пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
У добірці зібрали місця, де можна освіжитися влітку. Шукали морозиво, яке має характер. Смак, що вирізняється. Подачу, яка викликає захоплення. Враження, що залишаються.
Одним словом, ми шукали настрій. Відчуття відпустки, неспішного дня десь на півдні, прохолоди та легкості в голові. Київські заклади знають як це зробити правильно: морзиво в італійському стилі, джелато в хрусткому стаканчику, сорбет у фруктах, кремове морозиво з фісташкою чи лавандою, яке можна їсти ложкою або просто на ходу.
Ось добірка київських спотів, де морозиво смачний досвід. Де подача дивує, смаки змушують зупинитися, а атмосфера натякає: літо, ось воно. Тут. У тебе в руках.
Холодне, яскраве, неочікуване. І дуже італійське, нехай ми не в Італії, просто побудемо в цей день з італійським настроєм моря та літа. Полетіли!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 8
У серці Києва, на території Арсеналу, італійське кафе-сироварня. Буффаліно вирізняється власним характером: італійська атмосфера та кухня, зелена тераса та неймовірний літній вайб.
Але є ще одна причина, чому це місце варте уваги саме влітку. Це лимонний стенд на терасі. Його неможливо не помітити: велика стійка з яскравими лимонами, фотозона з дзеркалом з лимонів і головне освіжаючі десерти. Тут подають морозиво та сорбет у справжньому лимоні. Не просто подача «заради картинки», а продуманий хід: натуральний цитрусовий аромат підсилює смак, а сам лимон перетворюється на їстівну порцелянову тарілку.
Десерти, які хочеться брати з собою на терасу, сідати в тіні поруч із оливковими деревами й просто дихати, бо це не про «солодке», це про настрій. Для любителів морозива і тих, хто шукає щось небанальне, «Буффаліно» на Арсенальній має потрапити до вашого гастрономічного маршруту цього літа.
Massimo Gelarty та Gelarty café glacé
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Спортивна, 1А (ТРЦ Gulliver, 5 поверх); Оболонський проспект, 1Б (ТРЦ DREAM yellow, 1 поверх); вул. Князів Острозьких, 8В
Gelarty, це крафтова лабораторія смаку, де фантазія межує з безумством, а кожна кулька, як витвір гастрономічного мистецтва. Заснована паном Массімо Джеларті, цей бренд народився з бажання зруйнувати шаблони нудного морозива й подарувати світу новий досвід: морозиво, яке готують на твоїх очах із натуральних інгредієнтів та заморожують рідким азотом на очах.Серед асортименту класика зі смаком кокосу, дині, винограду чи фісташки, і найнеймовірніші експерименти: курка гриль, лосось, гречка з попкорном, фета з оливками.
А ще десерти, роли, морозиво-суші, морозивна піца та авторські айс-смузі. Все створюється буквально на льоту, в італійському стилі, з душею та емоцією.Тут же є всі наявні морозивні варіації від Gelarty ice cream studio, включно з морозивом для собак та єнотів. Адже всі заслуговують на свою порцію задоволення від смаку справжнього морозива.
Ціни варіюються в залежності від формату й виду морозива. Наприклад, авторські десерти або морозиво-шоу на замовлення: від 150 грн і вище. Але досвід, який ви отримаєте, точно безцінний.
Якщо шукаєте італійську емоцію, що охолоджує й вражає, то сходіть в Gelarty.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пл. Спортивна, 1а
Mercato Italiano, це не просто ресторан, а маленький гастрономічний куточок Італії в серці столиці. Тут все про любов до італійської кухні: домашня паста, відкрита кухня, свіжа випічка, делікатеси, піца з дров’яної печі та винний бутик. Простір розділено на декілька тематичних зон, а родзинкою є простора літня тераса з панорамним видом на Київ. Ідеальне місце для неспішного сніданку, святкування чи вечері під відкритим небом.А на десерт тут морозиво, як в Італії. У Mercato Italiano його готують так, щоб кожна кулька нагадувала канікули біля Тірренського моря.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 31/33
Sicilia, це тратторія з південним настроєм, де поєднуються смаки Середземномор’я й справжня італійська гостинність. Натхненням для кухні стали сицилійські ринки, спека узбережжя та любов до життя. У меню — емоційна кухня, створена з турботою. Якщо ви шукаєте справжній смак Італії в літньому Києві, варто завітати до Sicilia. Заклад з сицилійським вайбом, з південним характером та середземноморською душею. Тут італійська кухня звучить яскраво, як сієста на сонячній терасі, а морозиво, як маленьке солодке свято. У Sicilia дарують класику, в якій відчувається любов до продукту та натхнення ринками Сицилії.
В меню: ніжне шоколадне морозиво та класичне ванільне, що тануть у роті, як поцілунок серед літа. А ще освіжаючий лимонний сорбет, який миттєво переносить думками до узбережжя Тірренського моря.
Тут морозиво, це не просто десерт, а спосіб сказати «люблю Італію».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Івана Франка, 9
Frankly, це не просто кафе, а вибухова суміш гастрономічного кайфу та street food культури. Тут подають фірмові гурме хот-доги, щойно спечену випічку, спешелті каву, натуральні вина й коктейлі. Заклад сміливо міксує просте з вишуканим, тож кожна страва чи напій, це несподіване відкриття.
Місцевою інтерпретацією класики є аффогато — виглядає не просто як десерт, а як невелика гастропригода. М’яке мангове морозиво власного виробництва поєднується з вибором основи: класичний еспресо, фільтр-кава або навіть матча-шот. Це той випадок, коли італійський настрій має український темперамент. Ідеально на літо — яскраво, сміливо і дуже смачно.
(Прим. ред: афогато (affogato), це класичний італійський десерт, який буквально перекладається, як «потонув\ утоплений». Ідея проста: кулька ванільного морозива (або джелато) заливається свіжоприготовленим гарячим еспресо. Контраст холодного та гарячого створює унікальну текстуру й смак. Морозиво починає танути просто в чашці, утворюючи кремову суміш із кавовим акцентом.Сьогодні афогато часто подають у різних інтерпретаціях. З різними видами морозива (шоколадне, фісташкове, мангове тощо), з матча, лікерами (наприклад, амарето чи бейлізом) або навіть з холодно завареною фільтр-кавою. Це одночасно і десерт, і напій).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Кірпи, 5Б
Semifreddo Ristorante, елегантний ресторан сучасної італійської кухні з відкритою кухнею, фірмовими пінцою та піцою з дров’яної печі, атмосферною терасою й увагою до кожної деталі. Тут вміють створювати не лише смачні страви, а й італійський настрій: теплий, затишний, зі смаком оливкової олії, вина і справжнього gelato. Італійський стиль життя, це про задоволення. А морозиво в Semifreddo, це гастрономічне задоволення з італійським акцентом. У меню — джелато з яскравими й водночас витонченими смаками:
У Semifreddo морозиво, це більше, ніж десерт. Це момент. Італійський момент.
(Прим ред: semifreddo («напівзаморожений»). Це класичний італійський десерт, який має текстуру між морозивом і мусом. Особливості semifreddo, це повітряність: завдяки збитим вершкам і яйцям, десерт має кремову консистенцію. Температура: semifreddo подають не повністю замороженим, а охолодженим. Він м’якший за морозиво, тане в роті. Часто подається у вигляді скибки або в порційних формах. Основа семіфредо, це поєднання збитих вершків, цукру, жовтків (або цілих яєць) і різних смакових додатків. Суміш заморожують у формах, але не до твердої маси, щоб зберегти ніжність. Один з найніжніших десертів італ. кухні).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 8/14
DOLCETEKA, це кондитерська, бістро й пекарня, де любов до італійських гастрономічних традицій живе в кожному круасані, мармеладі чи кульці морозива. Це продовження солодкої історії ресторану Bassano, але повністю присвячене випічці та десертам. У власному цеху тут щодня готують усе вручну, без розпушувачів чи підсилювачів смаку. Усе максимально натуральне та створене з турботою. Формат європейський: обираєш біля вітрини, замовляєш і смакуєш на місці.
Головна зірка серед десертів у DOLCETEKA, це крафтове морозиво та сорбети у найкращих традиціях Італії. Тут і класичний пломбір, і вишукані авторські смаки на кшталт рикота-ром або каштан на кремі англез. Окремий must-try морозиво на паличці в шоколаді, яке поєднує текстуру gelato та сучасну подачу.
Смаки морозива (кулька):
Сорбети (кулька):
Морозиво на паличці (100 г):
У DOLCETEKA морозиво не просто літній десерт, а окрема гастрономічна подія в італійському стилі: натуральні інгредієнти, вишукані поєднання, крафтова подача. Якщо шукаєте щось справді цікаве, то це місце для вас.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 21
Under Wonder вже легенда сучасної гастросцени Києва. Ресторан із багаторічною історією розташований в центрі міста. Тут стильна атмосфера поєднується з авторським баченням кухні. Можна завітати на сніданок до 16:00, забігти за кавою та десертом або влаштувати вечір на двох із келихом вина. Меню регулярно оновлюється відповідно до сезону + літня тераса, як ідеальне місце для аперитиву чи солодкого завершення дня.
У Under Wonder морозиво є частиною гастрономічного настрою. У меню: домашнє морозиво з натуральних інгредієнтів, класичні сорбети з літніх фруктів і більш неочікувані поєднання, як-от сорбет із кавуна з сирним соусом та фісташками, освіжаючий, яскравий і водночас делікатний десерт, який хочеться їсти ложкою, не зупиняючись.
Якщо шукаєте справжній італійський вайб у центрі Києва, загляньте на морозиво до Under Wonder.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi