пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Опубліковано другий путівник Michelin в Естонії. Він складається з 34 закладів і включає перший в країні ресторан з двома зірками Michelin; один заклад, який відзначений однієї зірки Michelin; шість ресторанів отримали нагороду Michelin Bib Gourmand за відмінне співвідношення ціни і якості; і два ресторани, які відзначені Зеленою зіркою Michelin за екологічність.
«Завдяки торішньому першому випуску все більше людей відкривають приховану перлину, якою є кулінарна сцена Естонії, і ми раді, що цей другий випуск оновлює та розширює цей оригінальний вибір. Країна пропонує дуже привабливе поєднання ресторанів і може похвалитися великою кількістю досвідчених і амбітних кухарів, які повною мірою використовують місцеві продукти. Зараз чудовий час для відвідування, якщо ви хочете скористатися перевагами різноманітної гастрономічної сцени, що розвивається, якість якої ілюструє просування ресторану 180° Матіасом Дітером до двох зірок Michelin», — каже Гвендаль Пулленнек, міжнародний директор Michelin Guide.
Перший в Естонії ресторан з двома зірками Michelin
Головною новиною цього року є просування стильного ресторану 180° від Matthias Diether з однієї до двох зірок Michelin. Заклад розташований в Таллінні. Інспектори Michelin особливо вражені складністю приготування страв, а також тим, як всі елементи надзвичайно добре працюють разом. Чудова техніка, майстерність, витонченість і розуміння смаку помітні в кожній із страв.
Естонський ресторан з зіркою Michelin зберігає статус однієї зірки
NOA Chef’s Hall, яким керує шеф-кухар та власник Тиніс Сійгур, розташований у вражаючій сучасній будівлі на березі моря. Тут інспекторам Michelin дуже сподобалося приготування їжі, яке було чудово та впевнено виконане, у результаті чого страви були майстерно збалансованими та дуже ситними. Це особливий обід у всьому.
Шість нагород Bib Gourmands
Нагорода Michelin Bib Gourmand відзначає ресторани, які пропонують якісну їжу за чудовою ціною. Tuljak у Таллінні розташований у прекрасному місці. З тераси закладу відкривається чудовий краєвид на море, а його інтер’єр має ретро-вигляд. Кухня має креативний елемент, але вона бере свій початок у країнах Балтії та пропонує багато приємних контрастів у текстурах та смаках.
Заклад приєднується до п’яти існуючих ресторанів з відзнаками Bib Gourmand, які зберігають її у цьогорічному випуску: Fellin у Вільянді — тепле та привітне кафе-бістро; чотири інші заклади в Таллінні: Härg — веселий пивний ресторан, який працює цілий день; Lore Bistroo — сучасне бістро біля гавані; Mantel ja Korsten, заклад де подають страви середземноморської кухні; NOA з сезонним сучасним меню.
Дві зелені зірки Michelin
«Зелена зірка Michelin» — це щорічна відзнака, яка відзначає ресторани, які займають передові позиції в індустрії, коли мова заходить про їх екологічну практику. У цих ресторанах поєднується кулінарна досконалість із видатними зобов’язаннями щодо екологічності.
Ресторан Soo під керівництвом шеф-кухаря Дааніуса Ааса, який розташований у Майдлі, є новим доповненням до цьогорічного путівника. У маєтку, який зараз перетворюється на природний заповідник, їхній інтимний ресторан відстоює місцеві продукти та керується дуже реальними екологічними міркуваннями. Ця відданість екологічному розвитку відзначена Зеленою зіркою Michelin.
Fotografiska в Таллінні другий рік зберігає статус закладу з такою ж нагородою.
Чотири ресторани приєднуються до основної колекції
Окрім Soo, до путівника додано ще 4 ресторани:
Art Priori в Таллінні – це пивний бар, який присвячений французькій класиці.
Barbarea, яка розташована на території старої взуттєвої фабрики в Таллінні, є пекарнею вдень і бістро вночі.
Rado в Хаапсалу — це сучасне, приємне бістро.
Alexander, розташований на острові Муху. Тут готують амбітні страви.
Вони приєдналися до 20 ресторанів, які зберегли своє місце у виборі минулого року:
Вперше в Естонії вручено нагороду Michelin Young Chef Award
Ця нагорода відзначає багатообіцяючого професіонала, чий талант і відданість справі особливо вразили інспекторів Michelin за останній рік. Нагороду Michelin Young Chef 2023 отримує: Дааніус Аас із ресторану Soo.
Дааніус працює сам, готуючи для п’яти столиків у цьому затишному ресторані, який є частиною природного курорту Maidla. Його сильний дух сталого розвитку приніс ресторану Зелену зірку Michelin. Це все, у поєднанні з відстоюванням місцевих продуктів і креативною, але збалансованою кулінарією, робить його чудовим послом естонської кухні.
Фото: Michelin
Читайте також:
Рекордну паляницю з полуницею спекли в Харкові
НАЗК внесло Mondelez International до переліку міжнародних спонсорів війни
Рекорд України: у Хмельницькому приготували гігантський тартар
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi