Гід по напоям на День Валентина: мінімум зусиль, максимум атмосфери! - PostEat

пошук

Гід по напоям на День Валентина: мінімум зусиль, максимум атмосфери!
30-01-2025 0 174

Автор


Наближається День Валентина, і, як завжди, ми тут, щоб нагадати вам: романтична вечеря – це не тільки про їжу. Напої, як і слова, мають здатність створювати правильний настрій. 

Але перед тим, як ми перейдемо до того, як обрати правильний напій, розкажемо вам одну історію, яку нам розповів один знайомий шинкар. Щоправда, чи можна вірити його словам – не певні. Може, він трохи прикрасив, може, й правду сказав. Але хто ми такі, щоб сумніватися? Всі, хто хоча б раз сидів біля барної стійки в шинку, знають: деякі історії стають такими захопливими, що навіть сніг за вікном починає танути. І ось одна з них…

Було це так. Багато років тому у переддень Святого Валентина, коли земля в Києві ще сонно спала під сніговою ковдрою, а морозець лоскотав вікна хат, такий собі шинкар – молодий та красивий – вирішив зробити для своєї коханої, Оксани, щось справді неповторне. Він думав, що все мав: шинок, дві бочки медовухи, пару пляшок доброго вина і ще трохи різних городніх радощів. І серце його горіло, як багаття, і не було в ньому ні краплини спокою, поки він не вирішив – треба кохану вразити чимось особливим. Подарувати напій! Але не будь-який, а такий, щоб від нього й сама Оксана забула, як її звуть.

І сидить шинкар за барною стійкою, а навколо нього бородаті ґазди, розпивають свої Негроні, сміються, шуткують. А він сидить та й думає: «Що їй такого дати, щоб і диво, і вино, і дух кохання в одну пляшку зібрати?» 

А що зробив? Взяв вино рубінове, вилив у казан, додав меду, вишень сушених і ще гілочку чебрецю з клумби, що стоіть біля шинка, та щіпку кориці для запалу. Ну а як він там міксувався, цей еліксир, ніхто не знає, окрім шинкаря: «От тепер буде добре!» 

А нам потім розказував, що, скуштувавши той напій, Оксана усміхнулася так, що навіть зорі на небі почали мерехтіти яскравіше. А ще кажуть, що той напій так сподобався людям, що шинкар став найвідомішим барменов у всій окрузі.

Так і дійшли ми до того, що ще й досі святкуємо це велике кохання – через напої, які, буває, зачаровують не менше, ніж саме кохання. А чи можна вірити цьому шинкарю? Та, може, й не варто, але смак того медового вина ще й досі багато хто пам’ятає…

І от тепер ми пропонуємо вам відкрити секрети романтичних напоїв, що здатні розпалити не лише серце, а й душу. Незалежно від ваших уподобань – чи то класичний келих вина, чи вигадливий авторський коктейль – в цих напоях знайдеться щось магічне, що зробить вашу вечерю справді незабутньою.

Для поціновувачів класики: вино та ігристі напої

  • Шампанське чи ігристе вино: Ідеально розпочати вечерю з келиха сухого брюту або ігристого рожевого вина. Воно додає легкості та святковості моменту.
    Рекомендація: 1)Фрумушика-Нова Шардоне, Ігристе вино, брют, біле, Vintage 2021; 2)Фрумушика-Нова, Сухолиманське Ігристе вино, брют, біле, Vintage 2023

  • Червоне вино для м’яса: Насичений мерло чи піно нуар чудово поєднуються з яловичиною або качкою.
    Спробуйте: 1)Beykush Winery, Піно Нуар Резерв (Pinot Noir Reserve) U.V. on Vivino; 2)Beykush Winery, Loca Deserta on Vivino, 2021

  • Біле вино для легких страв: Совіньйон блан із нотами цитрусу стане доповненням до риби чи пасти з вершковим соусом.

    Спробуйте: 1)Beykush Winery Шардоне (Chardonnay) U.V. on Vivino, 2022 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Для сміливих експериментаторів: коктейлі

  • Коктейль «Кохання в Україні»: Горілка, гранатовий сироп, сік лайма та чебрець. Подавайте з димним акцентом (підпаліть чебрець).
  • Рожевий Negroni: Джин, апероль, сухий вермут і крапля журавлинного соку – стильний і яскравий напій.
  • Пряний глінтвейн: Зробіть класичний глінтвейн із додаванням кардамону, гвоздики та шматочків апельсина, подавайте у стильних прозорих келихах.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Для тих, хто уникає алкоголю

  • Безалкогольне ігристе: Сучасні безалкогольні брют або сидри мають елегантний смак і виглядають чудово.

  • Чайний коктейль: Холодний заварений чай з бергамотом, гранатовий сік і трохи меду. Прикрасьте апельсиновою цедрою.

  • Какао для двох: Зробіть густий напій з темного шоколаду, молока та кориці. Подавайте з маршмелоу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Для гурманів: авторські пари «їжа + напій»

  • Рислінг + устриці: Солодкуватий білий рислінг доповнить солонуватий смак устриць.
  • Спробуйте: Бейкуш Амфора Рислінг, 2023 року.
  • Портвейн + шоколадний фондан: Солодкий портвейн – це те, що потрібно для шоколадного десерту.
  • Крафтове пиво + сирна тарілка: Спробуйте карамельне або фруктове пиво з різноманітними сирами – незвично, але дуже смачно.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Креативні ідеї для вечора

  • «Коктейльний бар удома»: Запропонуйте коханій людині створити авторські коктейлі разом. Підготуйте різні інгредієнти: фруктові соки, сиропи, прянощі, трави.
  • «Шоколадне божевілля»: Організуйте дегустацію гарячого шоколаду або какао з різними доповненнями – від ванілі до перцю чилі.
  • «Ароматний вечір»: Подайте напій із тематичними елементами: келих шампанського з трояндовою пелюсткою або коктейль із лавандовим сиропом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Романтична вечеря – це не про складність, а про бажання створити момент, який запам’ятається. Правильно підібрані напої стануть її важливою частиною, незалежно від того, обираєте ви вино, коктейлі чи безалкогольні альтернативи. Сміливо експериментуйте, додавайте особисті акценти й насолоджуйтеся!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi