День гуакамоле - PostEat

пошук

День гуакамоле
16-09-2021 0 1170

Партнери

Автор


День гуакамоле,  яскраво-зеленого, густого та м’якого смаколика з авокадо, що має мексиканське коріння,  відзначають 16 вересня.

Хоча цей день навряд чи має якесь особливо поетичне походження, День гуакамоле – хороший привід, щоб побалувати себе цим соусом!

Попри це, сам гуакамоле, схоже, з’явився в ацтеків ще у 16 столітті. Ранні рецепти гуакамоле складались просто з розім’ятого авокадо – він був дуже популярним, адже має велику користь для здоров’я.

Додавати томати та цибулю в гуакамоле почали пізніше, що було цілком природним удосконаленням, адже ці овочі теж є звичними для Америки. З часом стали додавати сік лайма, що ріс на Близькому Сході, але поширився на захід з появою там Христофора Колумба.

Слово «гуакамоле» утворилося від «āhuacamolli», що в перекладі буквально означає «соус з авокадо».

Гуакамоле готується з авокадо, який містить багато корисних речовин і корисні жири, що допомагають організму знизити рівень шкідливого холестерину – усе це допомагає почуватися добре увесь час і прожити настільки довго, наскільки це можливо.

Як відсвяткувати день гуакамоле?

Святкувати цей день легко і його можна наповнити веселощами так само вдало, як і чудовими смаками! Насолодитися цим днем допоможуть такі ідеї:

  • Їжте гуакамоле

Якщо у вас раніше не було причин спробувати цей соус, то цей день настав! Гуакамоле можна просто купити в магазині і нарешті скуштувати. Не забудьте придбати також кукурудзяні чіпси, чи овочі, які можна порізати паличками, щоб їсти їх з соусом. Гуакамоле буде смакувати також з картоплею фрі.   

  • Навчіться робити гуакамоле в домашніх умовах

Свіжоприготований гуакамоле може стати чудовим доповненням до сніданку. Все що для цього потрібно – купити кілька дозрілих авокадо і зготувати соус з нуля вдома. Розімніть авокадо, приправте сіллю – готово! 

Звісно, він може бути навіть смачнішим, якщо його трохи приправити, наприклад, лимонним чи лаймовим соком, щоб отримати пікантні цитрусові нотки. Або, можливо, додати трохи помідорів, часнику та цибулі, щоб розширити палітру – вибір абсолютно особистий.

 

Більше ідей та рецептів шукайте на сайті кампанії “UA Plant-Based”.

  • Знайдіть нові варіанти використання гуакамоле

Якщо гуакамоле для вас не новий продукт, ви можете спробувати їсти їх у поєднанні з новими продуктами та в нових інтерпретаціях:

  • намажте його на сендвіч. Гуакамоле може бути чудовою намазкою для сендвічів. Просто намажте його на хліб і покладіть зверху улюблені продукти;
  • покрийте ним піцу. Саме так! Банальна піца може стати вишуканою з гуакамоле. Дехто любить поєднували його також з соусом Баффало;
  • зафаршируйте ним гриби. Якщо начинити гуакамоле звичайні шампіньйони й полити все гострим соусом, у вас буде готова проста, але водночас незвична і вишукана страва;
  • зробіть з нього салат. Гуакамоле може стати здоровою й апетитною базою для салату. Створіть грецький ф’южн, додавши веганську фету, або підсолодіть шматочками кавуна та персиків.

  • Влаштуйте вечірку на День гуакамоле

Запросіть друзів і рідних на невеличку вечірку. Віддайте належне походженню гуакамоле, прикрасивши все й одягнувшись у стилі культури Центральної Америки.

Головною стравою, звісно має бути гуакамоле, але його також можна наповнити всілякими іншими ласощами з півдня Америки. Спробуйте приготувати тостади, чипси з сальсою, такіто або кесадільї. 

 

Цікаві факти про авокадо

Оскільки авокадо – головний складник гуакамоле, хочемо поділитися цікавими фактами про нього:

  • Авокадо – це фрукт. Отже, а гуакамоле – це насправді технічно є розім’ятим фруктовим салатом!
  • Авокадо Хаас були заборонені у США. У рамках спроби побороти шкідників, улюблені авокадо Хаас якось заборонили у США. З 1914 до 1997 років завезення цих фруктів було нелегальним. 
  • Світовий рекорд з приготування гуакамоле становив понад 3 тонни. Над приготуванням цієї партії соусу, створеної оптовим продавцем у Халіско (Мексика), долучились понад 800 людей. Вона складалась з понад 25 000 авокадо, 3500 помідорів і 3000 лимонів.

Пам’ятайте – насолоджуватись гуакамоле можна не лише один день на рік. Ця корисна і смачна страва може бути частинкою вашого раціону щодня.

 Адаптація: Вікторія Степанюк, представниця кампанії “UA Plant-Based”

Текст та фото: надані авторкою

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi