пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
День гуакамоле, яскраво-зеленого, густого та м’якого смаколика з авокадо, що має мексиканське коріння, відзначають 16 вересня.
Хоча цей день навряд чи має якесь особливо поетичне походження, День гуакамоле – хороший привід, щоб побалувати себе цим соусом!
Попри це, сам гуакамоле, схоже, з’явився в ацтеків ще у 16 столітті. Ранні рецепти гуакамоле складались просто з розім’ятого авокадо – він був дуже популярним, адже має велику користь для здоров’я.
Додавати томати та цибулю в гуакамоле почали пізніше, що було цілком природним удосконаленням, адже ці овочі теж є звичними для Америки. З часом стали додавати сік лайма, що ріс на Близькому Сході, але поширився на захід з появою там Христофора Колумба.
Слово «гуакамоле» утворилося від «āhuacamolli», що в перекладі буквально означає «соус з авокадо».
Гуакамоле готується з авокадо, який містить багато корисних речовин і корисні жири, що допомагають організму знизити рівень шкідливого холестерину – усе це допомагає почуватися добре увесь час і прожити настільки довго, наскільки це можливо.
Як відсвяткувати день гуакамоле?
Святкувати цей день легко і його можна наповнити веселощами так само вдало, як і чудовими смаками! Насолодитися цим днем допоможуть такі ідеї:
Якщо у вас раніше не було причин спробувати цей соус, то цей день настав! Гуакамоле можна просто купити в магазині і нарешті скуштувати. Не забудьте придбати також кукурудзяні чіпси, чи овочі, які можна порізати паличками, щоб їсти їх з соусом. Гуакамоле буде смакувати також з картоплею фрі.
Свіжоприготований гуакамоле може стати чудовим доповненням до сніданку. Все що для цього потрібно – купити кілька дозрілих авокадо і зготувати соус з нуля вдома. Розімніть авокадо, приправте сіллю – готово!
Звісно, він може бути навіть смачнішим, якщо його трохи приправити, наприклад, лимонним чи лаймовим соком, щоб отримати пікантні цитрусові нотки. Або, можливо, додати трохи помідорів, часнику та цибулі, щоб розширити палітру – вибір абсолютно особистий.
Більше ідей та рецептів шукайте на сайті кампанії “UA Plant-Based”.
Якщо гуакамоле для вас не новий продукт, ви можете спробувати їсти їх у поєднанні з новими продуктами та в нових інтерпретаціях:
Запросіть друзів і рідних на невеличку вечірку. Віддайте належне походженню гуакамоле, прикрасивши все й одягнувшись у стилі культури Центральної Америки.
Головною стравою, звісно має бути гуакамоле, але його також можна наповнити всілякими іншими ласощами з півдня Америки. Спробуйте приготувати тостади, чипси з сальсою, такіто або кесадільї.
Цікаві факти про авокадо
Оскільки авокадо – головний складник гуакамоле, хочемо поділитися цікавими фактами про нього:
Пам’ятайте – насолоджуватись гуакамоле можна не лише один день на рік. Ця корисна і смачна страва може бути частинкою вашого раціону щодня.
Адаптація: Вікторія Степанюк, представниця кампанії “UA Plant-Based”
Текст та фото: надані авторкою
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi