Фіналісти World Class Ukraine 2020: Антон Гапонов та Влад Шелест - PostEat

пошук

Фіналісти World Class Ukraine 2020: Антон Гапонов та Влад Шелест
27-04-2020 0 2656


1 квітня 2020 визначили ТОП-17 фіналістів першого етапу змагання міжнародного конкурсу барменів World Class Ukraine 2020. Завданням першого етапу було створення коктейлю на основі джину Tanqueray No.Ten (на вибір G&T Citrus Heart або The Botanical Journey), в якому необхідно було максимально оригінально та вдало розкрити цитрусові або ботанікальні ноти джину.

Редакція PostEat поспілкувалася з переможцями першого етапу змагання World Class Ukraine 2020 і сьогодні ділиться враженнями від участі в конкурсі та авторськими коктейлями барменів Антона Гапонова та Влада Шелеста.

Антон Гапонов — бармен No Comments (Запоріжжя)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: Jazz Bass

Надихнувшись басовими тонами джазу, Антон Гапонов втілив мелодію джазу в конкурсному коктейлі. «Басом» напою є цитрус, який підкреслює основний смаковий мотив джину Tanqueray No.Ten — свіжий лайм і апельсин з нотками теплих спецій відчутні одразу в ароматі коктейлю. Солодкість і кислинка джину Tanqueray No.Ten з’являються опісля, а звершує смакову композицію гірчинка тоніку.

Що подобається в професії бармена?

Я за освітою кухар, тому для мене приготування їжі — це мистецтво, в якому є можливість творити і проявляти себе. Для мене професія бармена як кулінарна майстерність, тільки з рідкою частиною. А сама робота барменом мені подобається через можливість прямого контакту з гостем і за те, що ми постійно як актори на сцені. Працюючи барменом, ти насправді виконуєш багато функцій одночасно: психолог, кухар, рок-зірка, друг, хімік, продавець і багато інших професій. Професія бармена універсальна, і від цього я отримую особливе задоволення, бо можу розвиватися одночасно в багатьох напрямках.

За чим наразі сумуєте?

В період пандемії сумую за барною стійкою і спілкуванням з гостями. Цього вкрай не вистачає, і спілкування онлайн не рятує. Також сумую за поїздками в інші країни і міста, за зустрічами із друзями за загальним столом.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

Гадаю, те, що зараз відбувається в світі, дуже поміняє як професію бармена, так і взагалі ресторанний, барний і готельний бізнес. Ресторанний бізнес почне мислити і діяти по-іншому, що спричинить ще більшу конкуренцію на ринку. Це змусить багатьох барменів вчитися творити неймовірні речі з напоїв — те, що зараз ми можемо спостерігати в топових барах і ресторанах світу. Я планую так само розвиватись і досягати вершин у конкурсі World Class, роблю це протягом останніх чотирьох років. Так само планую мандрувати та відвідувати бари в пошуках чогось дивного і надихаючого, що можна втілити у себе в барі. Перша в списку країн, які я планую відвідати — Естонія. Я родом звідти, і дуже цікаво пізнати її культуру і менталітет людей та особливості ведення барного бізнесу.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Після карантину зросте конкуренція і зрівняє всі бари і ресторани. Адже багато споживачів будуть не готові пити найдорожчий алкоголь, а деякий час будуть стежити за ціною. В цьому випадку барменам потрібно буде використати всі свої знання і вміння, щоб запропонувати гостю відмінний напій з простих інгредієнтів, з мінімальними відходами та без використання дорогої техніки. Також гадаю, що багато гостей стануть свідомими у ставленні до природи, і закладам доведеться  навчитись бути екологічними. І головне, у всіх закладах має бути ідеальна чистота — сподіваюся, ті, хто безвідповідально ставились до цього, почнуть серйозніше ставитися до стерильності.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Я надихнувся джазом, а саме характерним для нього звуком басу. Я взагалі люблю цей стиль музики, цікавлюсь часами Сухого закону в Америці, мені подобаються вінтажні бари: приглушене світло, приємний запах жіночих парфумів, вечірні сукні, лунає джаз, і тільки обрані розуміють і чують, навіщо потрібен бас в цій мелодії. Все як в житті — ще до народження ми чуємо серцебиття матері як бас, це її ритм, який переходить до нас і супроводжує нас по життю.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Мій коктейль досить простий у приготуванні в домашніх умовах — потрібно просто змішати джин Tanqueray No.Ten c Dry Bitter Tonic і додати той «бас», на якому тримається вся композиція. «Басом» у моєму коктейлі став освітлений кордіал з лайма і апельсина на базі чаю тігуанінь з квітами мальви. Додавши такий кордіал, ви зможете приблизно отримати коктейль Jazz Bass.

Влад Шелест — бармен True Burger Bar (Львів)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: Gitopi

Найбільш канонічними, на думку Влада Шелеста, є два класичних коктейлі — Gin Tonic та Dry Martini, саме їх він і поєднав у конкурсному коктейлі. Щоб підкреслити цитрусове серце джина Tanqueray No.Ten, бармен використав цейлонську корицю, коріандр і сичуанський перець, які входять до складу маринаду для грейпфрута. Маринад змінює звичний смак джин-тоніка, додаючи солоних та кислих відтінків, а маринований грейпфрут слугує відмінним гарніром.

Що подобається в професії бармена?

Постійне вдосконалення себе як особистості за рахунок нестримного розвитку всієї сфери.

За чим наразі сумуєте?

За якісним обміном енергії між баром та відвідувачами.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

Планів намагаюсь наперед не будувати, хіба що на завтра. А взагалі хотілось би найближчим часом знайти партнерів для створення власного проєкту.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Сподіваюсь, що після карантину бари почнуть приділяти більше уваги екологічній свідомості — сортування сміття, відмова від використання пластику, впровадження власних еко-проєктів. Вважаю, це все не тільки покращило б екологічну ситуацію, а й привернуло увагу іноземних колег до українських барів.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Думаю, що існує всього два напої з джином, які найкращим чином відкривають для споживача його сильні сторони — це джин-тонік та драй мартіні. Мені захотілось поєднати ці два автентичних напої в один коктейль, а потім зрушити його баланс в солено-кислу сторону за рахунок додавання маринаду з грейпфрута та самого маринованого грейпфрута до джин-тоніка в пропорції 1:2.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Поки всі дома та мають багато вільного часу, можна поставити квасити лимон на 30-40 днів — сам ще цього не робив, але скуштувати мав змогу. Це зовсім інший рівень лимона, їсти його можна повністю, а смак не порівняти ні з чим. Думаю, що поклавши його в свій звичний джин-тонік замість свіжого лимона, ви залишитесь приємно здивованими.

Варто зазначити, що внаслідок спалаху пандемії коронавірусу (COVID-19) організатори конкурсу World Class оголосили про перенесення глобального фіналу конкурсу в Сіднеї на 2021 рік. «Задачею World Class завжди було підтримувати, виховувати та надихати барну спільноту, і навіть у цих найскладніших обставинах ми залишаємось відданими цим цінностям. Ми запускали конкурс World Class Ukraine 2020 з мріями про те, що наш фіналіст виступатиме у Сіднеї та представлятиме країну на глобальному фіналі у серпні цього року. Як ми оголошували раніше, це обов’язково відбудеться, але наступного року», — підкреслюють організатори.

Редакція PostEat вже розповідала про новий формат конкурсу World Class Ukraine 2020 та спілкувалась з першими переможцями українського етапу World Class Надіром Кучкаровим та Назаром Макаровим про секрети перемоги.

Матеріал підготовлено за підтримки WORLD CLASS.

Фото: Facebook фіналістів WORLD CLASS, сайт WORLD CLASS.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi