У Фінляндії вчені навчилися вирощувати каву в біореакторі - PostEat

пошук

У Фінляндії вчені навчилися вирощувати каву в біореакторі
24-09-2021 0 1006


Вчені з Фінляндії, які навчилися культивувати кави в біореакторі, сподіваються, що промислове виробництво продукту почнеться через чотири роки. Про це повідомив розробник продукту з Центру технічних досліджень країни Хайко Рішер.

За його словами, така кава не відрізняється від звичайної і зроблена з тієї ж рослини Coffea arabica, але в новому процесі використовуються кавові клітини, вирощені в біореакторі.

«За моїми оцінками, нам залишилося всього чотири роки до нарощування виробництва і отримання дозволу регулюючих органів», — розповідає він.

Як зазначив Рішер, через високий попит на каву потрібно більше землі для вирощування, що призводить до вирубки тропічних лісів. Розроблені ж процеси в результаті повинні бути економічно ефективними. На його думку, чим більше буде виробництво, тим менше буде виробничих витрат.

Зараз весь кавовий матеріал, вироблений в лабораторії, є експериментальною сировиною, і для продажу споживачам в США потрібне схвалення Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, а в Європі, перш ніж надійти на прилавки магазинів, кава з біореактора повинна бути спочатку схвалена як нова їжа.

Фото: VTT

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi