пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Топ ресторанів Львова для ритуалу посеред тижня шукала для вас редакція PostEat сьогодні. Коли тиждень ще триває, але душа вже шукає паузу. День, щоб зробити паузу від робочого ритму, підзарядити енергію і знову знайти гармонію.
Зібрали топ ресторанів Львова для середини тижня, які допоможуть зробити середу та четвер особливими. Тут атмосферні заклади з камерною обстановкою, легке меню для підтримки балансу, кав’ярні та десертні місця для маленької насолоди, а також бари, де можна відпочити після робочого дня.
Роздумуєте де смачно поїсти у Львові в середині тижня та зробити паузу, ця добірка — для вас.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Лесі Українки, 15
Бар у серці Львова, поєднує формат ранкового кафе, денної спільноти й вечірнього бару. Сніданки подають увесь день, незалежно від часу чи планів.
Кухня працює на сезонності, від лисичок до свіжого авокадо. Меню продумане в стилі comfort food: від боулів до мелтів. Поєднали сучасні гастротренди + локальні продукти. Зокрема на сніданки: скрембл тост з лисичками, сніданок зі скремблом та мортаделою, туна мелт, мадам кубано, авокадо тост з лососем та скремблом, трюфельний крок мадам, сирний мелт з індичкою, омлети, боули, клаб-сендвічі, шакшука.
Винна карта з українським акцентом, зокрема Pet Nat від Gigi Winery і та біле сухе від Frumushika-Nova. Проходять вечори з діджей-сетами. Заклад також Pet-friendly.
Добре місце для ранку, дня та вечора та справжнє “місце своїх сніданків і вечорів”. Атмосфера «community»: для друзів, розмов і натхнення. Вечори без сценарію, просто прийди і залишайся.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Княгині Ольги, 98Б та вул. Князя Романа, 28, Львів, Україна
Години роботи: 08:00 — 20:30
Міське кафе з власною пекарнею із щоденним випіканням хліба на заквасці. Pet-friendly, можна приходити з улюбленцями. Формат поєднує каву, випічку та гастрономічні страви. Сніданки all day. Страви з акцентом на сезонні продукти та свіжість. Авторські напої, такі як лимонад з ялівцем та каскара-тонік.
Щодня зранку майстер випікає хліб на заквасці, слідкує за його текстурою та смаком, щоб кожна буханка була неповторною. Меню включає авторські сніданкові таці, круасани, мафіни та солоні й солодкі страви. Сніданкові таці (омлети з лисичками+додатки або канапка зі лососем +додатки). Любителі солодкого оцінять сирники з джемом зі смородини, лохиною та сметаною, а також крафтову гранолу з натуральним йогуртом і тартаром з груші.
У кафе також працює магазин із кавовими аксесуарами, керамічними чашками та шоколадом. Це добре місце для ранкових ритуалів, зустрічей із друзями та придбання смаколиків додому.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Стрийська, 200а
Години роботи: 11:00 – 22:30
Ресторан поєднує вино, італійську гастрономію з українськими продуктами. Ідеолог проєкту, ресторатор Артем Яценко. Уся паста, бурата і піца готуються вручну, без напівфабрикатів. Винна карта складається виключно з українських вин. Мають безалкогольні вина. Це свідома позиція команди: підтримувати вітчизняних виноробів, які створюють чесний, якісний продукт. Концепція закладу натхненна ідеєю спіралі: постійного руху та розвитку. Проводять вечори з живою музикою.
За кухню відповідає шеф Ярослав Вархоляк: авторський почерк, чесна кухня. Формат: pasta & bar: поєднання гастрономії, вина та неформальної атмосфери. У меню: антипасті, салати, пасти, піци, десерти й дитяче меню. У Spīro їжа, вино і музика створюють цілісний досвід, що відчувається як справжня подорож у смаки. Добре місце для гастроритуалів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Січових Стрільців, 12
Години роботи: 09:00 – 22:00
Розташований у будівлі 1912 року, колишньому домі Мойсея Рогатина. Формат поєднує кав’ярню, гастрономічний простір і бутік. Шеф Леонід Малюга, відомий авторськими комбінаціями смаків і сучасною подачею.
У меню страви з кавовими акцентами: яловичий язик в кавовому деміглясі з тальятелле з селери та снігом з хрону, дорадо запечена в кавовій солі з овочамі альденте та голандським соусом з ікри; мега сирний бургер з подвійною котлетою та кавовим джемом з бекону. Окреме веган-меню з оригінальними стравами на основі тофу, фалафелю та кокосового молока. Сніданкі до 16:00, зокрема, вівсянка зі шпинатом і креветками, тости з трюфелем та шакшука.
Бар: мікс класичних і авторських коктейлів, створених спеціально для L’OR Cafe. Винна карта від сомельє Олега Кравченка з акцентом на гармонійні поєднання з авторською кухнею.
Власний бутік із кавою, мерчем та подарунками, від чашок і термочашок до худі й шоперів. Класне місце для ранкової кави чи вечірнього коктейлю.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Дорошенка, 8
Локація мережі італійських ресторанів від Gazda Group. Простір в центрі Львова. Ресторан італійської кухні з акцентом на класику та сезонність. Заклад дружній до домашніх улюбленців.
Меню включає пасту, піцу, брускети, салати, десерти та авторські наливки. Щоденні сніданки з 08:00 до 12:00. Серед сніданків, зокрема: сирники з рікотою та в’яленими томатами; мигдалеві сирники; бріош з авокадо; бріош з лососем; омлет з лососем; омлет з прошуто. Ланч-меню з 12:00 до 16:00. Сезонні новинки: гарбузово-бататовий крем-суп, салат і піца з інжиром, качине філе з грушами в глінтвейні. Боул-меню від #LigaFitness для прихильників збалансованого харчування.
Барна карта з крафтовими наливками та настоянками. Акційний місяць коктейлю «Космополітан» за 100 грн. Працює щодня з 08:00 до 23:00, супер — для ранкової кави, обіду чи вечері з друзями. Атмосфера затишку та італійської гостинності.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Січових Стрільців, 2
Найбільша локація у Львові від мережі пекарень-кондитерських SHOco. Знаходиться в прибутковому будинку графа Карницького, історичній кам’яниці 1846 року з барельєфами та скульптурою «Архангел Михаїл». Засновники: Роман та Софія Шуптар, Євгеній та Ірина Сушко (LaLuce, Daily Dose, Zwin, Citadel).
Два поверхи: перший для 70 гостей, другий — камерний для приватних подій. Інтер’єр із роботами львівської художниці Олени Онуфрів. Сніданки подають до 18:00, ідеальні для ранкових ритуалів. Десерти: круасани, равлики, крафіни, еклери, тарти, макарони, мусові тістечка та торти. Особливі позиції меню: солоні сирники, шакшука, салати та круасани з гуакамоле Заклад адаптований для маломобільних груп населення.
Меню SHOco. включає сніданки з 08:00 до 17:00, вечірню частину SHOco. x La Luce Pasta Bar з 17:00 до 21:30, десерти та випічку, напої та коктейлі. Також доступні подарункові сертифікати та спеціальні позиції для песиків. Ідеальний простір для гастрономічних ритуалів зі смаколиками, зустрічей із друзями чи родиною.
Фото: всі заклади з добрки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi