Парміджано реджано та грано падано — найбільш фальсифіковані продукти у світі - PostEat

пошук

Парміджано реджано та грано падано — найбільш фальсифіковані продукти у світі
11-12-2019 0 1322

Виробництво імітацій парміджано реджано та грано падано у всьому світі перевищило виробництво оригінальних італійських сирів, повідомляє фермерська асоціація Coldiretti. Лідер підробок — США.

Оригінальній продукції доводиться конкурувати з копіями під назвами parmesan у США, Австралії, ПАР та РФ, parmesano в Уругваї, reggianito в Аргентині та parmesao у Бразилії.

Лідером контрафакту за даними Coldiretti є США. Щорічно тут виробляється 204 млн імітацій парміджано реджано. Також місцеві виробники підроблюють сири моцарела, проволоне, рікота, пекоріно романо. Загалом лише 1% сирів у США, які позиціонуються як «італійські» дійсно походять з Італії.

Асоціація фермерів також звертає увагу на виробництво підробок у Європі. Зазвичай, європейські сири отримую вигадані псевдоіталійські назви, а їх виробництво сконцентровано головним чином у Східній Європі — Польщі, Чехії, Угорщині, Латвії та Естонії. Загалом за даними звіту, ринок імітацій італійських продуктів у всьому світі оцінують у 100 млрд євро.

https://www.youtube.com/watch?v=CI2eomeTsho

Назви сирів парміджано реджано та грано падано мають статус географічних зазначень (Denominazione di Origine Controllata, DOC) та захищені законодавством ЄС від копіювання. 2019 року Верховна Рада ухвалила закон про захист географічних зазначень в Україні. Згідно з законом, Україна зобов’язується захищати географічні зазначення ЄС на внутрішньому ринку, а країни ЄС захищатимуть українські географічні зазначення. Перше свідоцтво географічного зазначення отримав сир «гуцульська овеча бриндзя».

Фото: Parmigiano Reggiano

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi