Безалкогольні коктейлі та сир: смачно, креативно, екологічно - PostEat

пошук

Безалкогольні коктейлі та сир: смачно, креативно, екологічно
31-07-2024 0 1824


2024 рік характеризується посиленою увагою до екологічних практик. Ресторани та моктейль-бари активно впроваджують безалкогольне меню з місцевих інгредієнтів, використовують багаторазовий посуд і декор з мінімальним екологічним впливом, як-от їстівні квіти та бамбукові соломинки. Ці тенденції поєднуються з інтересом до сиру та сироваріння, створюючи унікальні можливості для гастрономічних експериментів.

Оксана Чернова — сирна експертка, амбасадорка української сирної культури, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards — ділиться авторськими поєднаннями сиру та літніх безалкогольних коктейлів.

Моктейлі та сир — чудова пара

Моктейлі — безалкогольні напої — за останні роки пройшли значний шлях розвитку. Ресторани та бари креативно підходять до їх створення. А ми пропонуємо кілька варіантів для легкої та приємної дегустації напоїв разом із сирами.

Кавун-лайм

Серпень — найкращий час, щоб приготувати цей освіжаючий та смачний моктейль. Тим паче, що він готується всього з 4 простих інгредієнтів! 

Інгредієнти:

— 4-5 кубиків кавуна без кісточок

— мед або сироп агави — 1 столова ложка 

— свіжий сік половини лайма

— мінеральна вода — 100 мл

— лід та кілька гілочок м’яти для прикраси

Інструкція:

  1. Додайте всі інгредієнти в коктейльний шейкер, наповнений льодом, і потрусіть.
  2. Нарізаний на кубики кавун можна попередньо заморозити, щоб коктейль був більш яскравим та довше зберігав прохолоду.

Поєднання з сирами:

Червоно-зелений моктейль буде чудово пасувати до свіжих сирів, як досить солонуватих — Фета, так і більш нейтральних — Моцарела або Страчателла. Все просто: солоність сиру балансує солодкість кавуна. А з менш насиченими сирами це поєднання буде нагадувати прохолодний легкий десерт, з мінімумом цукру та максимумом корості для здоровʼя.

Вільна пташка

Інгредієнти:

— тонік — 30 г

— ананасовий сік — 15 г

— журавлинний сік — 15 г

— сік маракуї — 15 г

— сік лайма — 15 г

— вишневий сік — 15 г

— цукровий сироп (в ідеалі — вишневий) — 10 г

Інструкція:

  1. Додайте всі інгредієнти в коктейльний шейкер, наповнений льодом, і потрусіть.
  2. Процідіть у келих хайбол з льодом.
  3. Прикрасьте гілочками м’яти та шматочком лимона або лайма.

Поєднання з сирами:

Такий напій ідеально пасуватиме до багатьох сирів, але перш за все рекомендую спробувати його з сирами з блакитною пліснявою. Солодко-кисле відчуття свіжості гармонійно пом’якшить пряно-гострі ноти блакитних сирів.

Вчасно (Be on Time)

Інгредієнти:

— безалкогольний джин або спрайт — 30 г

— сироп базилік-чебрець — 10 г

— лимонний сік — 5 г

— 4-6 крапель безалкогольного лавандового біттера

— тонік — 30 г

Інструкція:

  1. Змішайте інгредієнти в шейкері, наповненому льодом, потрусіть.
  2. Процідіть двічі в келих купе.
  3. Прикрасьте гілочкою лаванди.

Поєднання з сирами:

Такий напій найкраще подавати разом із козячим сиром: свіжий Шевр чи козяча Гауда. Смак чебрецю, що є в складі моктейлю, присутній у багатьох сирах з козячого молока. А сир стане чудовим продовженням пряно-освіжаючих нот моктейлю Be on time.

Моктейлі з місцевих інгредієнтів дарують неповторні смакові відчуття. А креативна подача додає ще й приємних естетичних вражень. Насолоджуйтесь безалкогольними коктейлями разом з улюбленими сирами та відкривайте нові горизонти гастрономічних насолод.

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi