Польща продовжить заборону на імпорт українського зерна - PostEat

пошук

Польща продовжить заборону на імпорт українського зерна
13-09-2023 0 450


Рада міністрів Польщі на засіданні у вівторок, 12 вересня, ухвалила постанову про продовження заборони на імпорт українського зерна. Про це йдеться у повідомленні уряду Польщі після засідання Ради міністрів країни.

«Рада міністрів закликає Єврокомісію продовжити після 15 вересня 2023 року заборону на імпорт з України чотирьох видів сільськогосподарської продукції: пшениці, кукурудзи, ріпаку (рапсу) та соняшнику; вжити негайних заходів для підготовки рішень, що забезпечують стабільне та ефективне функціонування місцевих виробників у Польщі та Євросоюзі. Якщо Єврокомісія не продовжить заборону на імпорт зерна з України після 15 вересня, то Польща запровадить таку заборону на національному рівні», – йдеться у повідомленні.

У постанові також наголошується, що ембарго діятиме до тих пір, «поки не будуть врегульовані відносини в аграрній сфері між Польщею та Україною», а також зазначається, що влада Польщі не хоче, щоб українське зерно «дестабілізувало внутрішній аграрний ринок».

«Польща не дозволить затопити нас українським зерном. Незалежно від того, яким буде рішення чиновників Брюсселя, ми не відкриємо наших кордонів»,написав у Twitter прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Читайте також: 

Україна вперше на конкурсі на кращого чизмонгера світу

На Київщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней

На Черкащині печуть хліб за старовинним рецептом

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi