравою продовжується. Амбіційна мета IKEA — зробити «мітболи» з псевдом’яса подібними до м’ясних за смаком та текстурою.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Нагадаємо, що 2018 року в мережі закладів IKEA почали продавати хот-дог Korvmoj з вегетаріанською сосискою.
Фото: Space 10
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi