пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Богдана Павлія називають «найбільш титулованим виноробом Львівщини», але він зізнається, що байдужий до компліментів. У пошуках інтриги у вині він експериментує з сортами неббіоло і санджовезе на ґрунтах Подільських Товтр, які мільйони років тому були дном Сарматського моря. Читайте думки та плани Богдана Павлія у рубриці «Правила українських виноробів».
Богдан Павлій
Вік: 63 роки.
Освіта (професія): вища технічна, радіоінженер.
Основний бізнес: пенсіонер, який має хобі — виноробство.
Площа виноградників: 0,6 га вже плодять, ще 1,5 га будуть закладені у 2020 році.
Обсяг виробництва: 1,5-2 тис. пляшок на рік.
Я не можу жити без хобі — виноробства.
Найменше я готовий миритись з необов’язковістю. Заперечення домовленостей, — «не так зрозуміли, не було такого», — це підлість.
Головна цінність у житті — батьки, сім’я, діти, здоров’я… Цінностей багато, на кожному етапі життя вони різні.
Якби мав шанс почати все спочатку, то я зайнявся б виноробство набагато раніше.
Мій душевний стан зараз можна порівняти з людиною, яка підняла занадто важку ношу, але кинути її вже не може.
Моя «суперсила» — обов’язковість.
Справжній винороб — той, хто робить правдиве вино.
Я займаюсь виноробством, бо це приносить мені задоволення.
Культура вина — це головне для чого робиться вино. У споживанні вина, як алкоголю мало сенсу. Людина повинна розуміти вино, отримувати від нього задоволення, як і від інших речей у житті — це і є культура вина.
Найбільша проблема українського виноробства — це недосконале законодавство.
Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було моє рожеве Ркацителі.
Головне у вині — інтрига. Чим вино загадковіше, чим довше розкривається, тим цікавіше.
Якби мені дали $1 000 000, то мій би шлях до цілі, яку я поставив собі у житті став коротшим.
Не запам’ятовую компліменти моїм винам. Компліменти не вражають.
Найбільш недооцінене вино — те, якого я ще не куштував.
Найдивнішим вином у моєму житті було червоне вино з сорту Сагрантіно з регіону Монтефалько в Умбрії. Багате, насичене, дійсно вражає — нічого подібного до того не пробував.
Щастя для мене — коли люди навколо теж щасливі.
Мій герой у світовій історії — Іван Мазепа.
Мій герой у реальному житті — це мій сусід по виноробні. Унікальна, душевна і добродушна людина.
Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Життя на винограднику».
Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б їх відкинув. Я оптиміст, але не вірю у байки.
Фото: Facebook / Богдан Павлій, Facebook / Arsen Fedosenko
Читайте також:
Правила українських виноробів: Гіоргі Іукурідзе
Правила українських виноробів: Олександр Шаповалов або Дон Алехандро
Правила українських виноробів: Роберт Гулієв
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi