В Австралії викиди вуглекислого газу скорочуватимуть за допомогою пива - PostEat

пошук

В Австралії викиди вуглекислого газу скорочуватимуть за допомогою пива
22-11-2021 0 271


Австралійські пивовари вигадали незвичайний спосіб порятунку від глобальної катастрофи. Викиди вуглекислого газу при ферментації хмелю вирішили вловлювати і згодовувати мікроводоростям для перетворення їх на кисень. Про це йдеться на сайті Young Henrys.

За оцінками аналітиків, для поглинання вуглецю від виробництва шести банок пива одному дереву потрібно близько двох днів. Щоб скоротити шкідливий вплив на планету, співробітники сіднейської компанії Young Henrys за допомогою вчених створили два «біореактори», куди помістили трильйони мікроорганізмів. Це водорості, які всередині 400-літрових місткостей поглинають вуглець, переробляють його та виділяють кисень.

«Ми могли б зруйнувати всю нашу ділянку і посадити дерева, але знадобляться роки, перш ніж вони поглинуть такий самий обсяг вуглекислого газу і зроблять стільки ж кисню. Це приголомшливе рішення для вловлювання вуглецю в міському середовищі», — розповів один із засновників Young Henrys Оскар Макмахон.

Австралійські вчені, які брали участь у розробці «біореакторів», збираються дослідити можливість застосування цієї технології для нейтралізації викидів метану на фермах. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi