пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Офіційний вісник Асоціації виробників вина Італії (Unione Italiana Vini) видання Il Corriere Vinicolo опублікувало позицію Генерального директорату Єврокомісії з питань сільського господарства та розвитку сільської місцевості щодо терміну «натуральне вино», — «Такий термін може ввести в оману».
Позиція опублікована у віснику Il Corriere Vinicolo від 12 жовтня у матеріалі “Vino naturale” Quando non “Basta la Parola” («Натуральне вино: коли недостатньо слів»).
У дописі йдеться про те, що термін «натуральне вино» може викликати плутанину у споживача і навести на думку, що таке вино нібито якісніше за інші. Тому термін не варто виносити на етикетку.
Термін «натуральне вино» набув широкого розповсюдження у 2010-х, хоча існував і до цього. Під «натуральними винами» розуміють вина, які виготовлені органічним чи біодинамічним способом з мінімальним втручанням людини. Складність застосування терміну «натуральне вино» у тому, що він фактично не регулюється на законодавчому рівні.
Фото: Instagram / Raventós I Blanc
Читайте також:
«Натуральні вина — повна х**нь»: ресторатор розкритикував винний тренд
Frank Wines: про натуральні вина в Україні
Винні бари Києва з цікавими пропозиціями
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi