пошук
administration
Автор
пошук
administration
Автор
Slow Food Ukraine запустив ініціативу EAT LOCAL CHALLENGE та закликає робити вибір на користь продуктів харчування, що вирощені чи виготовлені у вашій області. Мета флешмобу — популяризувати локальні та сезонні продукти, познайомити ближче виробника та споживача.
Чи замислюємося ми про те, наскільки далеко від нашого дому була вироблена їжа, яку ми купуємо до столу? Як багато кілометрів вона подолала, щоб потрапити до нас? Скільки вітамінів втратила дорогою? І як багато сил і коштів було витрачено на доставку?
Ставити перед собою ці запитання людей з усієї планети закликає міжнародний некомерційний рух Slow Food, який протидіє гастрономічній глобалізації та культу швидкого харчування. Щоб привернути увагу до важливості місцевих продуктів, Slow Food оголосив флешмоб EAT LOCAL CHALLENGE у нашій та багатьох інших країнах світу.
«Ми запрошуємо всіх приєднатися до EAT LOCAL CHALLENGE й відкривати для себе смаки свого регіону (овочі, сири, рибу, хліб тощо) та ділитися цими відкриттями з іншими. Можливо, хтось зможе хоча б на деякий час повністю перейти на місцеві продукти — такі історії успіху ми будемо з радістю розповсюджувати!», — коментує Юлія Пітенко, лідер руху Slow Food в Україні.
Промотуючи якісну локальну їжу серед широкої аудиторії, учасники флешмобу таким чином підтримають невеликих місцевих виробників і фермерів, допоможуть зменшити вплив на навколишнє середовище та розвиватимуть важливі зв’язки всередині громади.
Slow Food пропонує учасникам флешмобу публікувати на сторінці Slow Food Ukraine у Facebook дописи з фото, які мають відношення до локальної їжі, — вирощеної або виробленої в тому ж регіоні чи місцевості, де мешкає споживач. Чим ближче, тим краще. Це можуть бути страви з місцевих продуктів та інформація про них; грядки, на яких ростуть ваші улюблені овочі або фрукти; знайома бабуся на ринку, що продає власноруч вирощені продукти, тощо. Дописи слід супроводжувати хештегами #eatlocalchallenge, #slowfood, #supportlocal, #slowfoodukraine. Для учасників Slow Food готує приємні сюрпризи та призи.
*Slow Food («Слоу Фуд») – міжнародна громадська екогастрономічна організація, яка налічує понад 100 тис. прихильників у більш ніж 160 країнах, серед яких й Україна. Діяльність Slow Food спрямована на захист біорізноманіття, гастрономічну освіту і забезпечення безпосереднього зв’язку між виробниками та кінцевими споживачами продуктів харчування. Рух Slow Food виник в Італії в 1989 році у відповідь на культ швидкого харчування і зростаючий темп життя. Він став реакцією на розмиття місцевих традицій харчування і втрату інтересу людей до того, що вони їдять, звідки привозять продукти і як наш гастрономічний вибір впливає на навколишній світ.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi