пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
Де у Києві можна випити смачної грапи, з’ясовувала редакція PostEat. Грапа (Grappa) — це алкогольний напій, який створюють шляхом дистиляції виноградного жмиху разом зі стеблами та кісточками, що залишаються від виробництва вина. Грапу прийнято вживати у якості дижестиву — її міцність становить від 35% до 60%. На початку своєї історії грапа вважалася напоєм для незаможних селян — її виробляли, аби позбутися відходів від виноробства. Проте з часом грапа стала справжньою перлиною гастрономічної спадщини Італії. Тому якщо ви цінуєте гарний міцний алкоголь, обов’язково читайте, де шукати гарну грапу!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 43.
Бюджет: ₴₴₴. Салати (165—327 грн), піца (99—675 грн), паста (159—679 грн).
Їжа: нісуаз з тунцем конфі — 297 грн, вирізка молодого ягняти —389 грн, спагеті з мідіями — 245 грн.
Напої: First Apricot Edition — 108 грн, Bimba — 199 грн, Grappa Di Amarone — 204 грн.
Деталі: італійська кухня, група ресторанів First Line Group, дизайнерський інтер’єр, бренд-шеф Володимир Ташаєв, паста власного приготування, піца з дров’яної печі, сніданки по буднях з 8:00 до 12:00 (з 9:00 до 13:00 по вихідних), коктейльна карта, резерв столів.
«Итальянская редакция» — ресторан авторської італійської кухні. Бренд-шеф Володимир Ташаєв переосмислив традиційні італійські страви та, експериментуючи, створив власну, смачну та оригінальну кухню. У меню — вражаючий вибір антипасті, салатів, пасти та особливої піци. А у винній карті, окрім вина, представлена колекція грапи з витримкою та без. Grappa di Amаrоne, що витримувалась у бочках протягом 6 місяців, Grappa di Merlot та унікальна абрикосова грапа First Apricot Edition, створена в «Итальянской редакции» — екземпляри, обов’язкові до куштування!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Січових Стрільців, 82.
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (197—437 грн), домашня паста і ризото (149—397 грн), десерти (112—387 грн).
Їжа: ризото в головці сиру – 425 грн, спагеті качо-е-пепе – 179 грн, піца з грушою і сиром горгонзола – 247 грн.
Напої: з винною картою можна ознайомитися у закладі
Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, італійський ресторан з власною енотекою, відзначеною 2 келихами Wine Spectator, триповерховий ресторан, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.
Vino e Cucina — ресторан італійської кухні мережі La Famiglia з власної енотекою — більше 1000 вин з різних куточків світу, 100 найменувань шампанських вин, а також колекція грапи. Меню також вражає різноманіттям — сніданки, страви з органічних яєць, сиру та йогурту власного приготування, запашна домашня випічка, моцарела бар, устриці, брускети, закуски, домашнє морозиво, а також коктейлі та спеціальне меню від шефа.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. М. Лисенка, 1.
Бюджет: ₴₴₴. Класичні закуски (149—309 грн), домашня паста від Костантіно Пассалаква (199—329 грн), м’ясні страви (189—1699 грн).
Їжа: вітело тонато — 169 грн, салат капрезе з моцарелою ді буфала — 299 грн, тальятеле з чорними трюфелями та кістковим мозком — 339 грн.
Напої: Grappa Po’ di Poli Morbida — 189 грн / 50 мл, Grappa Elisi — 219 грн / 50 мл, Grappa di Bassano — 155 грн.
Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, сніданки по буднях з 8:30 до 11:00, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.
Osteria Pantagruel — заклад ресторанної сім’ї братів Гусовських, що протягом 20 з зайвим років знайомить киян з традиційним смаком Італії. Шеф-кухар остерії Костантино Пассалаква, що приїхав з італійського регіону Лігурія, поклав в основу меню домашні рецепти своєї родини. У винній карті зібрали перлини з італійських погребів — десертні, білі, червоні, ігристі, а також багато грапи — класика жанру з ароматом свіжого хліба Grappa di Bassano (Jacopo Poli), легка Grappa all’uva di Prosecco з відтінками груші та кармелізованих фруктів, витримана Grappa Antica Cuvеe Riserva, з ароматами спецій, здоби, апельсинового мармеладу, нотки абрикосу, ванілі та гіркого мигдалю тощо.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 9
Бюджет: ₴₴₴. Сніданки (45—345 грн), м’ясні страви (279—999 грн), рибні страви (299—1390 грн).
Страви: смажена зелена спаржа з голландським соусом — 299 грн, трюфель-бургер з мармурової яловичини — 339 грн, органічний короп з пюре зеленого гороху — 315 грн.
Напої: Grappa Giusto di Notri, Tua Rita — 149 грн, Grappa «Acquavitae», 1988, Berta — 199 грн.
Деталі: ресторан-винотека, італійська і французька кухні в авторській обробці, найбільша винна карта в Україні, магазин-партнер Good Wine, ексклюзивні поставки найсвіжіших продуктів, морські делікатеси, сніданки по буднях з 8:00 до 12:00 (у вихідні з 10 : 00 до 12:30), резерв столів, парковка.
Lucky Restaurant Vinoteque — преміум-ресторан з авторською кухнею шеф-кухаря Володимира Ярославського. Меню тут демонструє вишуканість французької та італійської гастрономії, а особливе місце належить вину. Ресторан є партнером винного бюро Good Wine, тому винна карта Lucky Restaurant Vinoteque налічує більше 4000 найменувань. Не забули і про тих, хто любить ароматну грапу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 16/7.
Бюджет: ₴₴. Закуски (64—645 грн), основні страви (128—315 грн), десерти (75—145 грн).
Їжа: стейк з тунця на грилі — 315 грн, стейк з цвітної капусти на грилі — 136 грн, салат з томленою телятиною на грилі — 165 грн, смореброд з моцарелою та томатною сальсою — 106 грн.
Напої: Alla Ruta Nonino — 120 грн/50 мл, Sant’ Antone Berta — 175 грн/50 мл, Poli Grappa «Cleopatra» Amarone Oro — 200 грн/50 мл.
Деталі: один з найкрасивіших винних барів міста, ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, середня цінова політика, розташований на Подолі, інтер’єр створений YOD design lab, в п’ятницю і суботу працює до 02:00, повноцінне меню, в винній карті зібрані вина з різних країн світу.
Win Bar — концептуальний винний заклад на Подолі, що створює нову культуру споживання вина та їжі. Окрім вина, у барній карті представлений великий вибір різних видів міцного алкоголю — вермути, бренді, амаро та лікери, колекція віскі та коктейлі, а також грапа.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 14.
Бюджет: ₴₴₴. Дім сам (99—765 грн), страви з м’яса (289—1789 грн), риба та морепродукти (297—1927 грн), десерти (75—259 грн).
Страви: зелений салат з помело, грейпфрутом та чилі перцем — 257 грн, пікантні жаб’ячі лапки з сіллю, часником та чилі перцем — 407 грн, тушковані шиїтаке з листям салату бокчой — 279 грн.
Напої: Monpra Grappa — 220 грн, Grappa Sassicaia — 360 грн.
Деталі: ресторан сучасної китайської кухні від Ектора Хіменес-Браво, знаходиться в центрі Києва, відкрита кухня, вегетаріанські страви, chinese afternoon selection з 12:00 до 17:00 в будні, тераса, комунальний стіл, стильний інтер’єр, вина з різних куточків світу.
BAO • Modern Chinese Cuisine — це ресторан сучасної китайської кухні, відкритий шеф-кухарем Ектором Хіменес-Браво. Надихнувшись культурою і традиціями Азії, він відтворив її тут, в BAO. У меню — найсмачніші страви космополітичної кухні Китаю, а у барній карті — великий вибір якісного алкоголю та авторські коктейльні мікси.
Facebook Итальянская Редакция, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa, osteria Pantagruel, Lucky Restaurant Vinoteque, Win Bar — Винний бар, BAO • Modern Chinese Cuisine
Головна фотографія: Distilleria Marzadro
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi