У Мюнхені вперше з початку пандемії розпочався «Октоберфест-2022» - PostEat

пошук

У Мюнхені вперше з початку пандемії розпочався «Октоберфест-2022»
20-09-2022 0 356


У Мюнхені, в суботу, 17 вересня, вперше після дворічної перерви розпочалося вже 187-е щорічне свято пива “Октоберфест”. Пауза у святкуванні була викликана пандемією коронавірусу. Про це у Twitter повідомив прем’єр-міністра Баварії Маркус Зедер.

Від відвідувачів “Октоберфесту” не вимагають дотримуватись жодних антиковідних обмежень. Водночас експерти закликали їх виявити розсудливість і бути обережними.

За словами Зедера, “Октоберфест” — це найзначніше народне свято у світі, яке триватиме до 3 жовтня.

Наплив гостей у перший день “Октоберфесту-2022” був дещо меншим від звичайного. Прессекретар міської поліції пояснив, що ця субота в баварській столиці видалася надзвичайно холодною та дощовою. Однак на відвідуваності цьогорічного свята цілком можуть позначитися і ціни, які зросли. Так, за літровий кухоль пива доведеться заплатити майже на 16% більше, ніж на початок пандемії: від 12,60 до 13,18 євро.

Щороку туристи витрачають у Мюнхені під час “Октоберфесту” близько 1 млрд євро. У цю суму входять не лише пиво та сосиски, а й квитки на громадський транспорт, готелі, таксі, сувеніри та розваги.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi